fit talk afvallen plan van aanpak

Ik ben klaar met de mindset: ‘alles moet altijd maar beter en slanker’, dus dat ga ik nu anders doen. Tot wanneer wil ik gaan afvallen / droogtrainen en wat is het plan? Ik deel het allemaal met je in deze nieuwe Fit Talk update!

”Het moest beter, droger, strakker.”

Soms scroll ik door mijn telefoon en kom ik langs allemaal oude progressie foto’s. Zoals laatst, ineens kwam ik bij allemaal mooie plaatjes van 2016, toen ik super goed in shape was. Dit zette me aan het denken en tegelijkertijd was ik ook gefrustreerd. Ik weet namelijk hoe ik toen over mezelf dacht. Ik kan me herinneren dat mijn vriend die foto’s maakte, maar ik was alles behalve tevreden. Dat kan je ook zien aan mijn hoofd haha. Het moest beter, droger, strakker, maar gelukkig zijn met wat ik al had bereikt? Nope. Dat kwam absoluut niet in mijn woordenboek voor.

plan van aanpak afvallen

Ik wil die mindset niet meer

Nu ik weer aan het droogtrainen ben wil ik eigenlijk voorkomen dat ik weer in diezelfde mindset kom. Laatst deelde ik mijn life update vlog al het een en ander over de struggles die ik ervaarde en dat ik bang ben dat ik mezelf niet kan zien zoals ik er werkelijk uit zie. Dus dat er een vertekend beeld ontstaat en dat ik denk dat het nóg droger moet terwijl ik al helemaal in shape ben. Dat wil ik voorkomen, want het doet zoveel met mijn mindset.

Wanneer is het genoeg?

Mijn doel voor dit jaar is om in shape te komen en erin te blijven, maar als het uiteindelijk ‘nooit goed’ is, dan blijf je natuurlijk bezig. Dus ik probeer nu langzaam na te denken over de grenzen die ik voor mezelf wil stellen. ‘Wanneer is het genoeg?’ Is een vraag die ieder jaar terug komt. Ik denk doordat ik altijd streef naar beter. En daar is eigenlijk niks mis mee, maar ik weet sowieso al zeker dat ik de komende jaren niet meer steeds wil bulken en cutten. Daar ben ik na 5 jaar wel écht klaar mee. En het is niet zo dat ik denk: ‘Mijn lichaam is niet goed genoeg’, maar meer omdat ik het leuk vind om mezelf uit te dagen en te zien waar ik kan komen met al dat trainen en gezond eten haha. Want ik heb de afgelopen jaren heel wat ervaring op gedaan, maar ik ben gelukkig wel zo dusdanig gegroeid dat ik mezelf wel kan accepteren zoals ik ben.

De einddatum van mijn cut

Aangezien ik nog niet echt een einddatum heb gesteld voor deze cut fase, leek het me goed om dat nu te doen. Ik heb voor mezelf besloten dat ik tot eind juli ga cutten en daarna stop ik ermee. Vanaf dat moment wil ik weer gaan focussen op kracht en op wat mijn lichaam allemaal kan doen. En dat met een evenwichtige leefstijl waarin ik nog meer luister naar mijn gevoel qua eetpatroon en dat ik in shape kan blijven.

Focus op één ding

Het kost namelijk heel veel focus en energie om droog te trainen, dat ik vaak andere dingen dan wat meer links laat liggen. Denk aan het lezen van boeken, het ontwikkelen van mijn blog en de video’s en nieuwe creatieve concepten bedenken. Mijn andere passies dus. Het slokt zoveel van mijn energieniveau, dat het geen doen is om alles tegelijk op te pakken. Daarom kies ik er tijdens het cutten altijd voor om de boel de boel te laten en niet te veel tegelijk te willen doen. En dat lastig als je Louella heet, haha.

Lekker afwisselen

De komende 6-7 weken ga ik keihard knallen. Ik heb een nieuw trainingsschema gemaakt waarin lekker veel variatie en uitdaging zit. Deze volg ik nu al 2 weekjes en het is echt een fijn ritme. Ook heb ik gepland waar ik wil gaan trainen op welke dag. Want ik heb nu niet alleen toegang tot mijn eigen sportschool, maar ook Big Gym, waar nog meer apparatuur is. Zo kies ik ervoor om een legday bij Big te doen, omdat daar meer variatie mogelijk is. Het afwisselen tussen twee sportscholen is echt heel chill en het geeft me meer motivatie.

Back on track met mijn eetpatroon

Mijn voedingspatroon is de afgelopen weken weer helemaal strak getrokken na al het genieten rond mijn verjaardag. Het was even lastig ‘back on track’ komen omdat ik me niet fit voelde en een lange nasleep ervaarde van het ‘ongezonde’ eten, maar nu is dat alweer een stuk beter! Ik streef ernaar om de komende tijd weer wat nieuwe dingen en receptjes uit te proberen om het leuk te houden voor mezelf, want dat blijft toch een echte uitdaging, haha.

De komende weken kun je m’n progressie weer actief blijven volgen en ik ben benieuwd wat mijn ‘eind shape’ zal zijn over 7 weken! Let’s do this!

DELEN

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here