minder honger met warm weer

Hoe kan het dat je minder honger hebt met warm weer? Wat is de verklaring hierachter en wat gebeurt er precies in je lichaam? Ik heb antwoorden!

Minder honger met warm weer

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar mijn lichaam reageert heel sterk op warm weer! Niet alleen zweet ik me de pleuris tijdens een workout, ook mijn eetlust verminderd. Waar ik normaal gesproken het liefst zo veel mogelijk eet, is dat op een warme dag compleet het tegenovergestelde. Maar hoe komt dit? Hoe kan het dat je minder honger hebt met warm weer? Tijd voor een verklaring.

Eten kost ook energie!

Wanneer de dagen lengen en de temperaturen stijgen wil je niets liever dan verkoeling! Waar je normaal super zin hebt in een dampend bord van jouw favoriete rijstgerecht of uitkijkt naar een warme kom havermout in de ochtend, lijkt dat nu verleden tijd. Je lijf probeert zichzelf tijdens deze hitte koel te houden, zodat je optimaal kunt functioneren. Maar als je lijf zo’n bord eten moet verwerken, kost dat flink wat energie en produceert dit warmte. Als je (veel) eet komt je lichaam dus helemaal op gang en moet het in aanvulling hierop extra hard werken om je ook weer af te koelen. Daarom is jouw lijf je één stap voor, door je hongergevoel weg te nemen met als gevolg dat je veel minder trek hebt!

Vitamins, minerals… [insert cucumba song]

Vergelijk het maar eens met de winter. Dan is het juist andersom: je lijf probeert je warm te houden en vraagt dus ook meer voeding. Daarom heb je als het koud wordt buiten ook meer trek en vaker food cravings! In de zomer hoeft je lichaam minder hard te werken om je op temperatuur te houden en dus heeft je lijf geen extra voeding nodig om je warm te houden. Super logisch toch? Daarbij hecht je lichaam veel waarde aan vitaminen en mineralen. Deze verlaten je lichaam grotendeels door je urine (behalve de in vet oplosbare vitaminen A,E,D en K) en natuurlijk door te zweten! En wat doe je als het warm is? Ja, je zweet je kapot!

Je lijf is zó slim

Hieruit blijkt maar weer hoe slim ons lichaam is. Het zorgt ervoor dat we onder alle omstandigheden goed kunnen blijven presteren en dat is hartstikke fijn! Nu ik bezig ben met mijn opleiding tot gewichtsconsulente leer ik steeds meer over het menselijk lichaam en alles wat het voor ons doet. Hierdoor realiseer ik meer en meer hoe belangrijk het is om je lijf te vullen met goede en gezonde voeding. Behandel je lichaam daarom met respect en geef het de nutriënten die het nodig heeft. Je krijgt er zoveel voor terug!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here