niet altijd gemotiveerd

In deze update: zo heb ik mijn motivatie weer teruggekregen, het effect van het warme weer en ik onthul hoeveel ik nu weeg…

Pfoeh, dat duurde lang! Ik heb echt zo’n 3 weken een ‘meh’ gevoel gehad. Niet alleen in voeding maar ook in training liep het allemaal niet zoals ik wou… Dit is hoe ik mijn motivatie weer teruggevonden heb.

’Jij hebt vast altijd genoeg motivatie’

Jep, dat denken mensen vaak. Dat ik overstroom van motivatie en altijd 100% gefocust ben op mijn doel. Dat is ook vaak het geval, maar hoe dedicated ik ook ben, ik heb ook heel vaak van die momenten dat ik denk: ‘waar doe ik dit allemaal voor?’ Eigenlijk wil ik dan niets liever dan gewoon even de boel de boel laten, niet zo intensief trainen en wat losser omgaan met mijn voeding. En guess what: dat doe ik dan ook. En dat waren dus die afgelopen 3 weken. Ik merkte het aan alles: mijn houding, mindset en sportprestaties. Het was allemaal een beetje ‘meh.’

Alles op alles om mijn doel te bereiken

Wanneer ik hier weer uit zou komen wist ik niet. Het enige wat ik wel wist is dat ik gewoon door moest gaan, wat er ook gebeurt. Want doordat ik al jaren train, weet ik dat het uiteindelijk weer terug komt, als ik maar door blijf gaan. Tot ik opeens deze week echt weer een hele lekkere training had. Toen kreeg ik mijn motivatie weer terug. Ik had natuurlijk vorige week al mijn huidige doelstelling met jullie gedeeld en ineens dacht ik: ‘Kom op Lou, je kunt dit wel! Gas d’r op!’ En sinds dat moment zit ik weer vol motivatie in mijn journey. Nu ik een strikte einddatum voor mezelf heb gesteld is het ook makkelijker om die flow vast te houden. Elke week wordt de tijd dat ik nog moet cutten minder, en dat is echt een chill vooruitzicht. Maar, als tegenhanger hiervan kan het ook zo zijn dat ik ga denken: ‘ach het is wel goed zo, ik ben nu ook al tevreden.’ En dat ben ik ook, maar ik waak er wel voor dat ik niet te gemakkelijk wordt. Als ik een doel voor mezelf stel wil ik alles op alles zetten om het te bereiken en voorkomen dat ik de makkelijke uitweg zoek.

Vaker bij mijn home gym

Dus ik ga nog 6 weken knallen en ik heb er mega veel zin in. Qua trainingen gaat het dus echt lekker en ik ben weer vaker bij mijn home gym City Fit te vinden. Toch wel fijner om met je eigen hechte community te trainen. Het is daar gewoon een stuk gezelliger en ik ken er meer mensen. Niet dat je naar een gym gaat om te socializen, maar sfeer doet heel wat! Ik kom denk ik nu zo’n 1-2x per week bij BigGym, om wat afwisselende cardio workouts te doen en voor actief herstel.

Lines, lines everywhere!

Tijdens het trainen zie ik al zó veel meer lijnen op mijn armen en dat maakt me echt mega gelukkig. Ik zit lekker in mijn vel, heb genoeg energie, voel me zelfverzekerd en dat is echt goud waard! Laatst plaatste ik ook deze Instagram post hierover:

Dit bericht bekijken op Instagram

“Waar the fuck maak ik me druk om?” 👇🏽Lees de caption 💃🏽⁣ ⁣ 🤯Een paar jaar terug dacht ik bij ieder klein vetje of mini rolletje: “shit, dat moet er echt nog af, het moét strakker.” En nu zie ik mezelf in de spiegel en denk ik serieus: “waar the fuck maak ik me druk om?”⁣ ⁣ ♥️Ik voel me op dit moment zo zelfverzekerd, fijn, comfy en fit! En dat is echt een onbetaalbaar gevoel. En tja hoe hoog of hoe laag mijn legging dan ook zit, hoe ik dan ook voor de spiegel sta, ingezakt, of geposeerd, opgeblazen of met een beetje abs, het is allemaal goed en allemaal mooi. ⁣ ⁣ Ik ga de komende 7 weken (tot eind juli) nog strijden om te zien wat ik van dit lijf kan maken. En nee dit doe ik niet omdat ik “denk dat ik moet afvallen”, of omdat echt al mijn vet van mijn lichaam moet verdwijnen, maar omdat ik houd van een uitdaging! 💪🏽⁣ ⁣ ❓Wat vind jij mooi aan jouw lichaam? Tell me and let’s share some positivity!!😍

Een bericht gedeeld door 𝙁𝙞𝙩𝙣𝙚𝙨𝙨 𝘽𝙡𝙤𝙜𝙜𝙚𝙧 /𝙑𝙡𝙤𝙜𝙜𝙚𝙧 (@fitaddictnl) op

Wat was het warm!

Enneh, wauw, wat was het warm de afgelopen dagen! Ik merkte wel dat dit heel wat deed met mijn energieniveau en hongergevoel. Ik had vaak amper trek, geen zin in een warm havermout ontbijt en rond een uur of 3 kakte ik in en moest ik er een blikje energy of dubbele espresso ingooien om een beetje wakker te blijven. Heftig.

Voorbereiding is alles

Maar, voor deze week ben ik goed voorbereid. Ik neem namelijk twee kleine waaiertjes mee naar werk die mij onder alle omstandigheden koel zullen houden, haha. Ook heb ik een aantal hele leuke kleurrijke losse broeken aangeschaft dus die komen nu goed van pas. Daarbij drink ik echt liters water. Niet alleen omdat ik veel dorst heb door die hitte, maar ook omdat ik steeds last heb van mijn keel. Het lijkt maar niet over te gaan en water drinken houd de boel een beetje stabiel en minder droog, haha.

Tijd voor wat statistieken

Ik heb regelmatig de vraag ontvangen hoeveel ik nu weeg. Als je me al wat langer volgt weet je ongetwijfeld dat het gewicht me ab-so-luut niet boeit en dat ik daar geen focus op leg. Het zegt namelijk niet zo veel. Ik kijk eerder naar mijn vetpercentage en hoe ik eruit zie (zoals ik net zei met die lijnen in de spiegel!) Maar, om jullie vraag te beantwoorden: ik weeg nu 79,3 kilo. Een cijfer waar ik echt mega blij mee ben. Ik ben zelf 172 lang, voor het geval je je dat ook afvraagt. Een paar jaar geleden zou ik echt denken: ‘my god, ik ben veel te zwaar’, maar nu denk ik juist: ik zit nu zo lekker in mijn vel en ik voel me goed, dat nummer interesseert me echt to-taal niet! En dat is ontzettend fijn!!

Let’s go!

Voor deze week hoop ik ondanks de voorspelde hitte lekker te kunnen trainen. En zoals altijd heb ik mijn meal prep weer klaar, is er een strakke planning gemaakt en voel ik me energiek om weer aan een nieuwe week te beginnen! Who is with me?! Let’s go!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here