food cravings

In deze Fit Talk update: zo deal ik met intense food cravings, ik had een allergische reactie door een stomme make-up truc, at heel veel Pokébowls en trainde 7 dagen achter elkaar…

Food cravings en mindfucks

Ken je dat? Dat je zo’n intense food craving krijgt dat je je gedachten er eigenlijk niet meer vanaf kunt krijgen? Dat je al je zinnen erop hebt gezet en het gewoon NU wilt? Nou, dat had ik vorig weekend dus ook. Ik had zo’n enorme trek in een Domino’s pizza met cheesy crust. Hierbij zit dus kaas in de rand en ik vind dat zó lekker. Het kwam zo ineens opzetten dus ik had de rest van de dag geen rekening gehouden met zo’n caloriebom. Hierop volgden heel wat gedachten zoals:

‘Dit is echt niet handig om nu te eten.’
‘Zal ik dit nou wel doen? Hoe graag wil ik dit écht?’
‘Is dit weer zo’n zinloze craving, of heb ik echt trek in die pizza?’
‘Ik kan ook gewoon een Magioni pizza eten…’

En last but not least:
‘Zal dit mijn progressie in de weg zitten? Ik ben al zoveel weken zo goed bezig!’

AdvertentieMake It Fit

En toen riep ik mezelf tot halt. Nee. Dit kan niet. Wat heb ik met mezelf afgesproken? Dat ik dit soort gedachtes niet meer wil! Want ik wéét dat één pizza mijn progressie niet in de weg zal zitten. Been there, done that. En juist daarom, om deze gedachten niet te laten overwinnen heb ik die pizza besteld. Ik moest mezelf laten zien dat het geen big deal was. En in feite ben ik ‘tegen mijn strenge ik’ ingegaan en dat was goed.

Intens genieten

Ik heb in de vorige blogs ook al wel gedeeld dat het voor mij nu heel belangrijk is dat ik niet weer ‘doorsla’ en een laser focus krijg waardoor ik mijn eigen vooruitgang niet meer zie. Ik mag genieten, het afvallen is geen straf en alles moet in balans. Tuurlijk moet je grotendeels gefocust blijven op je doel, maar genieten mag zeker niet de dupe van dit alles worden. Daarbij had ik er op dat moment onwijs veel zin in en ervaring leert dat je er dan nóg meer van geniet. En toen de pizza eindelijk op mijn schoot lag was ik heel blij en genoot ik intens van alle heerlijkheid. Nom!

Oh, no! Allergische reactie!

Soms kom ik echt in zo’n fase dat ik weer helemaal into beauty en make-up ben. Zo ook afgelopen weekend. Haar geverfd, nieuwe make-up gekocht en heel wat Youtube video’s gekeken voor dé perfecte look. Wat blijkt? Je kan dus aftershave gebruiken als make-up primer en dan zou ‘t nog langer en beter moeten blijven zitten. Dus, Louella naar de winkel, flesje gekocht en op maandag geprobeerd. Het resultaat? Het zat echt niet beter dan normaal en aan het eind van de dag voelde ik wat kriebel bij mijn oor, wenkbrauwen en wangen. Ik dacht dat ‘t niks was, maar daar vergiste ik me toch sterk in. Want de volgende ochtend stond ik op met onwijs jeukende oren en een ontzettend gevoelige huid die warm aanvoelde en er lichtjes rood uitzag. Ik dacht: ‘Oké, even geen make-up op vandaag.’ En dat was maar goed ook want naarmate de dag vorderde voelde ik nog meer irritatie. Mijn wangen voelde erg warm aan en mijn huid trok een beetje. Ik kon maar niet bedenken wat ik nou anders had gedaan, tot mijn vriend ermee kwam. ‘Kan het niet die aftershave truc zijn? Ik heb daar ook altijd last van, daarom gebruik ik het ook nooit.’ Ding-ding-ding! Daar heb je ‘t al. Een allergische reactie, haha!

Ik heb wel vaker allergische reacties op mijn gezicht gehad en dat was ook vaak na het proberen van een nieuw product. Aftershave is ook echt wel een sterk product en mijn gevoelige huid kon het gewoon niet aan. En tja, wat voor die beautyguru’s allemaal zo goed werkt, werkt voor mij dus absoluut niet. Jammer, ‘t was het proberen waard!

Pokébowl love

Pokébowls zijn nu echt mijn ding trouwens. Echt mega lekker vind ik het en het vervangt dus mijn eeuwige meal prep maaltijden. Zo’n bowl is ‘on the spot’ ook supersnel te maken en je kunt natuurlijk eindeloos variëren. Ik heb mijn favoriet vorige week al eventjes gedeeld, maar met wat zalm flakes is het ook echt ‘to-die-for’! Naast dat het lekker snel is, vind ik het ook erg voedzaam, is het ideaal met warm weer en krijg ik veel groenten binnen. What’s not to love?

Iets té veel misschien?

Afgelopen week niet, maar die week daarvoor, heb ik super veel getraind. Ik haalde maar liefst 7 trainingsdagen en dat was nogal heftig. Ik moet toegeven dat niet iedere workout even intensief was, maar het waren wel 7 gym bezoekjes. Ik denk dat ik 5 van die trainingen echt flinke power workouts heb gehad, dus nice was het zeker! Hierdoor had ik aan het begin van deze week echt even een dip. Het was te vaak en te veel. Daarom besloot ik op dinsdagavond om even lekker rust te nemen en bij te komen.

De rest van de week verliep redelijk goed. Ik heb goed (on point) gegeten, trainingen gingen lekker (betere balans) en verder geen gekke dingen dus dat is hartstikke fijn! Ik kijk uit naar deze nieuwe week en wens jullie ook weer veel succes met alles!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here