chocolade cravings

De week zat weer vol met van alles en nog wat! Van iedere dag hetzelfde eten tot een nieuw groot project, en van chocolade cravings tot super goede workouts. Ik heb weer heel wat te vertellen in deze allesbehalve saaie Fit Talk! Lees je mee?

Ken je dat? Dat je zó gek bent op een bepaald gerecht of een bepaalde maaltijd, dat je niets anders wilt dan dat iedere dag eten? Maar dat je dan op gegeven moment er in één klap helemaal geen zin meer in hebt? Nou dat gebeurt bij mij de laatste tijd best vaak.

via GIPHY

Mijn food obsessies

Eerst had ik een extreme obsessie met mijn bakkie havermout. Iedere ochtend maakte ik hetzelfde. Kaneel havermout met vanille eiwitpoeder, frambozen en pindakaas. Dat was echt mijn go-to ding. Maar nu merk ik dat ik daar langzaam geen zin meer in heb. En dat vind ik zo jammer, want ik kon er altijd zo van genieten! Het zelfde geldt voor die Pokébowls. Man, ik denk dat ik dit twee tot drie weken non-stop iedere avond heb gegeten. Ik varieerde dan met allerlei toppings en probeerde verschillende soorten bonen uit. Dat was echt lekker, maar ook hierbij merk ik nu dat ik er langzaam geen zin meer in heb. Balen!

Tijd voor nieuwe inspiratie

Nu moet ik dus op zoek naar andere gerechten, ontbijtjes en recepten zodat ik mezelf weer opnieuw kan verassen. Want als er iets belangrijk is tijdens het afvallen / droog trainen, dan is het wel om die afwisseling erin te houden. Je kan gewoon niet zonder. Als je week na week continu hetzelfde eet en je geniet er niet meer van, dan kan het zo maar zijn dat je dit al snel ook met andere dingen zo gaat ervaren. Althans, dat ervaar ik zo. Meh, jongens ik baal hier echt van haha. Wat moet ik nou? Ik denk dat het deels ook komt door het weer. Omdat als het wat kouder is heb ik echt zin in een warm ontbijtje (dus die havermout) maar is het 30 graden dan begin ik de dag het liefst met een frisse shake. Tja, uiteindelijk komt het wel weer en heb ik weer nieuwe obsessies. Waarom kan ik niet gewoon matigen met 1 ding en het af en toe eten zodat het lekker blijft? Haha. Shit.

via GIPHY

Een nieuw (groot) project! En mijn excuses…

Afgelopen week liet ik het al een paar keer doorschemeren: ik ben druk met een nieuw project! En het is groot. Echt groot. Ik wil nu niet teveel verwachting scheppen, maar men, wat gaat hier veel tijd in zitten. En dat vind ik erg lastig, omdat ik voor Fitaddict ondertussen nog wel veel leuke content wil blijven produceren. Ik weet hoe gek jullie zijn op mijn What I Eat In a Day’s, maar die kosten gewoon veel tijd. Ook de dagvlogs zijn er natuurlijk al een tijdje uit, dus voor mij is het af en toe een uitdaging om echt leuke content voor jullie te creëren. Er blijft alleen niet heel veel tijd over om echt ‘above & beyond’ te gaan met de video’s en de overige content. Aan de ene kant vind ik dat echt jammer, omdat ik jullie gewoon de allerleukste en meest informatieve content wil bieden, maar aan de andere kant denk ik dat jullie dit nieuwe project ook enorm zullen gaan waarderen! Dus hierbij alvast mijn oprechte excuses als de content niet helemaal is wat je van me gewend bent. Ik probeer alle ballen hoog te houden en de afwisseling er zoveel mogelijk in te houden, maar helaas lukt dit niet altijd.

Maar, even een super leuk nieuwtje: ik heb bijna 5.000 subscribers op mijn Youtube kanaal! Wauw! Dat is toch een fantastische mijlpaal?! Ik ben er super blij mee en wil jullie allemaal bedanken voor het abonneren.

Let’s talk progress

Joe, ik ga lekker hoor. Ik heb afgelopen week niet veel progressie gezien op de weegschaal, want ik was ongesteld. Hierdoor houd ik altijd meer vocht vast en krijg ik chocolade cravings zoals Peanutbutter Cups en M&M’s. En zoals jullie weten geef ik dan ook gewoon toe aan dit soort lekkere trek. Ik probeer echt steeds meer naar mijn gevoel te luisteren, ondanks dat ik nu nog twee weekjes aan het cutten ben. Ik ben echt iemand die extreem kan genieten van eten. Als in, ik doe mijn ogen dicht, rol deze naar achter, maak ‘Mmmm!’ geluiden en krijg een mega smile op m’n gezicht. Ja, echt. Dus als ik toegeef aan zo’n momentje geniet ik ook door en door. Heerlijk. Ik weeg mezelf bewust niet tijdens ongesteldheid, omdat ik weet dat ik zwaarder zal zijn. Gewicht beïnvloed me niet meer zoveel als vroeger, maar als ik een negatief gevoel kan voorkomen dan doe ik dat natuurlijk. Even een weekje wachten en dan kan ik er weer op!

Ooh yes!!

Ik dacht serieus dat dit misschien nog een week zou worden waarin ik niet optimaal zou kunnen knallen in de gym, maar dat was zeker niet het geval! Ik heb echt super veel kracht, voel me energiek, in balans en heb echt weer plezier in de trainingen. En ook dit heeft denk ik met mijn ongesteldheid te maken. Vaak de week voordat ik het moet worden krijg ik sneller last van vermoeidheid, zware benen en zit ik niet helemaal lekker in m’n vel. Dit slaat door in mijn workouts en dan gaat het gewoon niet zoals ‘t normaal gaat. Maar gelukkig is dat nu voorbij.

Ik ben de week begonnen met een schouder workout, en man! Ik drukte wat kilo’s weg! Ik was super trots. Ook kan ik nu dippen, wat ik voorheen nooit kon. Dus genoeg om trots op te zijn. We zijn weer een week dichter bij de eindstreep van mijn cut fase, and i’m on fire. Let’s go!

via GIPHY

DELEN

1 REACTIE

  1. Is toch grappig dat ongesteldheid voor ieder een ander effect heeft. Ja, ik hou ook iets meer vocht vast maar ik heb geen food cravings. En als ik dus normaal eet, of zelfs iets meer, ben ik na mijn daagjes ongesteld zijn de extra bagage ook weer kwijt! Ik schijn in een verbrandstand te gaan tijdens mijn menstruatie.
    Vervelend dat je uitgekeken bent op je lievelingsmaaltijden! Maar je vind wel weer iets nieuws. Zelf eet ik graag afwisselend, maar mijn ontbijtje is al jaren hrtzelfde: crackers met sellerysalade, koffie en soms yogurt met appel. Daar kan ik elke ochtend van genieten! … Maar, kanttekening, ik varieer wel eens met beschuit ipv crackers, of kaneel over de appel, of ineens bosbessen of aardbeien… Dus een standaard ontbijt waarbij ik toch kan variëren!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here