weekvlog fit talk update

Deze week ben ik aan de slag gegaan met mezelf. Ik probeer wat nieuwe dingen uit en dit kan misschien wat zweverig over komen want dit zijn jullie niet van mij gewend…

Opgelet: de weekvlog is vanaf nu opgesplitst in twee losse video’s! Op maandag deel 1 en dinsdag deel 2. Zo is het wat makkelijker kijken dan een super lange video van 30-35 minuten. Dit is een test en als het goed bevalt houd ik dit aan.

WEEKVLOG #16. Nieuwe look | Fysiotherapie & Pizza bij de post (DEEL 1)

> Houd mijn YOUTUBE kanaal in de gaten want morgen komt deel 2 live!

Bewustwording, meditatie en Yoga. Dat is waar ik mij de afgelopen week echt op gericht heb. Ik ben langzaam maar zeker bezig met het creëren van meer ontspanning en een rustige mindset. Ik merk gewoon dat dit het moment is dat ik dat er voor mezelf in moet bakken om te voorkomen dat ik ontplof.

Ik wil het

Want de realiteit is dat ik heel veel wil. En ik leg de nadruk op ‘wil’ want het is een keuze. Niemand zegt me dat ik
– Iedere avond bezig moet gaan voor mijn blog
– 4 tot 5 keer per week moet sporten
– Iedere dag moet filmen en vloggen
– Het grootste gedeelte van mijn weekend moet besteden aan mijn blogs en vlogs

Niemand zegt me dat dit moet. En ik zeg ook niet tegen mezelf dat dit moet. Omdat ik het simpelweg wil. En het is een keuze. Ik kies er heel bewust voor om hier mee aan de slag te gaan, maar ik wil voorkomen dat al dat ‘willen’ mij op gegeven moment laat opbranden.

Daarom neem ik nu maatregelen:

Na iedere workout doe ik wat Yoga oefeningen op een matje. Hierbij zet ik rustige muziek op of luister ik naar natuurgeluiden. Dit helpt me om na de intensiteit van een workout ook een soort cooling down te doen en de drukte van de hele dag achter me te laten. De oefeningen zijn heel basic en ik doe niks ingewikkelds. Want na mijn Yoga poging van laatst (zie video) weet ik dat het voor mij zo makkelijk mogelijk moet zijn, haha. Dus ik combineer wat van die oefeningen met stretchen. Dit geeft me echt rust.

Breathe in…

Ook probeer ik iedere avond voordat ik ga slapen weer rustige muziek op te zetten. Op dat moment kies ik voor meditatie muziek en focus ik me heel bewust op mijn ademhaling. Ik adem diep in via mijn neus en zet daarbij mijn buik uit. Ik laat als het ware mijn buik ‘vol lopen’ met lucht. Ik houd het een paar seconden vast en dan blaas ik langzaam uit. Door aan niks te denken en me in het ‘nu’ te begeven, ervaar ik heel veel ontspanning. En ik merk ook dat dit gewoon noodzakelijk voor me is. Want met mijn prikkelbare darm, hooggevoeligheid, paniekaanvallen en alle drukte van de dingen die ik wil doen, is het echt noodzakelijk dat ik dit doe. Iedere ochtend heb ik last van mijn darmen en met dit warme weer is het nog wat erger. Bewustwording, rust en ontspanning zijn op dit soort momenten dan nog belangrijker.

Dit zijn jullie niet van mij gewend

En ik kan me goed voorstellen dat dit misschien een beetje anders is dan wat ik normaal deel. Wellicht vind je het wat zweverig, maar ik ben wel heel spiritueel ingesteld en dat kan voor sommige mensen een bepaald label hebben, maar ik deel alles zo eerlijk en open mogelijk. Dit hoort er dus ook bij. Het lijkt me leuk om jullie hier nog meer over te vertellen en ook artikelen te maken over dit soort onderwerpen. Dus laat me maar weten of je dit leuk zou vinden!

Warme workouts

Mijn trainingen gingen een beetje matig door de warmte, maar ik heb wel alles gegeven wat ik kon en dat voelde goed. Ik heb er bewust voor gekozen om wel mijn vaste ritme aan te houden, want warm blijft het toch wel. Gelukkig heeft mijn sportschool airco dus de workouts worden wel iets dragelijker. Doordeweeks heb ik wat minder getraind en in het weekend wat meer. Dan kan ik namelijk ‘s ochtends en dan is het net wat frisser. Aanpassen en gewoon doorknallen dus!

Geen trek

Nou en ik weet niet of dit alleen aan mij ligt, maar ik had echt amper trek! Avondeten at ik wel grotendeels normaal maar op werk at ik bijna niks. Toch probeerde ik wat naar binnen te stouwen voordat ik ging trainen, zodat ik wel genoeg energie had, maar het was wel een zware operatie haha. Met warm weer is het sowieso een feit dat je minder eet. Hier heb ik ook al eens een artikel over geschreven.

Ik ben blij dat het deze week wat beter ging en dat ik minder last had van mijn darmen en paniekaanvallen. Ik denk dat ik gewoon lekker zo door moet gaan met meer rust en ontspanning en dan komt het allemaal goed!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here