voeding tips

Ben jij net als ik aan het afvallen (#summerbody) maar kan je wel wat voeding tips gebruiken? En wil je zien hoe ik mijn dagen indeel? Dan moet je zeker verder lezen. Ik deel mijn beste tips en laat je mijn voedingsschema zien…

Joe! Daar ben ik weer met een nieuwe update. Happy monday iedereen, ik hoop dat je vandaag een vliegende start maakt met alles wat je op je to-do list hebt staan. Ik heb in ieder geval wel weer wat nieuwe motivatie voor je in dit verslag van afgelopen week.

Want!

Het afvallen gaat lekker

Zoals jullie weten ben ik helemaal in mijn ‘zone’ en gaat het afvallen mega goed. Ik ben tot nu toe in 2-3 weken meer dan 1,5 kilo kwijt en mijn vetpercentage daalt ook snel. Daar ben ik echt blij mee en ik merk dat dit vooral komt door intensievere trainingen én mijn voeding. Want dat is namelijk suuuuper on point. Daarom leek het me goed om hier wat meer informatie over te geven, zodat je dit ook kunt toepassen in de laatste maandjes voor de zomer.

Mijn beste voeding tips voor afvallen

AdvertentieMake It Fit

Ieder jaar doe ik het anders. Ik heb steeds cut en bulk fases gehad die elkaar jaar na jaar opvolgden. Nu doe ik eigenlijk een cut om in een shape te komen die ik wil vasthouden. Hierna geen ge-bulk meer en niet meer steeds droogtrainen. Yup, i’ve said this before, maar nu écht! Het kost me meer moeite dan 5 jaar geleden en dat is ook logisch omdat er heel veel dingen anders zijn. Maar dat neemt nog niet weg dat het onmogelijk is om progressie te boeken. Sterker nog, ik leer nieuwe manieren om bij mijn doel te komen en heb eigenlijk iets ontdekt wat enorm kan helpen in het proces. Wat? Dat ga ik onthullen in deze tips:

Tip 1. Plan je dagen in

Of je nou je macro’s bijhoudt of niet, ik doe dat wel dus ik ga je deze tip geven. Het is zó waardevol om de avond van te voren alvast in te plannen hoe/wat/waar je gaat eten. Dit neemt op de dag zelf zoveel stress weg en je hoeft niet ‘in het moment’ te bedenken of het ‘wel past binnen je macro’s’ en of het allemaal wel uitkomt. Ik ben voorstander om het grootste gedeelte van de dag te plannen tot ik zo’n 300 calorieën overhoud. Dit is dan mijn vrije budget waar ik mee kan doen wat ik wil. Is het nodig om de laatste macro’s op te vullen? Kan ik nog wat lekkers nemen zoals Oreo’s? Of maak ik een extra maaltijd omdat ik meer trek heb? Het kan allemaal. En dit klinkt misschien heel obsessief of ‘gepland’ maar dit is voor mij een manier om écht succes te behalen. Ik kan prima zonder het tellen van macro’s maar nu ik zo gericht naar een doel toe werk vind ik het essentieel. En ja, als ik een killer workout heb gehad en enorm veel heb verbrand op een dag, dan eet ik echt wel wat meer calorieën. Ik blijf luisteren naar mijn lichaam en geef het altijd wat het nodig heeft. Ik sport zo veel dat het in feite niet veel uit maakt of ik een paar dagen wat meer eet, maar ik houd van consistentie voor zo snel mogelijk resultaat. Zo ben ik binnen no-time weer uit mijn calorie-tekort en kan ik weer langzaam wat meer gaan eten!

