Fitbit Charge 3

Nou ik heb hem eindelijk: de Fitbit Charge 3! Na de Charge 2 en de Versa probeer ik nu hun nieuwste variant. Wat is mijn eerste indruk en wat zijn de voor- en nadelen in vergelijking met de Versa?

Waah! Ik heb hem hoor: de Fitbit Charge 3. Na bijna een jaar met de Versa geleefd te hebben is het nu tijd voor de Charge 3 om het stokje over te nemen. En ik moet heel eerlijk zeggen dat dit het moment is waar ik lang naar heb uitgekeken. De Versa was het gewoon niet echt voor mij…

Deze review is in samenwerking met Fitbit. Dit verandert echter niks aan de kwaliteit en echtheid van de inhoud. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Nadelen van de Fitbit Versa

Ja, je moet er van houden, maar ik vond hem echt te groot. Het was meer een soort smartwatch dan een compacte tool voor het trainen. Na jarenlang de Charge 2 gehad te hebben was dit wel een hele lastige overstap. Ik veranderde omdat het bandje van de Charge 2 steeds los liet na hem dagelijks te gebruiken. Dit frustreerde me en dat was een van de redenen dat ik overging naar de Versa. Maar bij de Fitbit Versa merkte ik dat door de grootte van het bandje, het me op gegeven moment ging irriteren. Ik doe veel krachttraining en de knopjes en het formaat zaten in de weg. Soms stond mijn workout ineens op pauze, terwijl ik nergens aan had gezeten. Dit kwam dan door een beweging van mijn pols waardoor ‘ie ineens tot stilstand was gekomen. Niet heel ideaal. Er zit namelijk een knopje aan de zijkant die ingedrukt kan worden als ik mijn pols buig.

Verder vond ik het wel echt een mooi en handig bandje. Toch merkte ik al gauw dat ik het ‘gestroomlijnde’ ontwerp van de Charge 2 mistte. Daarbij had je namelijk geen last van ‘uitstekende’ delen en was alles gewoon uitgelijnd in een smalle strook. Dit beviel heel goed. Ook had ik bij dit bandje geen last van workouts die op pauze gingen en deed ie gewoon wat ie moest doen.

En nu! Heb ik de Charge 3! Woohoo!

Fitbit Charge 3

Ik heb deze gekregen van Fitbit en vind het heel tof dat ik na jaren zelf producten van hun gekocht te hebben, ik er nu een heb gekregen. Hier houd ik van. Samenwerkingen met merken die ik zelf al door en door gebruik. Love it! Onthoud dat dit helemaal niks veranderd aan de kwaliteit en echtheid van deze review.

Fitbit Charge 3 Special Edition – Eerste indruk

Toen ik de Fitbit thuis had ontvangen was ik ontzettend enthousiast. Eindelijk geen uitsteeksels meer! Ik haalde hem uit de verpakking en zag meteen dat het ontwerp nog meer gestroomlijnd was dan de Charge 2. Op deze zit namelijk helemaal geen ‘uitstekend knopje!’ Deze zit er helemaal in verwerkt en reageert op je vinger en als je er op drukt.

Fitbit Charge 3

Het bandje is van rubber en heeft overal gaatjes. Dit vind ik ideaal want zo kan de huid goed blijven ademen en voorkomt dit irritaties. Mijn eerste indruk was heel positief en ik kon niet wachten om hem in gebruik te nemen.

Fitbit Charge 3

De eerste dagen in gebruik

Tijd om te testen! Ik gaf de Versa aan mijn vriend en deed de Charge 3 om. Tijdens mijn eerste training met dit nieuwe bandje was het wel even wennen hoe de knopjes en functies werken. In principe is dit hetzelfde als de Versa, alleen nu er geen fysiek knopje meer op zit was het toch wennen. Ik kwam vaak terecht in de systeeminstellingen terwijl ik een stap terug wou doen, maar na wat oefenen had ik het onder de knie.

Dit heb ik ontdekt tijdens het gebruik

Een workout starten is net zo makkelijk als voorheen. Swipen, klikken en starten. Voor mijn gevoel is het bandje grotendeels accuraat en doet het gewoon wat het moet doen. Wel vind ik het raar dat ik nu bijna altijd mijn trappen doel behaal. Ik denk dat daar iets mis gaat in de software. Ik weet dat ik per dag geen 15 verdiepingen klim, maar toch is dat geregistreerd. Dit had ik bij de Versa nooit dus dat is een opmerkelijk verschil. Wat ook apart is, dat dit de ene dag extremer is dan de andere dag. Soms staan er maar twee trappen per dag geregistreerd en op een andere dag zo 15!

