Skip to main content

Het lekkerste recept voor een broodje avocado? Die heb je nu gevonden! Dit recept met tomaat en een gepocheerd ei is echt to-die-for. Gezond en snel klaar.

Mijn liefde voor avocado

Avocado is geweldig. Ik lust bijna geen fruit, maar deze? Deze vind ik geweldig. De enorme veelzijdigheid en textuur zorgen ervoor dat ik deze vrucht in heel veel verschillende recepten gebruik. Lekker op brood, door pasta, door een smoothie… Alles kan en dat maakt ‘t zo’n topper. Vandaag deel ik een recept met een gepocheerd ei die je kunt doorsnijden en waar je vervolgens je brood lekker in kunt dippen. Door het bakken van een paar tomaatjes geeft het geheel een zoete touch wat het echt een onwijs lekker recept maakt.

Dus ik zou zeggen, pak je ingrediënten en ga aan de slag!

Broodje avocado met gepocheerd ei

Broodje avocado met gepocheerd ei – Het recept:

5 from 1 reviews
Broodje avocado met gepocheerd ei - Gezond en snel
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Het lekkerste recept voor een broodje avocado? Die heb je nu gevonden! Dit recept met tomaat en een gepocheerd ei is echt to-die-for. Gezond en snel klaar.
Geschreven door:
Recept type: Lunch
Porties: 1
Ingrediënten
 • 2 sneetjes brood naar keuze (ik gebruik spelt)
 • ½ avocado eetrijp
 • 1 grote tomaat
 • ½ eetlepel light mayo van Calvé
 • 2 eieren
 • cajun kruiden
 • zwarte peper
 • snufje zout
Instructies
 1. Leg de sneetjes brood onder de grill tot deze knapperig zijn
 2. Prak de avocado in een schaaltje en voeg hier de mayo en de kruiden aan toe. Met de kruiden kan je variëren en zelf bepalen hoeveel je gebruikt.
 3. Smeer vervolgens het avocado mengsel op de toast.
 4. Pak 1 grote tomaat en snijd deze in plakjes. Zet een pan op het vuur en bak hierin de plakjes tomaat om en om tot ze mooi aangebakken zijn. Ook hier kan je nog kruiden op doen als je dit lekker vindt.
 5. Als de tomaat klaar is leg je deze op het avocado mengsel.
 6. Neem nu een pannetje water en tik hier een ei in open wanneer het water kookt. Doe dit twee keer en schep de eitjes op de toast.
 7. Aftoppen met nog wat kruiden en het is etenstijd!
 8. Eetsmakelijk!
 

Leave a Reply