Tip 2. Stouw je bord vol

Met groente. En andere low calorie foods. Want ja #cutleven. Ik zweer het, ik heb dit nog nooit op deze manier gedaan. Ieder jaar zei ik tegen mezelf: “ik moet meer groente eten tijdens het cutten. Ik moet ook wat fruit gaan eten.” En steeds deed ik dit niet omdat ik het niet kon volhouden. Mijn hoofd stond alleen maar op broccoli en wat paprika als groente, en ik kwam er eigenlijk niet veel verder mee. Ja, smoothies, daar deed ik soms dan wat spinazie in, maar dat was het wel. Maar nu: eet ik groente tijdens het ontbijt, lunch, als snack, tijdens het avondeten… Jup. Ik lijk wel een ander persoon, haha. Maar hoe doe ik dat dan? Voor de handigheid heb ik hier een klein voedingsschema van hoe een dag er dan uit ziet. Niet met exacte calorieën en zo, maar meer de voedingsmiddelen. Zo krijg je een beeld van hoe ik de groente/fruit in mijn leefstijl verwerk:

Ontbijt:
120 gram groentemix of soepgroenten
100 ml eggwhite
1 ei
— of —
Quaker protein oats met water
15 gr eiwitpoeder
Pindakaas
150 gram frambozen

Snack:
Paprika reepjes / komkommer
Low calorie saus of hummus
150 gram aardbeien

Lunch:
Kalkoenfilet plakjes tussen een Carbzone wrap (low carb!)
Paprika / sla / avocado
Sla ‘on the side’

Snack:
Protein bar
Eiwitshake

Avondeten:
Wokmix / kant-en-klare groentemix
120 gram kip of kalkoen
100 gram rijst gemixt met broccoli rijst
— en tot slot nog wat pudding of een ander dessert.

Dit is hoe ik mijn dagen een beetje probeer in te delen. Dit is echt een heel globaal beeld maar ik begin de dag wel bijna altijd met havermout. Ik vind dit heerlijk verwarmend en een fijne start van een nieuwe dag.

Tip 3. Focus op eiwitten, vetten en vezels

Deze twee houden je gewoon veel langer vol. Als ik mijn dag ga inplannen zorg ik dat ik zoveel mogelijk eiwitten, groenten en vet inplan en daarna pas focus op koolhydraten zoals rijst, brood etc. Niet dat koolhydraten slecht zijn (absoluut niet! liefst zo veel mogelijk, want hier haal je energie uit om te knallen in de gym!) maar ik weet dat ik veel progressie maak als ik wat lager in mijn carbs zit. Eiwitten haal ik vooral uit magere vleessoorten zoals kip, kalkoen en rundertartaar en zuivel zoals proteïne pudding, griekse yoghurt, shakes en kaas! Echt heerlijk en je kunt zoveel afwisselen. Ook wil ik hierbij adviseren om eens op Body en Fit te kijken voor gezondere vervangers (zoals de Carbzone wraps) en langzaam door de supermarkt sjokken werkt ook goed om nieuwe producten te ontdekken en de labels te lezen.

Tip 4. Doe je eigen onderzoek!!

Veel mensen nemen niet die extra stap om ZELF op ontdekking uit te gaan. Om onderzoek te doen. Om labels te lezen. Om oprecht interesse te tonen in de voeding die ze naar binnen werken. Ze nemen simpelweg aan wat er gezegd wordt en wat ze horen uit hun omgeving. Doe dit a.u.b. niet! Probeer zelf zoveel mogelijk kennis te vergaren over fitness en voeding, zodat je je eigen coach kunt zijn. Hoe meer je weet, hoe betere keuzes je kunt maken en hoe succesvoller je zult zijn. Want zoals ik altijd zeg: het gaat hier om een leefstijl. Ik kan dit niet vaak genoeg zeggen. Dit is voor de rest van je leven dus het is echt GEEN moeite om er tijd en energie in te steken. Het gaat om jouw lijf, waar je er maar één van hebt, dus maak er wat van. Geef het wat het nodig heeft, want je gaat het verschil echt merken. Heb respect voor je lichaam en eet op die manier.

En dat zijn eigenlijk de beste voeding tips die ik je mee wil geven op deze maandag. Voor mij werkt dit enorm, dus ik hoop dat het voor jou ook het geval zal zijn. Ieder lichaam is anders en je kan nooit met zekerheid zeggen hoe jouw lijf op deze tips zal reageren. Het is altijd het proberen waard en buig het ook vooral om naar je eigen inzicht en jouw leefstijl. Ik hoop dat dit van waarde is geweest en ik wens je weer veel succes deze komende week. You can do it!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here