journaling

Afgelopen week was af en toe behoorlijk zwaar. Niet zo zeer met sport, maar meer op mentaal vlak. Ik moet me hier doorheen slaan en gebruik daarvoor een paar nieuwe methodes om voor meer rust te zorgen.

Fit Talk – Weekvlog #21. Ik moet me hier doorheen slaan | Cravings & Journaling

> Morgen deel 2 van de weekvlog!!

Wat een drukte!

Nu het vakantietijd is zijn veel collega’s een aantal weken weg. Hierdoor is het qua mensen wat rustiger, maar wat het werk betreft niet! Zoals je weet ben ik naast mijn blog fulltime designer bij een Digital Agency. En met dit werk heb je altijd te maken met deadlines. De afgelopen week had ik er een aantal en hier kwamen flink wat uitdagingen bij kijken.

Wat ik daarom heel belangrijk vond is om wel mijn pauze goed te benutten en echt weer even naar buiten te gaan om frisse lucht te halen. Normaal werk ik in de pauze door, ga ik even voor mijn blog aan de slag of blijf ik binnen om wat te eten. Maar dat was echt geen optie. Ik had die rust en ontspanning nodig want een hele dag naar een scherm staren, daar wordt niemand vrolijk van! Dus iedere dag flink wat stappen gepakt, heerlijk.

Geen krachttraining

Ik besloot aan het begin van de week om eens wat meer cardio te gaan doen. Op emotioneel / mentaal vlak voelde ik me wat overbeladen. Dit komt doordat:
– Hormonen opspelen ivm ongesteldheid (hallo huilbuien! haha)
– Ik veel wil en altijd ook heel veel doe
– Ik soms niet weet wanneer ik rust moet nemen of een stapje terug moet doen
– Ik teveel nadenk (hier komt nog een apart artikel over online over leven in het nu en doemdenken. Deze komt a.s. vrijdag online.)

Gewoon doorgaan!

Dus het wandelen en rennen voelde voor mij op dat moment juist. Ook heb ik iedere dag mijn yoga / stretch routine gedaan en dat gaf ook meer ontspanning. Toch had ik op dinsdag en donderdag een zware start van de dag, maar gelukkig kon ik dit goed ombuigen in iets positiefs en ging ik gewoon door. Want als ik iets zonde vind, is het blijven hangen in mijn zorgen en een negatieve vibe. Ik weet dat het na een tijdje wel weer goed gaat, dus ik moet me er op zo’n moment gewoon even doorheen slaan. Dus hup! Koptelefoon op, vrolijke muziek, motivatie podcast aan en rammen!!!

Ook schreef ik daar deze Instagram post over:

Oké, ik dacht dat dit bericht misschien een beetje negatief zou zijn, maar nu ik het opschrijf en mijn dag van een afstandje probeer te bekijken, zie ik dat het eigenlijk alleen maar positief is. Vanochtend begon als een drama. Ik had last van mijn buik door stress (niet door voeding dus want ik volg nog steeds het FODMAP dieet waar ik jullie ook dood mee spam de laatste tijd, haha!) en kreeg hierdoor ook een huilbui 's ochtends voordat ik naar werk ging. Het leek wel een zee van emoties die mij overviel en 'to say the least:' Ik had het wel effe zwaar. Na een goed gesprek met een collega, nature sounds, meditatie muziek en een goede podcast kon ik na een paar uurtjes mijn gedachten toch weer verzetten en de dag vullen met positieve vibes. Eerst dacht ik: wat een kutdag was dit, maar dat was het eigenlijk totaal niet. Want hoe rot ik 'm ook begon, ik had de kracht om mijn humeur om te zetten, bleef er niet in hangen en ging gewoon door. Ik vraag mezelf dan altijd af: wat heeft het nu voor zin om in zak en as te blijven zitten? Ik heb er niks aan en het brengt me niks. Daarom ben ik altijd zo'n voorstander van gewoon doorgaan en kijken hoe je er toch nog iets positiefs van kunt maken. En nu: nu ben ik blij dat ik ondanks een moeilijke start, toch nog een hele fijne dag heb gehad. En dat is mooi! Enneh, aan het eind van de dag werd ik helemaal opgevrolijkt want toen ik mijn brievenbus opende, lag daar een nieuwe Squishy van Aliexpress die ik had besteld! Leuk toch?! #alwayschoosehappiness #positivevibes #alwayskeepgoing #dontgiveup

Een bericht gedeeld door Louella – Fitaddict (@fitaddictnl) op

Cravings door onregelmatig eten

Later in de week at ik op een dag maar een paar rijstwafels, wat water, thee en een paar nootjes. Gedurende de hele werkdag! Dat was zó weinig dat ik later die dag cravings kreeg. Jup. Dat gebeurt er nou eenmaal als je niet regelmatig eet. In ieder geval bij mij. Als ik lange tijd niks eet, of niks eet op de ‘standaard’ momenten dat ik normaal wel iets aan het bikken ben, word ik ontregeld en krijg ik hier later op de dag last van. En dat is niet altijd even fijn. Nou kon ik het nu wel goed hebben hoor. Ik heb lekker genoten van heerlijke Prince koekjes die ik last minute bij de kassa van de supermarkt had gespot, haha. Lekker.

En dit is ook weer het voordeel dat ik geen calorieën meer tel. Ik eet wanneer ik wil, wanneer ik zin heb en kan ook echt van ieder moment genieten. Ondanks dat het een ‘cheat’ was. Ik merk dat mijn relatie met voeding echt steeds meer veranderd in iets positiefs en dat is fijn. Die rust scheelt heel wat stress en ik word niet meer gek van al die getallen, haha!

Dagboekje bijhouden

Omdat ik me deze week zo emotioneel beladen voelde, ben ik een dagboek gestart. Hierin schrijf ik iedere dag een stukje over hoe ik de dag ervaren heb, wat er allemaal is gebeurt en dingen waar ik dankbaar voor ben. Zo creëer ik meer rust in mijn hoofd en kan ik iedere dag starten met een ‘nieuwe frisse pagina.’ Dit voelt echt heel fijn. Laatst werd ik wakker en voelde ik echt zo’n opluchting en besef dat alles wat de dag daarvoor was gebeurd, verwerkt is omdat ik het opgeschreven heb. Het is heel ‘satisfying!’

En dat was de update weer voor deze week. Ik hoop dat je mijn weekvlogs leuk vindt en dat je gaat subscriben op mijn kanaal! Ik wens je veel succes en kick ass, you got this!!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here