afvallen met een klein budget

Afvallen met een klein budget is echt mogelijk. Ik geef je 7 tips uit persoonlijke ervaring van toen ik ging afvallen in mijn studententijd. Ik had weinig geld, maar verloor wél 30 kilo! Hoe? Lees snel verder…

> Wil je permanent afvallen en een gezonde leefstijl opbouwen die volledig bij jou past? Dan is ‘Make It Fit’ perfect voor jou. Dit is dé methode waarmee ik op eigen kracht 30 kilo ben afgevallen!

Afvallen met een klein budget

Iedereen is gebonden aan een bepaald budget. Of je nou student bent of deze maand iets teveel geld hebt uitgegeven aan sportspullen; eten moet je sowieso en je doelen halen ook! Wanneer je jouw leefstijl gaat aanpassen moet je minder calorieën eten dan je nodig hebt.
Dit kan een grote uitdaging zijn als je een klein budget hebt, omdat ongezonde producten vaak veel goedkoper zijn dan de gezonde. Daarom heb ik vandaag een aantal handige tips zodat je toch kunt afvallen met een klein budget.

Wanneer je wilt afvallen moet je je vooral richten op je voeding. Wanneer je een calorie tekort creëert en negatieve energiebalans hebt, verlies je gewicht. Sporten is namelijk het iets eenvoudigere gedeelte want dat is slechts een kwestie van gewoon doen. Bij voeding komt veel meer mindset kijken. Je krijgt cravings, hebt last van je maandelijkse periode en verleidingen om je heen. En zo zijn er nog veel meer factoren die het moeilijk kunnen maken om gezond te eten. Daarom is het zo belangrijk dat je er een leefstijl van maakt en langzaam maar zeker gezonde gewoontes in je leven gaat verwerken.

afvallen met een klein budget

Ik was student, maar verloor wél 30 kilo!

Ik weet wat het is om af te vallen met een strak budget. Ik was namelijk nog student toen ik mijn hele leefstijl omgooide. Ik woonde in een studentenkamer en had maandelijks niet veel geld over om te spenderen aan eten. Ook had ik het enorm druk met stage, eindopdrachten, vrienden en vriendinnen, sporten en mijn blog. Dus als je nu nog denkt dat het niet mogelijk is om met een budget en een druk leven af te vallen en je doelen te behalen, dan is dit een mooi voorbeeld dat het dus wél kan. Deze tips zijn daarom ook gebaseerd op het begin van mijn journey want hierdoor heb ik het gered!

1. Koop in bulk

Wanneer je gewoon in één keer super veel koopt voor bijvoorbeeld een mealprep (maaltijden van te voren voorbereiden), kost het voor je gevoel in eerste instantie misschien wat meer, maar uiteindelijk ben je goedkoper uit. Als je rijst, groente en proteïnen in grote verpakkingen koopt, kan je daar enorm lang mee doen. Ook vlees kan je in bulk kopen want dit kan je gelijk na aankoop invriezen en ontdooien wanneer je het nodig hebt. Daarnaast zijn er nu onwijs veel vegetarische opties te verkrijgen zoals de burgers en balletjes van de Albert Heijn of de Lidl en die kosten maar 1,50 per bakje. Scheelt heel veel als je het vergelijkt met ‘echt’ vlees en de voedingswaarden zijn meer dan prima, dus probeer het eens! Groenten kan je het beste niet in voorgesneden zakjes kopen, maar gewoon van de versafdeling of uit de diepvries. Bij de Lidl heb je voor een klein bedrag al snel een hele tas vol. Wel moet je dan zelf nog moeite doen om alles te snijden maar je bent goedkoper uit en daar gaat het om.