Fitbit Charge 3

Daarbij reageert het scherm soms niet op aanraken / tikken. Ik heb een aantal momenten gehad dat ik mijn statistieken wou inzien. Dan moet je op het ‘home scherm’ tikken en dan komen je stats voorbij. Vervolgens deed ik dat, maar gebeurde er niks. Hierbij moet je gewoon blijven tikken en uiteindelijk reageert hij wel. Ik heb dit een enkele keer meegemaakt dus 9/10 keer doet ‘ie het gewoon goed. Vaak doet de Charge 3 dit na het eindigen van een workout. Je komt weer op het beginscherm en als je dan even snel je statistieken wilt door scrollen, reageert hij even niet. Dan swipe ik heen en weer en dan pakt ‘ie het weer op.

Beperkter dan de Versa

Wel is het natuurlijk iets ‘beperkter’ dan de Versa. Als voorbeeld hierbij kun je denken aan het instellen van een wekker. Dit moet bij de Charge 3 via de app en bij de Versa kan je dit op het apparaat zelf doen. Ik vind dit geen probleem, want de synchronisatie is snel. Ook kan je geen gebruik maken van muziek. Bij de Versa kan je muziek op je Fitbit zetten zodat je je telefoon niet nodig hebt. Ook is dit voor mij geen issue want ik heb altijd mijn telefoon bij me en ik maak geen gebruik van Deezer. Ik luister altijd via Spotify en die integratie zit er nog niet in. Daarbij lijkt het me ook niet fijn om muziek te regelen via zo’n bandje.

De volgende punten zijn ook goed om te weten:

 • Bandje is goed bevestigd aan het ‘systeem’ en je krijgt extra bandjes meegeleverd!
 • Scherm licht kort op, dit merkte ik vooral tijdens het maken van de foto’s. Ik moest snel zijn om een foto te schieten met het schermpje ‘aan.’ Tijdens het trainen en bij dagelijks gebruik vind ik dit geen punt, maar wel een goed punt om uit te lichten (ha!)
 • Tijdens het slapen / woelen in bed licht het bandje wel heel snel op en het is fel in het donker dus je kunt er wakker van worden als je daar gevoelig voor bent en veel woelt.
 • Hij is waterdicht en je kunt er dus mee zwemmen (handig voor de zomer of als je vaak zwemt!)
 • Lange accuduur, lijkt voor mijn gevoel langer dan de Versa.
 • Draagcomfort is echt top, na een tijd dragen voel ik hem niet om mijn pols zitten.

Fitbit Charge 3

Conclusie

Al met al moet ik zeggen dat na het bandje twee weken intensief gebruikt te hebben, ik er erg tevreden over ben. Er zijn niet veel dingen waar ik me intens aan stoor, alleen het aantal trappen die ik gelopen heb (dat is gewoon jammer want dan klopt die statistiek niet). Het oplichten ‘s avonds in bed merk ik alleen voordat ik in slaap val en ik ben er dus nog niet wakker van geworden. Daarbij trackt het bandje mijn workouts gewoon goed en ik merk hierin geen verschil met de Versa. Ik vind het echt een enorm pluspunt dat er geen uitstekend knopje op zit en dat het een elegant en mooi gestroomlijnd ontwerp is. Ik heb dit in deze review al een aantal keer uitgelicht, maar tijdens een intensieve workout is dit gewoon heel erg fijn. De statistieken worden goed gesynchroniseerd met de app en hier heb ik verder niks op aan te merken.

Fitbit Charge 3

Niet meer terug naar de Fitbit Versa

Kortom: ik ben ontzettend blij met de Charge 3 en wil echt niet meer terug naar de Versa! Dit is mijn bandje en ik heb er veel plezier van. Ik wil Fitbit bedanken voor deze mogelijkheid en deze leuke samenwerking. Ik hoop dat deze review jou heeft geholpen bij het maken van een goede keuze. Mocht je nog meer vragen hebben over deze Fitbit of over andere Fitbit producten, aarzel dan niet want ik heb er veel ervaring mee!

DELEN

4 REACTIES

 1. Ik had ook ineens veel meer trappen bij het overstappen naar de Charge 3. Maar hij schijnt heel gevoelig te zijn voor wind. Dus als het waait en je fiets op loopt buiten registreert de Fitbit dat als trappen. Nu het weer normaal weer is gaat het bij mij weer goed met de trappen.

 2. Het oplichten in de nacht kun je bij de Charge 3 volgens mij uitzetten! M’n man heeft m ook en die licht ’s nachts nooit op, verblind altijd alleen mezelf met m’n Charge 2 :’)

 3. Oh handige review! Ik zat er net over te denken om de Versa te vragen als verjaardagscadeautje! Maar erg handig om weten dat de Charge 3 ook waterdicht is… toch nog even nadenken misschien (gelukkig is mijn verjaardag pas in juni) 🙂

 4. Hoi Louella,
  Je hebt de fitbit charge 3 nu al een tijdje en in je vlogs zie ik dat je hem nog steeds draagt dus vraag me af of je er nog steeds zo tevreden over bent. Ik zit al zo lang te twijfelen om er 1 te kopen, misschien kan jij de doorslag geven😁
  Groetjes Karin

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here