zo voorkom je een schuldgevoel

In deze week update vertel ik je hoe je een schuldgevoel na ongezond eten kunt voorkomen en deel ik alles over hoe mijn vakantie en feestdagen ritme er nu uit ziet!

Ervaar jij weleens een schuldgevoel na ongezond eten? En weet je niet goed hoe je dit kunt veranderen? In deze nieuwe vlog deel ik mijn ervaring en tips:

VLOG: Weekvlog #38 / DEEL 1. Zo voorkom je schuldgevoel na ongezond eten + Kerst vieren!

Quality time!

Nou ik heb het overleefd hoor! De kerstdagen zijn weer voorbij en ik moet zeggen dat ik me fijner heb gevoeld dan alle jaren daarvoor. Niet alleen omdat ik nu niet in een bulk fase zit, maar ook omdat ik eindelijk een vrij gevoel had. Ik voelde me niet verplicht tot familiebezoekjes en alles ging echt vanzelf. Hiermee bedoel ik dat ik echt heb gekozen om de dagen zelf in te richten en heel bewust te kiezen voor rust en ontspanning. Hierdoor kon ik echt quality time besteden met mijn vriend en lekker opladen.

Kerst food challenge

Nu ik aan het cutten ben was het wel een uitdaging tijdens de kerst. Ik heb mezelf eigenlijk al heel erg geholpen door gewoon niet te veel zooi in huis te halen. Mijn plan was om eerste kerstdag lekker te genieten en de tweede normaal te doen. En dat is gelukt! Toen de eerste dag bijna over was heb ik besloten om alle ongezonde kerst snacks weg te geven. Hierdoor kon ik mezelf indekken en voorkomen dat ik de volgende dag weer zou beginnen met kanen, haha. Ik ben nou eenmaal een lekkerbek en als ik het in de kast zie liggen, moet het op. Weggooien is zonde en daarom heb ik het weggegeven. Ik vind dat ik het al met al super goed gedaan heb. Verspreid over de dag lekker genoten van wat kerstkoekjes, chocolademelk met slagroom en ‘s avonds gegourmet. Dit was heerlijk en er was ontzettend veel vlees en stokbrood. Ik houd hier echt van!

Tweede kerstdag ben ik ‘s ochtends vroeg naar de sportschool gegaan en heb ik een flinke workout gedaan én wat cardio meegepakt. Dit gaf een goed gevoel en nieuwe energie. Het liefst had ik op alle kerstdagen willen trainen, maar rust is ook wel eens goed!

Een ander ritme

Doordat ik nu vakantie heb is mijn hele ritme anders. Ik hoef niet naar werk, kan ‘s ochtends trainen in plaats van aan het eind van de dag en heb toegang tot al het eten wat ik in huis heb, dus geen meal prep en van dag tot dag kijken wat ik ga eten. Dit geeft een fijn en vrij gevoel omdat ik niet alles hoef uit te denken en gewoon kan kijken waar ik zin in heb. Dit zorgt er soms voor dat ik mijn macro’s niet altijd even goed behaal en de verleiding om met mijn vriend mee te eten is groter. Wij eten namelijk altijd apart. Hij eet vaak wat meer koolhydraten en ik focus meer op proteïne en wat minder carbs. Toch houd hij wel rekening met mijn doelen dus wanneer ik om een hapje van zijn eten vraag, zegt hij lang niet altijd ‘ja’ haha! Het is fijn om gesteund te worden en support te krijgen voor mijn doelstelling. Echt een must als je gerichte doelen hebt.

Meer vrijheid in mijn workouts

Verder heb ik mijn trainingsschema deze week niet aangehouden i.v.m. wisselende openingstijden van de sportschool. Dat was wel fijn omdat ik even wat meer vrijheid had in mijn training. Ik kon meer op gevoel trainen en doen wat in het moment goed voelde. Toch heb ik wel geprobeerd om wel dezelfde oefeningen of vergelijkbare te doen, zodat ik iedere spiergroep evenveel aandacht kon geven.

Dit was zó fijn!

Dit was een van de eerste kerstdagen die ik heb doorgebracht met een fijnere, slanke shape in tegenstelling tot de voorgaande jaren. Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe fijn dit voelt. Het is echt top dat ik me comfortabel voel en echt met een plan ben gekomen om de dagen goed door te komen. Hierdoor heb ik geen last gehad van een schuldgevoel en heb ik kunnen genieten van waar het echt om draait: quality time met familie en vrienden!

In weekvlog deel 2 vertel ik je…

Waarom je absoluut geen dieet moet starten in het nieuwe jaar. Wat zijn de nadelen van diëten en waarom is het tijd- en energieverspilling? Ik hoop dat ik hiermee je ogen kan openen en kan laten zien waarom een leefstijl de enige manier is om je doelen te bereiken!

Ik hoop dat jullie allemaal fijne dagen hebben gehad en ik wens je alvast een gelukkig en gezond 2019 toe! Dat je al je doelen zal behalen en je dromen mag verwezenlijken!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here