aanvullende opleiding

Good vibes only! Ik kreeg een aantal nieuwe inzichten en besloot er gewoon voor te gaan. Het kost wel extra tijd, maar ik weet zeker dat ik hier heel veel meiden mee kan helpen…

Nóg een opleiding?!

De titel geeft het natuurlijk al een beetje weg: ik ga een nieuwe aanvullende opleiding doen! Ja, je hoort het goed, er komt nog meer studiewerk bij. Maar hoe is dit zo gekomen en wat houdt het precies in?

Je kan niet ‘zomaar’ advies gaan geven

Zoals ik al eerder heb gedeeld is het mijn missie om straks -als mijn opleiding tot gewichtsconsulente is afgerond- (online) coaching aan te gaan bieden. Dit omdat ik het als mijn levensmissie voel om andere vrouwen te helpen en te begeleiden om ook gezonder te gaan leven. Ik weet hoe naar het is om niet lekker in je vel te zitten en als je jezelf niet kunt zijn. Daarom ben ik mijn opleiding in eerste instantie gestart, omdat ik natuurlijk niet ‘zomaar’ advies wil gaan geven. Er zijn echt talloze mensen die via Instagram of hun eigen platform online coaching aanbieden, terwijl ze geen opleiding hebben gevolgd. Ze geven iemand advies over hun lichaam zonder dat ze inzichtelijk hebben wat er allemaal bij komt kijken.

Het is een hele verantwoording

Ik geef het toe, ik dacht eerst ook: ‘ach ik kan wel advies gaan geven, ik weet al zoveel na 5 jaar zelf intensief trainen en gezond eten. Ik heb heel wat mijlpalen bereikt, dus die kennis, die is er wel.’ Nou echt niet dus! Nu ik bijna op de helft ben met mijn studie kom ik hier zó hard op terug. Er zijn zoveel factoren die meespelen bij het behalen van je ideale lichaam en het geven van advies. Dat kan je echt niet zomaar doen! Het gaat wel om iemands lichaam en dat vind ik een hele verantwoording.

Emotie eten en eetbuien

Dus, eerst hard leren en alles te weten komen om vervolgens super goed advies te kunnen geven en vrouwen te begeleiden naar hun succes! Maar goed, ik zou ik niet zijn als ik niet nog een stapje meer zou willen doen. Door het onderzoek van vorig weekend kwam ik tot het inzicht dat er heel veel vrouwen zijn die moeite hebben met emotie eten en eetbuien. Ik ging op onderzoek uit en vond een opleiding bij de LOI die hier specifiek op gericht is. Ik bedacht me geen minuut en kocht de opleiding meteen. Het lijkt me zo interessant om te ontdekken wat iemand drijft om te gaan eten uit emoties en hoe een eetbui werkt.

Quality first!

Ik ben echt van mening met hoe beter ik nu de fundatie leg voor het coachen, dat ik straks echt super compleet en kwalitatief advies kan gaan geven. Ik heb er mega veel zin in! Deze ‘extra’ aanvullende verdieping voegt 2 tot 3 maanden extra studietijd toe, maar dat maakt me niks uit. Ook al begin ik pas in 2021, ik wil zeker zijn van mijn zaak en jullie de kwaliteit bieden die jullie verdienen!

De pokébowls zijn terug

Ik denk dat ik gewoon een weekje een break nodig had van de Pokébowls, want nu eet ik ze weer volop. Het is dé perfecte manier om alle nodige voedingsstoffen en vitamines binnen te krijgen. Ook is het goed voor mijn vezel inname die dan echt ‘through the roof’ schiet als ik zo’n bord met groente en bonen wegwerk. Heerlijk vind ik het. Daarbij heb ik een paar nieuwe ingrediënten die ik nu toevoeg zoals Surimi sticks (lekker!) en zeewier vellen waar je normaal sushi in zou rollen. Ik maak er dan kleine stukjes van en leg dit aan de zijkant van mijn bord. Echt top!

Reversed dieting

Deze week begint de eerste week van het ‘reversed dieting’ dit houdt in dat ik langzaam weer wat calorieën erbij ga doen. Ik begin met 25 per week om mijn lijf goed in de gaten te houden en te zien hoe het reageert. Zo kan ik langzaam opbouwen en voorkom ik onnodig aankomen van vet. Mijn schoonbroertje die bijna is afgestudeerd aan de opleiding Voeding & Dietiek, helpt me hierbij. Als ik dit goed doe kan ik mijn shape behouden en uiteindelijk lekker veel eten!

En dat was de update weer, veel succes en kick some ass!

DELEN

1 REACTIE

  1. Wat goed van je dat je meer diepgang wilt bieden aan je toekomstige klanten. Ik herken mezelf wel in jou en je wens om zoveel mogelijk over een onderwerp te willen weten zodat je straks écht weet waar je het over hebt. En wat een verademing dat je een gefundeerde achtergrond hebt en niet bent zoals die vele health bloggers en Instagrammers die zelfbenoemde voedingsdeskundigen zijn en vaak (onbedoeld) slechte adviezen geven. Heel veel succes gewenst met je studie! Maar je hebt een mooi doel – het helpen van anderen – dus dat is fantastische motivatie 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here