hunkemoller doutzen sportcollectie

Hebben jullie de Doutzen sportcollectie voor Hunkemöller al gezien? Ik heb een set van HKMX mogen ontvangen en uitgebreid getest. Is het wat, of kan je het beter laten liggen? Ik deel mijn mening!

> Dit artikel is in samenwerking met Hunkemöller. Lees hier de disclaimer.

Over de Doutzen sportcollectie

De nieuwe Hunkemöller Doutzen sportcollectie bestaat uit allerlei mooie items zoals sport-bh’s, tops, leggings, oversized én cropped sweaters en nog veel meer! Er is een heel fijn kleurenpalet aangehouden met roze, aubergine, zwart en hier en daar een printje. Door de grote variatie in items zijn ze geschikt voor high- en low intensity sporten. En wat je ook met elkaar matcht: het zal altijd leuk staan want alles is op elkaar afgestemd! Ik vind het echt een hele mooie collectie, dus lees snel verder voor mijn mening over de individuele items.

hunkemoller doutzen sportcollectie

Eerste indruk

Wow. Dat was mijn eerste reactie toen ik de doos opende. Waarom? Ik zag een super mooie hoodie met glanzend lint en een hele toffe legging met ‘see through’ vlakken. Daarbij zat er ook een aubergine kleurige sport bh en een zwart t-shirt in de doos. Tijd om het aan te trekken, te kijken hoe de pasvorm is.

hunkemoller doutzen sportcollectie

Laten we bovenaan beginnen…

HKMX Sport Bh The Crop Level 1 Doutzen

hunkemoller doutzen sportcollectie
Pluspunten:

– Fijne bandjes (zacht en schuurt niet)
– Goede pasvorm, niet te strak en niet te los
– Mooie kleur en stof
– Leuke kruising van de bandjes op de rug

Minpunten:
– Na wat langer dragen krijg ik last / irritatie van de band aan de onderkant.

De sport bh heeft een heel fijn model. Door de bredere bandjes heb je geen last van irritatie tijdens het trainen. Ook biedt dit extra support. Ik vind het leuk dat ze op de rug met elkaar kruisen. De kleur is diep paars / aubergine en de glanzende stof geeft het een luxueuze uitstraling. Wat ik wel jammer vind is dat de bh echt gaat irriteren als je hem te lang aan hebt. Ik heb vaak lange workouts en dan merk je wel dat de onderste band op de naad (aan de zijkant) gaat irriteren.

HKMX sport T-shirt Doutzen

hunkemoller doutzen sportcollectie
Pluspunten:

– Comfortabele fit
– Fijn tijdens het trainen
– Mooie afwerking van lint aan de zijkant

Minpunten:
– Geen

Over het sportshirt hoef ik geen eindeloos verhaal te houden. Het is een fijn en comfortabel shirt die er op het eerste gezicht vrij basic uit ziet, maar als je beter kijkt zie je dat de zijkant is afgewerkt met heel mooi glanzend lint. Dit geeft het shirt nét wat extra’s.

HKMX Hooded sweater Doutzen

hunkemoller doutzen sportcollectie
hunkemoller doutzen sportcollectie
Pluspunten:

– Hele toffe hoodie met lint er door heen
– Mooie kleur
– Zachte stof

Minpunten:
– Pluis van de binnenkant geeft af op zwarte stof

Waah! Deze hoodie is zo mooi! De binnenkant is gevoerd met satijn en er zit lint doorheen die er aan de zijkanten uit komt. Ik vind het leuk dat ze hebben gekozen voor heel breed lint, want dit geeft de trui echt wat extra’s. Ik had hem alleen aangedaan over mijn zwarte sportshirt en toen ik in de gym was, deed ik de trui uit en wat zag ik: overal pluis! De zachte stof is ideaal, maar het ‘geeft af’ op katoenen stoffen.

hunkemoller doutzen sportcollectie
Pluisjes van de warme voering zaten verspreid over mijn hele shirt. En dat kreeg ik er niet makkelijk af. Ik dacht dat het misschien na 1 keer wassen wel mee zou vallen, maar dat is niet het geval. De trui blijft pluisjes afgeven. Dus als je ‘m aan doet, doe er dan niks onder (behalve een bh, haha). Ik denk dat het effect wel minder zou zijn als je een licht shirt eronder zou doen, want dan zie je het simpelweg niet.

HKMX High waisted Sportlegging Level 2 Doutzen

hunkemoller doutzen sportcollectie
Pluspunten:

– Comfy fit
– Mooi design
– Fijne rekbare stof

Minpunten:
– Delicaat

Toen ik deze legging voor het eerst aandeed was ik blij verrast. Vaak zijn dit soort leggings minder rekbaar omdat er stukjes andere stof tussen zit. Maar dat was bij deze absoluut niet het geval. Ik kon gelijk merken dat er genoeg stretch in zat en dat is voor mij echt een must omdat ik aan krachttraining doe. Wel vind ik het jammer dat de legging echt delicaat is. Hiermee bedoel ik dat ik tijdens het aantrekken echt moest opletten dat ik dit niet te snel deed. Door de verschillende vlakken moet je uitkijken waar je pakt om de legging op te trekken. Dat is natuurlijk ook logisch want de dunne ‘mesh’ stof is veel dunner dan de rest van de legging, dus hierbij is het even opletten. Verder vind ik het top dat ze hier aan de zijkant weer een strook hebben geplaatst net zoals het shirt en het lint in de hoodie. Dit geeft ‘t geheel net wat extra’s.

hunkemoller doutzen sportcollectie

Conclusie

En dat is mijn mening over deze nieuwe HKMX Doutzen collectie! Ik vind trouwens ook dat ze echt goede prijzen hanteren. Ik heb deze items gekregen, maar ik kijk zelf ook regelmatig door hun sportartikelen. Het is erg betaalbaar en ze hanteren geen extreem dure prijzen. En wat je ervoor krijgt zijn echt hele leuke hippe items die zeker motiveren om lekker te knallen in de gym! Ik hoop dat ik je met deze review wat meer informatie heb kunnen bieden over deze nieuwe items. Mocht je benieuwd zijn naar de gehele collectie of wil je direct shoppen, ga dan direct naar de website van Hunkemöller!

DELEN

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here