waarom een sport bh belangrijk is

Waarom een sport bh belangrijk is? Het zal je verbazen hoeveel effect het op je borsten kan hebben! Er kunnen permanente veranderingen ontstaan en je kunt zelfs nek en/of rug klachten ervaren! Hoe dit precies zit leg ik je uit. Lees snel verder!

’Ik pak altijd een random sport bh uit de kast’

Je denkt er misschien niet zo bewust bij na maar je sport bh doet meer voor je dan je in eerste instantie denkt. Ik zeg je eerlijk: ik pak altijd een random sport bh uit de kast, zo lang hij maar zwart is, dunne bandjes heeft en niet te strak zit vind ik alles goed. Maar nu ik wat meer research heb gedaan over het belang van een goede sport bh denk ik daar toch iets anders over. Wat ik allemaal heb ontdekt vertel ik je in dit artikel.

waarom een sport bh belangrijk is

About your boobs

Stel je sport met een bh die eigenlijk te losjes zit, kan dit er niet alleen voor zorgen dat ze te veel gaan meebewegen, maar het kan ook grotere problemen opleveren. Je borsten krijgen dan de kans om alle kanten op te bewegen en zoals je misschien wel weet, zitten er in je borsten geen spieren. Ze bestaan namelijk alleen maar uit vet, bindweefsel en allerlei kliertjes. Dus er is niks om deze horizontale en verticale bewegingen op te vangen. Behalve een sport bh! Die kan dat wel voor je doen. Maar dan moet je wel de juiste dragen, anders heb je er nog niks aan.

Geen goede sport bh? = Niet zo fijne gevolgen!

Imagine this: je staat op het punt om een intensieve workout te gaan doen, zonder een goede bh. En dan bedoel ik natuurlijk zonder een sport bh. Want just so you know: een gewone bh is niet voldoende omdat deze te weinig ondersteuning biedt. Wat zijn dan eigenlijk de gevolgen? Door de continue bewegingen van je borsten en de schokken die ze steeds moeten opvangen, kan je huidstructuur en het bindweefsel na verloop van tijd uitrekken. Het maakt hierbij niets uit of je kleine- of grote borsten hebt, het effect blijft hetzelfde. En nu komt de shocker: als dit eenmaal is uitgerekt, kan je dit niet meer herstellen, omdat ze dus geen spieren bevatten zoals ik net al omschreef. Hierdoor kan je theezakjes krijgen of borsten die gewoon heel erg gaan hangen. Daarbij kan het ook zorgen voor klachten aan je nek of rug en je complete lichaamshouding kan hierbij aangetast worden. Dat wil je toch niet?!

Wat het voor je kan doen

Als je een paar goede sport bh’s in huis haalt (en ze ook draagt!!) kan het meer dan 70% van alle bewegingen opvangen. In vergelijking met een gewone bh is dit maar 38%. Dat is een onwijs groot verschil en hierdoor ga je wel inzien dat het heel belangrijk is om een goede sport bh te dragen. Ook is de gewone variant niet gemaakt van stoffen die geschikt zijn voor het sporten en zitten ze lang niet zo comfy als een sport bh. Ik heb ook weleens in een normale bh moeten sporten omdat ik mijn sport bh was vergeten. Man! Wat was dat verschrikkelijk. De bandjes begonnen na verloop van tijd flink te schuren en ik had bij iedere oefening het gevoel dat mijn boobies er op elk moment uit konden ploppen, haha. Not so nice.

waarom een sport bh belangrijk is

Hoe weet je of je de juiste hebt?

En nu vraag je je natuurlijk af: hoe herken je een goede sport bh en hoe weet je welke je nodig hebt? Nou, het is sowieso belangrijk dat hij niet te los én niet te strak zit. Anders kan je niet ademhalen en geeft het ook teveel druk op je middenrif. Spring een paar keer, rek je helemaal uit, doe en gek dansje. Zit ie dan nog steeds helemaal fijn? Dan heb je een topper te pakken! Je hebt vaak keuze uit 3 verschillende gradaties: low, medium en high. Hieronder leg ik uit waar deze types het meest geschikt voor zijn:

Low: Yoga, krachttraining, wandelen, pilates of fietsen
Medium: Kickbox, snowboarden / skieën, circuittrainingen, spinning of rustig joggen
High: Intensieve cardio, hardlopen, paardrijden of boxen

Super belangrijk dus

Ik hoop dat je door dit artikel bent gaan inzien dat een goede sport bh echt super belangrijk is want je wilt toch niet dat je boobs gaan verschuiven? Ik in ieder geval niet en door mijn eigen research ben ik nu ook wat kieskeuriger wanneer ik een bra uit de kast pak.

Wat jij? Draag jij al de juiste sport bh?

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here