meer vet verbranden

Wil je meer vet verbranden? Deze 7 makkelijke veranderingen zorgen ervoor dat je jouw lijf een flinke boost geeft en je sneller dichterbij jouw droomlichaam kan komen!

Het is eigenlijk niet zo moeilijk

Vet verbranden is eigenlijk niet zo’n ingewikkeld proces. Zodra we iets eten wordt dit in ons lijf opgeslagen als vet, of je metabolisme gaat aan de slag met allerlei complexe processen die ervoor zorgen dat het omgezet wordt in energie. Dus als we ons gewicht willen laten dalen, of willen behouden, willen dit verbrandings-proces natuurlijk zo snel mogelijk laten gaan om resultaten te boeken. Maar dan niet op een manier dat we ons steeds hongerig voelen, chagrijnig worden, of een gestoord dieet moeten volgen. Gelukkig kan dat ook prima en in dit artikel ga ik je uitleggen hoe je meer vet kunt verbranden door een aantal makkelijke veranderingen.

1. Het begint met een w…

Ja ik blijf het toch zeggen hoor, water! Meer dan de helft van je lijf bestaat uit dit doorzichtige vloeibare spul, dus drink er nou eens meer van. Dit is waarschijnlijk niet wat je wilt horen omdat het misschien te ‘voor de hand liggend’ is, maar geloof me. Je verliest de hele dag vocht door zweten, ademen en eten dus hydratatie is key. Wist je trouwens dat wanneer je op zo’n minst 8 glazen water (van ongeveer 250 ml) drinkt, je op jaarbasis zo’n 20.000 extra calorieën kunt verbranden? Jup. Neem maar snel een slok!

meer vet verbranden

2. Vet is niet de duivel.

Ik hoor het zo vaak: ‘als ik wil afvallen moet ik toch zo min mogelijk vet eten?’ Nope. That’s not true. Als je meer vet gaat eten en wat minder koolhydraten (skip die Sultana’s om 10 uur!) zorg je ervoor dat je je metabolisme aanzet om je vetvoorraad aan te spreken voor energie. In plaats van alleen glucose. Dit is ook een mooi voordeel als je aan krachttraining doet want je lijf gaat meer energie verbruiken, maar komt niet aan je spiermassa. En wil je nou echt aan de slag met een leefstijl die gebaseerd is op het eten van veel vet? Misschien is het Keto dieet dan wat voor jou!

> Vet eten om vet te verbranden

3. Let’s get spicy!

Kruiden, en dan vooral de pittige kunnen je ondersteunen bij het vet verbranden. Waarom? Omdat deze capsaïcine bevat waarvan onderzocht is dat deze je metabolisme een boost geeft, vet verbrandt en eetlust verminderd. Dus de volgende keer dat je mijn fried rice maakt, kan je er misschien wat extra pepers doorheen gooien!

4. Intermittent Fasting

‘s Nachts krijgt je lijf geen voeding en gaat dan in een ‘vast’. Dit kan je doortrekken in je ochtend, door niet te ontbijten. Hierdoor zal je lijf je vetreserves aanspreken voor energie, heb je minder last van cravings en houd je nog flink wat calorieën over voor de rest van de dag. Wil je precies weten hoe dit werkt? Lees dan even mijn volledige artikel over IF.

5. Niks doen en zweten

Ja hier heb je vast niet aan gedacht! Lekker in de sauna zitten en alles eruit zweten. Denk bijvoorbeeld aan een infrarood sauna. Wel moet je voor écht resultaat wel op reguliere basis een bezoekje aan de sauna brengen, want als je dit zo’n drie maanden doet, draagt dit bij aan het afslankproces. En dat is ook niet zo gek, want je zweet als een malle! Al je afvalstoffen komen vrij en het is ook nog eens goed voor je spieren. Abonnementje op de (infrarood) sauna dan maar?

meer vet verbranden

6. Tea time

Ik ben fan van thee. Dat mag rustig gezegd worden. Laatst ook een hele toffe thee beker gekocht waarmee ik heel makkelijk losse thee kan bereiden. Maar wist je dat dit ook heel goed is voor je vet verbranding? Met name groene thee en matcha. Dit komt door het thermogenische proces wat warmte produceert en ervoor kan zorgen dat je meer calorieën verbrandt. In groene thee bevat van nature deze thermogenische nutriënten, dus een paar extra kopjes per dag kan zeker geen kwaad!

7. Één woord: Krachttraining

Ik zeg het zo vaak, niet alleen omdat ik er zelf helemaal weg van ben, maar ook omdat het gewoon de beste methode is: doe aan krachttraining! Spieren verbranden meer energie dan vet, dus hoe meer spiermassa, hoe meer calorieën je zal verbranden, zelfs als je stilzit! Ook kan het je metabolisme een boosts geven dus een van de belangrijkste tips voor vet verbranden.

> How to beginnen met krachttraining voor vrouwen
> Wat krachttraining mij geleerd heeft

De meest waardevolle tips

En dat waren mijn meest waardevolle tips voor jouw succes. Als je mijn zoekfunctie gebruikt en zoekt op ‘vet verbranden’ vind je nog veel meer handige artikelen die jou hierbij kunnen helpen. Vergeet niet dat alles mogelijk is als je écht wilt. Hak die knoop door en ga er voor de volle 100% voor!

DELEN

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here