caloriearme en gezonde snacks

Tussen de maaltijden door kan je nog wel eens trek krijgen. Dan is het een goed moment voor een snack! Maar welke zijn nou écht gezond en hoe zorg je ervoor dat je je niet beperkt voelt door ‘voorverpakte’ snacks zoals Sultana’s en een Liga Evergreen? Ik deel 11 caloriearme en gezonde snacks om mee af te vallen.

1. Fruit

Natuurlijk op nummer 1: fruit! Het is makkelijk mee te pakken, je hoeft het niet ‘voor te bereiden’ en het zit boordevol vitaminen en vezels. Natuurlijk bevat fruit suiker en je lijf maakt geen onderscheid tussen ‘tafelsuiker’ en fruitsuikers. Daarom is het niet aan te raden om gelijk hele bakken naar binnen te werken, maar 1-2 stuks per dag is prima!

2. Snackgroente

Tegenwoordig vind je op de groenteafdeling allemaal kleine bakjes met mini groente. Mini komkommers, kleine paprika’s en tomaatjes. Deze zijn ideaal om mee te nemen. Ook kan je een heerlijke schaal maken met allemaal van dit soort mini’s en er een dip bij serveren zoals hummus, kwarkspread, guacamole of hüttenkäse.

caloriearme en gezonde snacks

3. Kwark of yoghurt

Zuivel is ook een ideale optie. Denk aan kwark, magere yoghurt of Griekse yoghurt. Hier kun je eindeloos mee variëren. Kijk ook eens naar de kleine bakjes en portieverpakkingen. Zo is het nog eenvoudiger om niet te over-eten en in balans te blijven. Een aantal goede opties zijn: Lindahls Kvarg, Optimel kwark, Fitline kwark en Skyr.

4. Gekookt ei

Eieren zijn heerlijk! Vooral als ze gekookt zijn met een beetje zout er op. Je kunt ze makkelijk voorbereiden en meenemen als je ‘on-the-go’ bent. Ook is het een lekkere aanvulling op een salade of op een cracker.

5. Rijstwafels

Ideale low-calorie snack zijn die rijstwafels. Lekker van smaak en in verschillende varianten te krijgen. Ook kan je ze beleggen of dippen in wat pindakaas om een goede combo van koolhydraten en vetten binnen te krijgen.

6. Bananenbrood

Yes! Nu iets wat ik zelf graag maak: bananenbrood. Ik heb een ontzettend lekker recept voor je die het proberen waard is. Dit is niet alleen een gezonde snack, maar ook erg voedzaam en makkelijk mee te nemen.

7. Gezonde chocolade muffins

Ook deze zijn echt een aanrader. Een chocolade muffin als snack, wie wil dat nou niet? Doordat ik in dit recept pure ingrediënten heb gebruikt en extra eiwitpoeder heb toegevoegd heb je een high protein snack die ook nog eens onwijs lekker smaakt én je lang verzadigd houdt. Ik ben echt verslaafd aan deze, dus dat zegt genoeg!

caloriearme en gezonde snacks

8. Smoothie of eiwitshake

Eiwitten zijn nodig voor de opbouw en het behoud van je spieren. Daarbij zijn eiwitten ideaal wanneer het komt tot een verzadigd gevoel. Gebruik proteïne poeder met water en een shakebeker, of gebruik een blender en voeg wat extra’s toe zoals diepvries fruit en pindakaas voor een compleet tussendoortje.

9. Pure chocolade

Een blokje pure chocolade (boven 72%) is niet alleen erg lekker, maar ook nog eens goed voor je. Het heeft een positief effect op je bloedvaten en bevat veel antioxidanten. Eet niet gelijk een hele reep op, maar beperk het tot 1 of 2 blokjes. Yummy!

10. Soep

Broccolisoep, erwtensoep, tomatensoep, kippensoep… Welke soep je ook neemt, het zit vaak boordevol groenten, is calorie-arm en kan je net dat beetje energie bieden die je nodig hebt om de dag goed door te komen. Probeer ook eens zelf soep te maken, hierdoor voorkom je de overbodige toevoegingen en houd je het zo puur mogelijk.

11. Nootjes

En dan, tot slot: nootjes. Heerlijk in alle soorten en een klein handje kan je lange tijd verzadigd houden. Dit komt door de vetten die noten bevatten. Hierbij kan ik je wel aanraden om een portie af te wegen, zodat je voorkomt dat je overeet en een hele berg calorieën binnen krijgt.

Ik hoop dat ik je met deze gezonde snacks wat op weg heb kunnen helpen en inspiratie heb kunnen bieden. Natuurlijk zijn er nog veel meer gezonde tussendoortjes, dus heb je nog waardevolle toevoegingen bij deze lijst? Reageer dan hieronder!

DELEN

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here