fit talk rijbewijs stress

In deze update: alles over hoe ik mijn rijbewijs heb gehaald en hoe de dag is verlopen, vermoeid door teveel stress en tóch te veel meal prep maaltijden gemaakt…Yes! Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen (voor degene die me niet volgen op Insta / Facebook) want ik heb vorige week maandag mijn rijbewijs gehaald! Holy crap, ik ben zo blij! Tijd om wat meer te delen over hoe het die dag is verlopen…

’Ik dacht dat ik het afrijden echt ging verknallen’

‘s Ochtends rond half 11 moest ik een uur inrijden en damn! Wat ging dat slecht zeg. Zelfs het aanzetten van de auto ging mis, en bij heel wat onderdelen voelde het niet vertrouwd. Ik was er met mijn hoofd niet bij en het leek wel alsof ik me totaal niet kon focussen. Dit gaf me absoluut geen goede hoop en ik dacht dat ik het afrijden echt ging verknallen.

Laser focus to victory

Eenmaal bij het CBR aangekomen zat ik vol spanning, maar gelukkig had ik een hele fijne examinator. Ook mijn instructeur stelde me gerust en ik nam weer plaats in de auto voor het echte examen. Ik had even een momentje alleen en zei tegen mezelf: ‘Kom op Lou, jij kunt dit! Knallen, je gaat ‘m gewoon halen!’ Vervolgens greep ik het stuur stevig beet en kwam ik in een soort ‘laser focus.’ Het leek wel een workout, haha!

’Gefeliciteerd Louella!’

Onderweg liet ik een paar steekjes vallen, maar uiteindelijk kwam alles goed: ik had mijn rijbewijs gehaald! Ooh wat een onwerkelijk moment was het toen de examinator mijn hand schudde: ‘Gefeliciteerd Louella!’ De tranen sprongen me in mijn ogen en ik kon het niet geloven. Ik heb het gewoon geflikt!

Vandaag mag ik officieel de weg op!

AdvertentieMake It Fit

Die dag gelijk een afspraak gemaakt bij het Stadskantoor en vandaag mag ik ‘m rijbewijs ophalen en ga ik de weg op. Een paar jaar geleden had ik dit dus echt niet durven dromen. Als je me al een tijdje volgt weet je dat ik erg last heb gehad van paniekaanvallen en durfde ik het huis amper uit. Een tripje naar de supermarkt (op 5 min. afstand) was al te veel, dus dat ik dit heb behaald voelt als zo’n grote overwinning. Wauw!

Dit is de Instagram post die ik erover deelde:

Dit bericht bekijken op Instagram

🤪Vandaag was een spannende dag want…😱🤯⁣ ⁣ Ik ging afrijden en… heb mijn rijbewijs gehaald!!!🥳🚙Theorie deed ik in 5 keer en afrijden in één keer wuhaha💃🏽🎉Men wat ben ik hier blij mee, want het was alles behalve makkelijk…😬⁣ ⁣ Een paar jaar geleden kreeg ik angst/paniekaanvallen waardoor ik het huis bijna niet meer uit durfde. Toen ben ik naar een psycholoog gegaan, heb ik mezelf heel veel bloot moeten stellen aan alles waar ik bang voor was en uiteindelijk 1,5 jaar geleden ook begonnen met het volgen van rijlessen.⁣ ⁣ Mn eerste les was verschrikkelijk en ik was zó ontzettend bang! Iedere keer was het rijden een obstakel en voelde het als een enorme uitdaging. Uiteindelijk werd het makkelijker en nu kan ik echt zeggen dat ik me redelijk comfy voel in de auto. ⁣ ⁣ Afstanden langer dan een uur vind ik nog echt wel pittig en in een file breekt me ‘t zweet uit, maar ik ben al zooo veel verder gekomen en gegroeid! Onwijs blij met mn rijbewijs en vanaf volgende week ga ik lekker op eigen houtje rijden in onze blauwe bubbel💃🏽🚙💨

Een bericht gedeeld door 𝙁𝙞𝙩𝙣𝙚𝙨𝙨 𝘽𝙡𝙤𝙜𝙜𝙚𝙧 /𝙑𝙡𝙤𝙜𝙜𝙚𝙧 (@fitaddictnl) op

Druk in m’n koppie

Door alle spanning waarmee de week van start is gegaan merkte ik een behoorlijke nasleep in de dagen daarna. De maandag was zo stressvol, dat mijn energieniveau een klap kreeg. Ik had minder energie en sommige workouts vielen gewoon wat zwaarder. Op woensdag was het zelfs zo erg dat ik een AA-Drink (zero) en dubbele espresso nodig had om mijn workout te kunnen doen. Ik twijfelde of ik wel moest gaan, maar uiteindelijk heb ik er die dag toch nog een top training uit kunnen persen.

Ook heb ik voor het eerst in twee weken weer een meting gedaan met een prachtig resultaat. In 1 maand ben ik 2,5 kilo kwijtgeraakt en is mijn vetpercentage iets meer dan 1% gedaald. Hier ben ik ontzettend blij mee! Dit is een goede indicatie van hoe snel het nu gaat, maar het gaat gelukkig niet té snel. Slow & steady wins the race.

Meal prep madness

Deze week heb ik voor het eerst wat meer geprept dan normaal. Ik had eten klaar voor 4 dagen, om uit te testen of ik dit fijn zou vinden. De conclusie is nee. Ik vind dit niet fijn. Voor 4 dagen eten kant-en-klaar hebben is simpelweg teveel. Het is te vaak hetzelfde en ik heb meerdere momenten gehad dat ik niet veel zin had in mijn bakje eten. Maar goed, wel alles opgegeten en het bleef ook 4 dagen goed vers in de koelkast. Aan smaak veranderde er dus niks. Toch geef ik echt de voorkeur aan 2 bakjes per week, want zo houd ik ruimte voor spontaan ‘eetgedrag’ en kan ik net wat meer inspelen op waar ik trek in heb in het moment.

Zo zie je maar dat je altijd moet blijven proberen. Uittesten kan nooit kwaad en op deze manier blijf je ontdekken wat bij je past. Ik heb natuurlijk al wel vaker voor meerdere dagen geprept, maar tijden veranderen en soms is het goed om toch nog weer even te checken of het nu wel aanslaat of niet.

Freedom!

Voor deze week staat er veel vrijheid op de planning! Ik werk twee daagjes op kantoor (maandag en dinsdag) en dan ben ik vrij. Een kleine mini vakantie dus. Ik haal vandaag mijn rijbewijs op en dan ga ik de hele week lekker touren en één worden met onze eigen auto. Dan kan ik in no time vol vertrouwen overal heen scheuren. Super veel zin in!

Ik wens je een fijne week, zet ‘m op!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here