good vibes

Na een aantal weken ‘back on track’ komen, ben ik er nu uit. Ik zit weer helemaal ‘on track’ en ready to kick some ass. Afgelopen week was dan ook een top week vol good vibes, heerlijke trainingen, goed eten en een fijn ritme.

Mijn ochtend- en avondroutine

Ik kreeg laatst het idee dat ik teveel tijd verspil. Ik ben helemaal voor optimale benutting van tijd en daarom let ik hier ook zoveel mogelijk op. Ik probeer altijd zoveel mogelijk uit een dag te halen, of dat nou is door te multitasken of door een hele strakke planning: tijd is goud waard voor mij. Alleen mijn ochtend- en avondroutine konden wel wat hulp gebruiken. Ik merkte dat ik op die tijdstippen heel veel op mijn telefoon zat en eigenlijk ‘niks’ aan het doen was. Een beetje scrollen, browsen en Youtube filmpjes kijken. Zo nu en dan is het leuk, maar op doordeweekse dagen vind ik het best zonde. Er is genoeg wat gedaan moet worden en waar ik mijn waardevolle tijd moet insteken, dus hier wou ik wat aan doen.

Let’s read

En zo gezegd zo gedaan. Ik wist dat ik nog een nieuw boek had liggen waar ik al een eeuwigheid tegenaan kijk, maar niks mee deed. Daarom heb ik ‘m bij m’n bed neergelegd en begon ik zondagavond met lezen. Op gegeven moment kreeg ik zo mijn lees-vibe weer terug en dat voelde super goed. Dus nu lees ik weer iedere avond! Minder tijdverspilling en een goede manier om de dag af te sluiten.

> Benieuwd naar een aantal van mijn favoriete boeken? Kijk hier!

Maar ook ‘s ochtends was ik het grootste gedeelte van de tijd op mijn mobiel te vinden. Ik scrollde door Instagram en Facebook en de tijd ging snel voorbij. Nu kleed ik me eerst aan, maak ik havermout en dan ga ik rustig in mijn kantoortje zitten eten met mijn journal of een goed boek. Ik schrijf dan waar ik dankbaar voor ben en soms ook een stukje van mijn gedachten die ik van me af wil schrijven voordat ik de dag begin. Als ik klaar ben doe ik mijn make-up en maak ik me klaar voor de dag. Als ik nog wat tijd over heb, probeer ik nog wat te bloggen of een paar pagina’s van een boek te lezen.

Gas d’r op!

Klinkt misschien intens om alle minuutjes van je dag optimaal te willen benutten, maar ik zie het niet als vanzelfsprekend. In mijn directe omgeving merk ik vaak dat mensen denken: ‘ach het komt allemaal wel.’ Maar ik denk altijd: er is geen tijd te verliezen, gas d’r op! En dat betekent overigens niet dat ik altijd aan het rennen en vliegen ben om zoveel mogelijk uit een dag te persen. Nee, het gaat er gewoon om dat ik niet onnodig lang op mijn mobiel zit of dat ik hersenloos naar een schermpje zit te staren, terwijl ik ook andere dingen kan doen, die mijn leven uiteindelijk wat makkelijker maken.

Ik ben blij dat ik nu een nieuwe ochtend- en avondroutine heb en ik ga me er sterk voor maken om dit echt in mijn leefstijl te verwerken. Het is soms wat zoeken maar met goede wil en oprechte intenties kom ik een heel eind.

Ik ben nu wel benieuwd: heb jij een vaste ochtend- en avondroutine? Of zit je eigenlijk ook wel veel op je mobiel?

Voeding

Qua eten ben ik deze week echt top bezig geweest. Ik had op zondag allemaal losse ingrediënten voorgesneden en voorgekookt, waardoor het doordeweeks ontzettend makkelijk was om lekkere maaltijden samen te stellen. Hierdoor zat ik niet vast aan een gerecht of maaltijd, maar kon ik zelf dingen kiezen en mixen. Dit werkt beter dan een meal prep en het behoud spontaniteit en vrijheid in voeding. Heerlijk!

Training

Man, wat heb ik mezelf weer uitgedaagd! Ik merk dat nu ik weer ‘on track’ ben, net wat meer energie heb door betere nachtrust en een rustigere mindset. Ik kan tijdens een workout meer geven en kan langer door. Ik volg nu twee weken mijn nieuwe schema met 15 herhalingen en ik moet zeggen dat dit erg goed bevalt. Ik verbrand meer calorieën en zie dat ik droger wordt. Wel had ik af en toe last van vermoeidheid, maar dit kwam door de periode van de maand. Ik ben niet zo dusdanig erg ongesteld dat ik er niet van kan trainen, maar heb wel last van heftige vermoeidheid. Gelukkig was dat vaak te verhelpen door een kopje koffie of een pre-workout waardoor ik nog optimaal kon knallen.

Cho-co-laaaa

En ‘to keep things real’ ik heb hier en daar ook heel wat snack a jacks met hagelslag en paaseitjes weg lopen kanen. Mede door ongesteldheid krijg ik hier altijd onwijs veel zin in, en ik geef er dan ook aan toe. Ik probeer zoveel mogelijk binnen mijn calorie-budget te houden, maar als ik er overheen ga, doe ik daar ook niet moeilijk over. Zo ontstaat er voor mij een goede balans zonder schuldgevoel!

En dat was de update weer voor deze week. Ik hoop dat je er inspiratie uit hebt kunnen halen en ik wens je veel succes voor de komende dagen. You got this!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here