eiwitrijke tussendoortjes

Goed en gezond eten tussendoor kan lastig zijn. Maar met deze eiwitrijke tussendoortjes is dat probleem opgelost! Ik review in dit artikel mijn onlangs geteste eiwitrepen van Powerbar en Women’s Best!

Eiwitrijke tussendoortjes: eiwitrepen!

Of je eiwitrepen echt nodig hebt? Nee, natuurlijk niet. De reden dat ik echt fan ben is omdat het mijn leven gewoon nét wat makkelijker maakt. Als ik geen idee heb wat ik kan snacken en inspiratieloos ben, pak ik gewoon een eiwitreep en heb ik een verantwoord tussendoortje. Dit vind ik ook ideaal als ik on-the-go ben of een lange werkdag heb. Ik vind het dan soms best lastig om voldoende eiwitten binnen te krijgen dus dan biedt het ook echt uitkomst.

eiwitrijke tussendoortjes

Powerbars & Women’s Best

Sinds ik ben gestart met mijn nieuwe cut fase (afvallen) merk ik dat ik hier vaker behoefte aan heb omdat ik nu heel gericht op mijn macro’s let. Ik probeer iedere dag mijn macro’s zo goed mogelijk te behalen en zo’n reep helpt daar echt bij. En nee dat is geen verkooppraatje. De repen die ik in dit artikel ga reviewen zijn voornamelijk Powerbars en twee smaken van Women’s Best. Zoals jullie weten word ik gesponsord door Women’s Best, maar zij hebben geen aandeel in deze review. Ik heb het wel vaker gezegd, maar ik vind het belangrijk dat jullie weten dat alles wat ik deel altijd eerlijk en oprecht is. Dus als iets niet te vreten is dan zal ik het je ook gewoon zeggen. Jullie zijn mijn eerste prioriteit en dat zal altijd zo blijven en daarom zal ik nooit, maar dan ook nooit verkeerde of misleidende informatie met jullie delen. Love you girlies!

Oke, dan is het nu tijd voor de eiwitrepen! Laten we beginnen met de Powerbars. Hier heb ik een aantal varianten van getest:

eiwitrijke tussendoortjes

Powerbar – Protein Nut 2 – Coconut & Chocolade

Mwahhh. Dat is precies hoe ik denk over deze reep. Hij is lekker, maar nét niet ofzo. De coconut smaak is wel aanwezig, maar ik vind ‘m toch iets te chemisch. Vooral de nasmaak. In het begin dacht ik, mm dit is nog best lekker, maar toen ik het had doorgeslikt dacht ik, dit valt toch tegen. Gelukkig had ik er hier maar twee van gehaald dus dat scheelt! Wat wel heel handig is, is dat deze reep in twee stukken is verdeeld. Dus je kan heel makkelijk het andere deel voor een later moment kunnen gebruiken.

Calorieën: 174
Eiwitten: 15 gr
Koolhydraten: 14 gr
Suiker: 1,4 gr
Vet: 8,2 gr

> Klik hier om te bestellen

eiwitrijke tussendoortjeseiwitrijke tussendoortjes

Powerbar – Protein Plus – Vanille & Chocolade

Hier moet je van houden. Dit zijn echt repen die wel voor het grootste gedeelte de ‘classic’ eiwitrepen smaak met zich mee dragen. Ze zijn zacht en er zit verder niks in. Geen gekke dingen gewoon eiwit met een laagje chocolade erover heen. Toch was ik echt verbaasd toen ik een hap nam want ondanks de standaard structuur en opbouw van de reep, is de smaak meer dan prima. Vaak proef je een chemische nasmaak of iets ‘aparts’, maar dat heb ik met deze reep helemaal niet. Ideaal! Ik heb ze in vanille en chocolade smaak geproefd en beiden zijn echt toppers.

