Skip to main content

Gemberthee heb ik sinds kort ontdekt en ik ben onwijs fan. Deze anti-griep thee kan voorkomen dat je ziek wordt en biedt vele gezondheidsvoordelen die je niet mag missen!

Ben je al een tijdje verkouden of begin je je grieperig te voelen? Misschien moet je dit drankje eens proberen en dan voel je je in no-time beter!

Gewoon proberen

Het is dat mijn beste vriendin er ineens mee kwam: ‘Gemberthee Lou, is dat niet wat voor jou?’ Ik zei dat ik het nog nooit geprobeerd had en dat ik dat binnenkort wel ging doen. Uiteindelijk probeerde ik het met gember schijfjes en citroen, maar dat was niet te zuipen! Ik had veel te veel honing en citroen gebruikt en ik proefde de gember amper. Het was een heftige combinatie van zoet en zuur en ik vond het niet voor herhaling vatbaar.

gemberthee

Even op ontdekking…

Toen probeerde ik het op een andere manier klaar te maken door de Gember te raspen en wat citroenschil erbij te doen. Dan een theelepel honing toevoegen, even wachten en klaar. En dát, dat is echt lekker! Jum. Ik houd echt van het scherpe gevoel wat gember in mijn keel geeft als ik het drankje drink, heerlijk verwarmend. Het deed me een beetje denken aan Chai tea, dat is ook zo kruidig.

Griep? Gember!

En wist je dat dit drankje ook perfect werkt als je je grieperig voelt? Dit komt natuurlijk door de ingrediënten die bij deze thee gebruikt worden. Citroen bevat namelijk heel veel vitamine C, honing is super goed voor je en bevorderd je nachtrust door tryptofaan en gember.. Tja die kan echt onwijs veel voor je lichaam doen! Denk aan:
– Ontstekingsremmend
– Vermindering van pijn, ook bij menstruatie
– Verhoogd opname van voedingsstoffen
– Balans in bloedsuikerspiegel
– Helpt bij opgeblazen gevoel en winderigheid
– Antibacteriële werking
– Gaat misselijkheid tegen

Smaak tolerantie

En zo zijn er nog wel wat dingen waar dit knolletje bij kan helpen! Ik drink het zelf nu bijna iedere dag en zweer er echt bij. Daarom deel ik vandaag mijn favoriete recept waardoor je je binnen no-time beter zal gaan voelen. Een tip is om eerst te beginnen met plakjes gember en die los in je thee te doen. Zo kan je makkelijk ontdekken of je tegen de sterke smaak kunt. Dit hielp voor mij goed om aan de smaak te kunnen wennen en mijn favoriete verhoudingen te ontdekken. Daarna ben ik pas overgestapt op rasp en dit maakt het drankje vele malen sterker (ook afhankelijk hoe lang je het laat trekken).

Verse gember thee / Anti-griep thee – Het recept

5 from 1 reviews
Gemberthee: Anti-griep thee + alle gezondheidsvoordelen!
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Gemberthee heb ik sinds kort ontdekt en ik ben onwijs fan. Deze anti-griep thee kan voorkomen dat je ziek wordt en biedt vele gezondheidsvoordelen die je niet mag missen!
Geschreven door:
Recept type: Drinks
Porties: 1
Ingrediënten
 • Verse gember wortel
 • 1 citroen (schil rasp)
 • Honing
 • Thee ei
 • Rasp
Instructies
 1. Rasp verse gember (hoeveelheid naar smaak) en rasp ook wat schil van een citroen en doe dit bij elkaar in het thee ei.
 2. Giet er heet water op en voeg naar smaak honing toe. Ik laat dit vaak 10 minuten staan zodat de smaken goed in kunnen trekken en de thee goed sterk wordt.
 3. Probeer wat verhoudingen uit. Als je benieuwd bent naar hoe ik het exact maak, in mijn nieuwste weekvlog staat een stukje film waarin ik laat zien hoe ik het doe en wat de verhoudingen zijn!
 

Vol kracht vooruit!

Ik hoop dat je door dit drankje vol kracht weer vooruit kunt gaan. Ik vind het heerlijk en echt verwarmend en kruidig. Nooit gedacht dat ik gember zo lekker zou vinden. Hoe meer ik er in doe hoe sterker en hoe meer het ‘brand’ in mijn keel. Dit klinkt ruw, maar het is echt heerlijk! Ideaal voor het najaar en de weersovergangen. Enjoy.

2 Comments

 • Sabine1979 schreef:

  Heb precies hetzelfde! Paar jaar geleden geproefd en vond het niet te zuip…
  Nu is het puur heerlijk.
  Raspje gekocht en natuurlijk te sterk gedaan, poeh… nog even de juiste verhouding uitzoeken! Je smaak verandert wel in de loop der jaren, ben ik heilig van overtuigd.

  • Louella schreef:

   Ja heerlijk he! Echt zo lekker verwarmend. Ja het kan soms echt te sterk worden, heb ik vooral als ik het te lang laat staan, maar dan doe ik er weer nieuw heet water bij!

Leave a Reply