back in shape

In deze Fit Talk update & weekvlog: weer helemaal back in shape, heel veel moeite voor een motivational video en alleen maar happy vibes!

Fit Talk – Weekvlog #12. Back in shape | Motivational video & Happy vibes

De vorige week update was niet heel positief omdat ik mijn hele planning door de war had geschopt en teveel hooi op mijn vork had genomen. Maar deze week is dat helemaal anders. Ik ben bijna weer helemaal terug in shape en heb onwijs goede dagen gehad.

Niet afgelopen weekend, maar dat weekend daarvoor had ik een overflow aan creatieve ideeën. Één idee was om eindelijk eens mijn kanaal trailer voor Youtube op te nemen. Het doel was een motivational video waarin ik echt goed in beeld probeer te brengen wat ik doe, waarom ik het doe en waar ik voor sta. Begin deze week ging ik aan de slag om allerlei teksten en ideeën uit te werken zodat we dinsdag de eerste shoot konden doen.

Perfectionisme

Zoals je misschien wel weet ben ik heel perfectionistisch aangelegd en vind ik het erg belangrijk om altijd kwaliteit te leveren. Hierdoor leg ik af en toe best veel druk op mezelf omdat ik alles graag in één keer goed wil doen. Toch weet ik dat dit niet altijd mogelijk is want sommige dingen zijn nou eenmaal een leerproces. Zo ook het filmen van deze kanaal trailer. Een motivational video is echt heel wat anders dan een weekvlog of een ‘sit and talk’ video. Er komt van alles bij kijken en ik moest er letterlijk een heel script voor uitwerken.

Wat wil ik bereiken?
Wat wil ik uitstralen?
Wanneer kan ik het beste filmen?
Wel make-up of niet?
Welke locatie is het meest ideaal?
Hoe ga ik het filmen?
Wanneer schijnt de zon?
Wanneer heeft mijn vriend tijd om te filmen?
Welke kleding doe ik aan?
Wat moet ik meenemen?
Moet ik nog wat speciaals hebben / bestellen?

Zó veel uitdagingen voor één video

En ga zo maar door! Daarbij was ik van plan om een voice-over toe te passen zodat de sfeer nog beter vastgelegd kon worden. En mijn vriend is geen cameraman dus die had ook nog flink wat te leren. Zó veel uitdagingen en dat voor één video. Gelukkig zijn wij beiden echte aanpakkers en gaan we er gewoon voor. We reden dinsdag naar de eerste locatie, maar dat was echt een flop. We konden niet vinden wat we zochten en reden gelijk door naar de volgende plek. Daar leek het beter te zijn, maar het was simpelweg te donker. Het was middenin het bos en door alle bomen werden de beelden grauw en somber. Dat was echt niet waar ik voor ging. Helaas had ik dit pas door toen ik de volgende dag thuis ging editten. Ik was bedroefd dat het mislukt was, omdat we er heel veel tijd in hadden geïnvesteerd.

Maar al snel kon ik dit omschakelen naar iets positiefs. Ik zei tegen mijn vriend: ‘weet je wat, dit is een goede les geweest. Jij weet nu beter hoe de camera en de DJI GO (stabilizator) werkt, dus de volgende keer wordt het echt vet.’ Daarbij kwam ik er ook achter dat ik het script ook niet heel duidelijk had geschreven dus van heel veel kanten waren het echt leermomenten.

Deze video is heel belangrijk voor me omdat ik echt een gevoel / emotie probeer neer te zetten en dit is de eerste keer dat ik zoiets doe. En mijn motto is: als je het doet, doe het dan goed. Dus het was tijd om de hele video overnieuw op te nemen. Donderdagavond was het dan zo ver: tijd voor poging twee. Met een duidelijk script, betere camera skills en een goede locatie ging het al veel beter dan de eerste keer. Na drie uur hadden we alles op beeld staan en konden we eindelijk naar huis om te eten. We waren echt gaar!

Tevreden!

Nu ik de video ge-edit heb kan ik zeggen dat ik echt tevreden ben met het resultaat. Het is niet super professioneel, maar het geeft wel het gevoel en de emotie neer die ik zocht, dus dat is al heel fijn. Ik hoop echt dat het jullie zal motiveren om ook achter je doelen aan te gaan en te strijden om de beste versie van jezelf te worden. #omdatjijhetookkan

A.s. zaterdag komt de video online!

In shape!

Sinds deze week merk ik echt dat mijn lijf heel mooi in shape komt. Ik volg nu twee weken het schema met meer herhalingen en het werkt! Zo onwijs blij mee. Ik ken mijn lichaam en ik weet dat het altijd heel goed reageert op een schema met veel herhalingen als ik aan het cutten / afvallen ben. En I did it again. Ik heb geen idee met welk gewicht ik ben gestart en ik weet mijn gewicht nu ook niet. Ik heb er ook geen behoefte aan om die cijfers te aanschouwen omdat het niet boeit. Ik kijk nu in de spiegel en voel me weer super comfy in mijn zwarte bodycon jurk. Dit zegt genoeg! Zo’n strakke jurk doe ik namelijk alleen aan als ik er écht klaar voor ben en me zeker voel over mijn lijf. En dat moment is nu aangebroken. Back in shape!

Het is nog niet helemaal waar ik wil zijn, maar ik ben al dik tevreden. Ik doe gewoon rustig zo door en dan wil ik deze shape vasthouden. Ik heb mijn quads, billen en alles is mooi in verhouding. Heel blij mee dus!

Doordat mijn mindset nu veel rustiger is en ik veel meer ontspannen ben heb ik dus ook minder stress. Dit is een hele belangrijke factor voor mij want hoeveel ik ook sport en hoe gezond ik ook eet, als ik veel stress ervaar, gebeurt er alsnog niks. Later deze week deel ik nog een aparte blogpost hoe het komt dat ik nu lekkerder in mijn vel zit en waarom ik minder ochtend stress ervaar met mijn PDS en paniekaanvallen. Dus stay tuned voor die update!

back in shape

Sjeezen!

Dit was ook de eerste week dat ik op mijn nieuwe fiets naar het werk kon. Zoals je misschien weet fiets ik iedere dag zo’n 15 km en voorheen had ik een fiets zonder versnellingen. Nou, ik kan je zeggen dat als het regent en hard waait behoorlijk vervelend is om op zo’n fiets te fietsen. Dus kocht ik een nieuwe. Een cadeautje voor mezelf. Twee weken geleden heb ik hem aangeschaft (Batavus Zonar) en ik kan er nu al mee lezen en schrijven. Wat een ding! Laatst kon ik zelfs harder dan een scooter, dus dat zegt genoeg, haha. Kijk voor de grap eens even mijn IGTV waarin ik het heb over doelen en uitdaging. In die video vertel ik hoe ik een wedstrijd ben aangegaan met een mevrouw op de scooter!

Echt blij met die fiets want ik kan nu in 17 minuten op werk zijn in plaats van 30 tot 35. Dat noem ik nog eens een mooie verbetering.

Top week!

Kortom, echt een hele fijne week waarin ik veel heb geleerd, mezelf heb uitgedaagd en mooie progressie heb kunnen maken. Tijd voor nog zo’n week. Ik ben er weer helemaal klaar voor, jij ook? #omdatjijhetookkan #youcandoit!

> Mijn huidige trainingsschema kan je hier vinden

DELEN

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here