fit talk beastmode

Deze week kwam ik tot een soort inkeer en ik heb het gevoel dat er ineens een knop om ging. Ik train harder dan ooit, eet nóg beter en heb mijn cheatmeals geschrapt…

Holy shit! Ik ga lekker!

Wow! Wat een week. Ik had eigenlijk als titel van deze post: ‘Holy shit! Ik ga lekker’ willen doen, maar dat zegt niet veel over de exacte inhoud, maar dat is wél hoe ik me nu voel. Terwijl ik dit schrijf is het zaterdag 27 april. Eigenlijk zou vandaag mijn ‘geniet’ dag zijn. De dag waarop ik alles van mezelf mag. Waarop ik chocolade, chips, koekjes, ijs en pizza mag eten. Maar dat doe ik nu niet meer. Het is over. Klaar.

Ik ben tot inkeer gekomen

Om beter te begrijpen hoe ik tot inkeer ben gekomen en waarom ik deze beslissing heb gemaakt, moet ik terug naar begin vorige week. Het was toen tweede paasdag en ik had wat extra dagen vrij. Ik startte de week niet zo zeer super gefocust. Sterker nog: ik had niet geprept, geen planning gemaakt en was gewoon lekker aan het genieten van mijn vrije tijd.

Voor het eerst sporten bij Big Gym Zwolle

Tot ik op dinsdag naar Big Gym kon gaan. Deze is net geopend hier in Zwolle en ik besloot daar een workout te gaan filmen. Ik stond ‘s ochtends om 8:30 voor de deur en kreeg een rondleiding door de sportschool. Ik was meteen verliefd. Ook hierbij moet ik nog een klein beetje extra uitleg geven:

Extra uitleg over mijn gym’s

City Fit is de sportschool waar ik een abonnement heb. Ik betaal hiervoor en train hier sinds ik met mijn journey ben begonnen (5 jaar). De vibe is hier top, het is gezellig en ik kan altijd lekker mijn ding doen en voel me er thuis. Ook is er veel begeleiding en kan je om advies vragen als dit nodig is. Er trainen hier veel ouderen en het is een relatief kleine sportschool.

Nu heb ik een gratis abonnement aangeboden gekregen bij Big Gym. Dit is echt het tegenovergestelde van City Fit. Het is grootschalig, weinig persoonlijk contact / begeleiding en er komt ander publiek. En nou hoor ik je denken: waar heb je twee abonnementen voor nodig? Nou: zodat ik hier vlogs voor jullie kan opnemen! Dit was mijn allereerste gedachte toen mij dit aanbod werd gedaan. Ik heb er alle ruimte, het is toegestaan om uitgebreid te vloggen en er is zoveel apparatuur, dat er altijd een mogelijkheid is om content te maken. En dat is wat ik nu zo waardevol vind!

Workouts vloggen!

Dus, terug naar m’n verhaal. Ik ging daar dinsdag een vlog opnemen en ik was verkocht. Het ging zo goed, zo soepel en ik kon eindelijk doen waar ik al lange tijd van droom. Ik vind namelijk dat het echt bij een health & fitness Youtube kanaal hoort, die workout video’s. Dat was altijd een dingetje voor me omdat ik er zo weinig mogelijkheden toe had en nu is het realiteit. Ik ging helemaal los, heb alles gefilmd wat ik wou en het resultaat kan je morgen bewonderen op mijn Youtube kanaal. Laat me dus ook vooral weten wat je er van vindt en welke workouts je volgende keer wilt zien!

Crossfit inspireert me

Tijdens mijn cooling down nadat ik een schouder workout had gefilmd, liep ik op de loopband en daar zag ik op de tv een Crossfit wedstrijd. Ineens werd ik weer geprikkeld en geïnspireerd. Ik heb Crossfit altijd heel vet gevonden. Puur omdat het een toffe combo is van kracht en uithouding. Ik ben fan van uptempo trainen, dus ‘what’s not to love?’ Ik ging naar beneden en liep naar het vrije gedeelte. Daar zag ik allerlei toffe dingen: sandbags, kettlebells, GHD-abs machine, airbike en allerlei ander ‘speelgoed.’ Ik dacht meteen: ‘YOLO, ik ga dit allemaal testen.’ Van de GHD abs ging ik door naar de sandbags en tot slot voor het eerst de airbike testen: ik werd verliefd.