2. Laat A-merken liggen

Sla de Aldi en de Lidl niet over! Misschien kom je daar nooit, maar het is zeker de moeite waard. De kwaliteit is met heel veel producten echt niet minder dan bij een AH of Jumbo supermarkt. Ook vind je hier vaak producten die je ergens anders niet zo snel vindt, dus ook heel leuk om nieuwe dingen te ontdekken. Zo verkopen ze bij de Lidl hele lekkere kip á la minute, vegetarisch vlees, koolhydraatarm brood en noten die ik erg kan aanraden.

afvallen met een klein budget

3. Kijk wat je nog in huis hebt

Het zal je misschien verbazen, maar als je eens even goed je eigen voorraadkast thuis doorspit, vind je vaak dingen waarvan je niet eens wist dat je ze had. Handig dus om eerst je kasten door te spitten voordat je naar de winkel gaat om ingrediënten voor je mealprep te kopen. Zo voorkom je dat je dubbele dingen koopt en bespaar je geld! Ik ontdek vaak nog blikjes met bonen, soep, kruidenmixen, pasta en rijst die ik allemaal op voorraad heb en dus niet opnieuw gekocht hoeven worden.

4. Houd aanbiedingen en winkels zoals Action in de gaten

Ja, de Action, Big Bazaar en winkels zoals Xenos hebben vaak super goedkope A-merk voedingsmiddelen die handig zijn voor je meal prep. Producten die vaak een nieuwe verpakking krijgen, worden vaak bij dit soort winkels gedropt tegen enorm lage prijzen! Zo was er een tijdje geleden een periode waar ze bij de Action tonijn van John West hadden tegen een spotgoedkope prijs van 0,99 cent voor een groot blikje! Ideaal. En door hier weer heel wat van in te slaan kan je een lange tijd vooruit.

5. Geen sportschool abonnement

Om fit te worden en gewicht te verliezen is het echt niet nodig om naar de sportschool te gaan. Thuis en in de vrije natuur kan je ook ontzettend veel progressie boeken. Dit kost misschien wat meer discipline omdat je te maken hebt met meer afleiding door je eigen vertrouwde omgeving, maar dat betekent nog niet dat het niet mogelijk is. Op mijn Youtube kanaal heb ik een aantal workouts staan die je gewoon thuis kunt doen zonder materialen.

> Naar mijn Youtube kanaal

afvallen met een klein budget
Wil je wel graag met meer intensiteit gaan trainen? Dan kan je er voor kiezen om weerstandsbanden, kettlebells en eventueel een dumbbell set aan te schaffen. Met een paar items kan je al ontzettend ver komen, dus het hoeft niet veel geld te kosten. Zoek wat leuke workouts op Youtube, Pinterest of bedenk zelf een toffe routine en plan deze ook voor jezelf in. Zodra je dit doet en er echt een vast ritme en structuur in vindt zal je echt vooruitgang boeken!

6. Geen zakjes en losse waterflesjes

Deze tip is niet alleen goed voor je portomornee maar ook goed voor de natuur. Er wordt ontzettend veel plastic geconsumeerd en bedrijven zoals Starbucks ondernemen al mooie acties om het gebruik van rietjes te verminderen. Zelf kan je ook bijdragen om minder plastic te consumeren en dit scheelt je ook nog eens geld. Koop in plaats van plastic zakjes voor je lunch, een speciaal bakje die je iedere dag opnieuw kan gebruiken. En stop met het kopen van losse waterflesjes. Deze zijn niet altijd heel erg prijzig, maar het werkt beter om één vaste fles dagelijks te hergebruiken.

7. Supplementen heb je niet nodig

Vergeet de luxe producten als proteïne bars, eiwitshakes en alle andere supplementen. Want wanneer je gewoon gezond eet en goed let op je voeding heb je dat allemaal niet nodig. Supplementen zijn slechts als extra aanvulling, maar vaak haal je dit gewoon uit de voeding die je consumeert. Heb je moeite om je dagelijkse eiwit doel te halen en weet je niet waar allemaal eiwitten in zitten? Dan moet je deze lijst zeker even bekijken.

Conclusie

Het kost allemaal wat meer tijd om je te verdiepen in alle slimme manieren om je doel te bereiken met een klein budget, maar het is echt niet onmogelijk. Heb je nog een vraag over iets of ben je benieuwd hoe ik het heb aangepakt? Dan kan je me altijd een vraag stellen in de comments of op social media. Ik hoop dat ik je met deze tips op weg heb kunnen helpen voor het afvallen met een klein budget. Heb je meer tips nodig over afvallen in het algemeen? Dan heb je wellicht ook wat aan een van deze artikelen:

> Afvallen zonder dieet
> De anti-dieet strategie
> Afvallen: mijn verhaal -30 kg

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here