Calorieën: 107
Eiwitten: 10 gr
Koolhydraten: 10 gr
Suiker: 0,6 gr
Vet: 3,3 gr

> Klik hier om te bestellen

eiwitrijke tussendoortjes

Powerbar – Natural Protein – Salty Peanut Crunch

Oef, dit is echt mijn favoriet en waren dan ook als eerste op. Als ik in Duitsland ben neem ik er altijd ontzettend veel van mee, want deze reep is zó lekker. Het is crunchy, bevat veel eiwitten en houdt voor een lange tijd verzadigd door de combinatie met noten en granen. De smaak is Salty peanut crunch, maar dat haal ik er niet helemaal uit. De reep is gewoon lekker, maar Salted, not so much haha.

Calorieën: 181
Eiwitten: 12 gr
Koolhydraten: 12 gr
Suiker: 7 gr
Vet: 8,9 gr

> Klik hier om te bestellen

eiwitrijke tussendoortjes

Powerbar – Ride Energy – Peanut Caramel

Hier had ik heel veel van verwacht, maar viel eigenlijk een beetje tegen. Ik vond ‘m niet heel speciaal. De smaak is redelijk, maar niet bijzonder. Er zitten wel peanuts in, maar in de reep die ik geproefd heb was dit minimaal. De verpakking doet het echt een super lekkere reep lijken en en meestal zijn energie repen echt onwijs lekker omdat er simpelweg ‘meer’ in zit, dus ook suiker e.d. maar dat was bij deze Powerbar niet het geval.

Calorieën: 219
Eiwitten: 10 gr
Koolhydraten: 24 gr
Suiker: 14 gr
Vet: 9 gr

> Klik hier om te bestellen

eiwitrijke tussendoortjes

Women’s Best – Protein Bar – Coconut Crunch

Toen ik deze voor het eerst zag, had ik niet hele hoge verwachtingen. Ik dacht, mweh, dat zal wel weer zo’n basic eiwitreep zijn met zo’n taaie smaak. Ik weet niet waarom maar dat denk ik echt heel vaak bij protein bars haha. Maar toen ik een hap nam, wist ik het: mijn vooroordelen zijn alles behalve juist. De bar is crunchy (zoals de naam al zegt) smaakt lekker naar coconut en heeft hele fijne voedingswaarden. Ik ben zó blij met deze repen! Ja, ik word gesponsord door Women’s Best, maar dat weerhoud me er niet van om altijd open en eerlijk mijn mening te delen. Bij alles wat ik test en proef: eerlijkheid, eerlijkheid en nog meer eerlijkheid!! Ik doe dit voor jullie!

Calorieën: 159
Eiwitten: 15 gr
Koolhydraten: 4,1 gr
Suiker: 1,1 gr
Vet: 6,8 gr

> Klik hier om te bestellen

eiwitrijke tussendoortjes

Women’s Best – Protein Bar – Chocolate Hazelnut Crunch

Dit is dezelfde reep als de coconut crunch, maar deze smaak! Damn, deze is nóg lekkerder dan die coconut. Jam jam. Ik heb nu al een hele doos op in echt een hele korte tijd, haha. Onwijs lekker en vol van smaak. Je proeft de hazelnoot en chocolade heel goed en doordat er ook veel vezels in zitten (12 gram!) blijf ik er lang verzadigd door. Echt fijn en blij met deze repen!

Voedingswaarden van deze zijn hetzelfde.

En dat waren ze dan! Mijn mening over eiwitrepen die ik in de afgelopen tijd veel heb gegeten en heb getest. Ik hoop dat je er wat aan hebt gehad en dat je nu een betere keuze kunt maken als je een van deze wilt bestellen!

DELEN

3 REACTIES

  1. Hey Louella, dus salty peanut crunch is jouw favoriete reep? Ik ben al een tijdje opzoek naar een proteinebar die heerlijk is en ook de macros goed zijn. Ik ga dit uitproberen! 🙂

    Alleen, hoe salty is het? Hopelijk niet teveel haha

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here