Ik heb dit zó gemist!

Hierdoor realiseerde ik me wat ik al die tijd had gemist. Het uptempo trainen, lekker losgaan, niet zo zeer focus op kracht, maar meer de combinatie van kracht en uithouding: dat is wat ik leuk vind!!! Ik heb het nu weer helemaal terug gevonden en dat is denk ik ook het moment geweest dat ik ‘tot inkeer’ kwam en nieuwe inspiratie kreeg.

Toen ik thuis was merkte ik dat ik me anders voelde. Er was een knop omgegaan. Ik voelde me serieuzer, meer gefocust en dit versterkte ik door op Netflix ‘Fittest on Earth’ te kijken (Crossfit docu) en een gezonde post-workout maaltijd te eten.

Deze verandering van omgeving heeft me goed gedaan en ik train dus nu bij twee verschillende gyms. Mijn gewone kracht workouts blijf ik bij City Fit doen en voor de afwisseling en het opnemen van vlogs, ga ik naar Big Gym. Daar doe ik mijn uptempo, Crossfit-achtige workouts en kan ik helemaal los gaan. Later dit jaar ben ik van plan om bij een echte Crossfit gym te gaan kijken om te zien hoe zo’n workout gaat en of het iets voor mij kan zijn om me daarbij aan te sluiten! Dit doe ik pas in het najaar omdat ik dan uit mijn cut fase ben. Ik wil me op één ding tegelijk richten.

Mijn eten was echt top

Echt alle workouts deze week zijn super goed gegaan, mede dankzij mijn eetpatroon. Ik eet nóg gezonder, probeer meer groente in mijn leefstijl te verwerken en focus me echt goed op mijn macro’s. Ik ben dan ook onwijs trots op mezelf hoe ik de afgelopen week heb gepresteerd. En doordat ik mezelf deze nieuwe focus en motivatie heb gegeven, is mijn vuur enorm aangewakkerd en voel ik me sterker en zit ik beter in mijn vel.

Gestopt met ‘cheatday’s / cheatmeals’

Zo ben ik dus ook gestopt met mijn ‘cheatmeals / cheatdays.’ Niet alleen om mijn focus vast te houden, maar ook om:

  • Echt progressie te maken in het droger worden
  • Vetpercentage verder te laten dalen
  • Zo min mogelijk vocht vast te houden
  • Me energiek en fit te voelen
  • Optimaal te kunnen presteren in de gym

Want de waarheid is, steeds als ik écht ongezond heb gegeten en dit een hele dag heb gedaan, voel ik me de dag daarna gewoon minder fit. Ik houd vocht vast, wat mijn mindset ook geen rust geeft (ik kijk in de spiegel en zie dat ik er minder droog uit zie en dat frustreert) en ik heb minder energie. Daarbij speelt mijn PDS ook op, omdat al het vette voedsel en grote hoeveelheid koolhydraten verwerkt moeten worden. Tuurlijk is het allemaal super lekker en mag het ook echt wel op z’n tijd (juiste balans!) maar nu heb ik een hele gerichte mindset en heb ik er ook niet zo’n behoefte aan. Want geloof mij: als ik er echt zin in heb, dan neem ik het zeker wel. Want die balans tussen genieten en presteren vind ik nog steeds onwijs belangrijk, dus onthoud dat ik dat ook zeker vasthoud.

Let’s go!!

Dus zijn de voornaamste redenen. Ik denk dat ik nu echt sneller progressie kan boeken, want ik wil natuurlijk niet nog een paar maand met zo’n groot calorietekort zitten. Kortom, ik ben echt enorm blij met de resultaten van deze week en ik ben trots op hoe ik het heb gedaan. Ik ben dubbel en dwars gemotiveerd en ik hoop dit naar jullie over te kunnen brengen de komende weken! Let’s do this!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here