vakantie week 1

Dat was ‘m weer: week 1 van de vakantie! Ik had een fotoshoot, heb nieuwe persoonlijke ontwikkeling boeken gekocht, at super gezond en had last van heel veel puistjes 🙁 …

Regel het maar.

Ik krijg altijd een beetje stress als ik een groot project moet plannen en organiseren. Ik wil ervoor zorgen dat alles tot in de puntjes klopt en dat we niet ‘on the spot’ nog zitten te kloten en bepaalde zaken moeten uitzoeken. Ik was namelijk druk met het plannen van een fotoshoot. Hoewel het redelijk eenvoudig lijkt, heeft het toch heel wat voeten in de aarde. Zo moet je weten waar je de foto’s wilt gaan maken (locaties scouten), wat voor weer het wordt, welke foto’s je nodig hebt, welke kleding je aan moet, waar je om wilt kleden, wat de route gaat zijn langs al die locaties, welke props je wilt gebruiken en ga zo maar door. Nu ik vakantie heb is er genoeg tijd om allemaal leuke dingen te plannen en echt een slag te maken op de projecten die ik al een tijdje in mijn hoofd heb. Dus de hoogste tijd voor actie!

Say cheese

Afgelopen woensdag was de shoot samen met mijn vriendin / zus, Michelle. Ze is super creatief en dus de aangewezen persoon om foto’s mee te maken. Daarbij is het ook fijn om de foto’s te schieten met iemand die je kent, zodat je echt die spontane en grappige momenten kunt vastleggen. En dat is gelukt! De foto’s zijn heel tof geworden en misschien laat ik binnenkort alvast een sneak peak zien.

Tegelijk vrij!

Naast deze toffe projecten moet er natuurlijk ook genoeg ontspannen worden, want daar is de vakantie voor! Mijn vriend heeft tegelijk met mij vakantie en dat is erg gezellig. Eindelijk lopen onze dagen een keer ‘gelijk’ en hoeven we geen rekening te houden met wisselende diensten of tijden. We zijn vaak naar de film geweest, hebben lekker gegeten en kunnen samen sporten. Ook heb ik het lezen weer opgepakt. Ik probeer altijd met mijn neus in de boeken te blijven, maar door drukte krijgen andere dingen vaak prioriteit. Ik ging afgelopen weekend naar Waanders, dit is een super mooie boekenwinkel in het centrum van Zwolle. De winkel is gevestigd in een oude kerk. Dit maakt het shoppen voor boeken een hele beleving! Ik kan er uren rondlopen, maar ik probeer het altijd te beperken tot een half uurtje, haha.

Lekker lezen

Ik ben nu bezig in ‘Sterker dan ooit’, een boek van Brené Brown. Ik had laatst haar docu gezien op Netflix en was meteen hooked. Toen ik haar boeken zag liggen kon ik niet anders dan een exemplaar meenemen. Ik heb dit boek gekozen omdat deze me het meest aanspreekt. Ik zoek altijd persoonlijke ontwikkeling boeken waarvan ik voel dat ik ze op dat moment nodig heb. Dus heb ik veel last van stress, dan koop ik daar een boek over. Ik lees eigenlijk alleen maar persoonlijke ontwikkeling en geen verhalen. Soms is dat behoorlijk intensief. Ik kan ze namelijk niet voor het slapen gaan lezen, want dan krijg ik allemaal inspiratie en drang om aan de slag te gaan, haha. Andere boeken die ik net uit heb zijn:
– Everything is Figureoutable – Marie Forleo
– De Fontein – Els van Steijn

Braindump!

Door de hoeveelheid vrije tijd die ik nu heb, wil ik ook steeds meer. Ik merk dat ik ondanks de extra dagen, toch nog heel druk blijf omdat ik mogelijkheden zie. Hierdoor moet ik vaak mijn hoofd leeg maken en dit doe ik dan in de vorm van een braindump. Ik schrijf in mijn ‘to-do’ schrift dan alles wat in me opkomt. Alles wat ik wil (en moet) doen haal ik uit m’n hoofd en zet ik op papier. Hierdoor krijg ik mijn rust en overzicht terug. Anders blijf ik malen en malen over alle dingen die nog gedaan moeten worden en knalt m’n kop uit elkaar.

Nooo, boo! Uitbarstingen!

God nou, ik weet niet of het door de stress kwam of door mijn eetgedrag, maar aan het begin van de week had ik een enorme uitbarsting van pukkels. Mijn hele wangen en nek zaten er onder. Toen het me echt opviel ben ik mijn eetgedrag nagegaan en ik kwam tot de conclusie dat ik nu weer heel veel ‘echte’ kwark eet. Dus mét de lactose. Normaal at ik dit in kleine hoeveelheden of richtte ik me meer op lactosevrij, maar sinds een week ben ik helemaal gek op een bak kwark met cruesli en noten. Dit eet ik bijna iedere dag, dus ik denk dat ik daar een reactie op heb gekregen. Gatver. Ik baal er soms zo van en het maakt me ook echt onzeker. Denk je dat je er na je jeugd vanaf bent, zit je nog met die pukkels, wuahaha. Hate it. Maar goed, wat kan je doen? Juist. Accepteren en doorgaan. Ik weet dat ik gezond eet, veel drink en genoeg slaap dus dat kan de oorzaak niet zijn. Gelukkig kan er altijd een beetje make-up op en ziet het er dan gelijk al een stuk ‘rustiger’ uit.

Livin’ healthy

Ook was dit de week waarin ik weer meer op mijn groente inname heb gelet. Ik at vaker salades, nam consequent mijn Frecious sapjes en maakte gerechten waar veel groente in zat. Zo probeerde ik de rode curry van Jumbo (vers maaltijdpakket) en maakte ik een heerlijke kippensoep. De herfst draait al op volle toeren (ahem. Rain all day) dus ik focus meer en meer op het binnenkrijgen van voldoende vitamines en mineralen zodat ik niet ziek wordt en fit blijf! Ik word sowieso bijna niet ziek, maar wat extra’s doen voor jezelf is altijd goed.

Trainingen gingen ook eindelijk weer écht lekker. Ik sport nog steeds zonder schema. Ik probeer hierin echt naar mijn lichaam te luisteren en op die manier te bepalen hoe ik het wil aanpakken. Ik denk dat ik binnenkort wel weer overstag ga voor een vast ritme, maar voor nu is dit goed. Quick tip van mij voor jou: wat je ook voorbij ziet komen, welk programma anderen ook volgen, kijk altijd naar wat het beste bij jou past. Als je mij ziet sporten zonder schema, betekent dat niet dat dat dé manier is. Ieder lichaam is anders en iedereen heeft andere behoeftes en doelen. Luister naar je lichaam en kijk naar je leefstijl (en je ritme) om te bepalen wat écht bij jou past. Alleen dan is het vol te houden en doe je dingen met plezier.

Tweede week van de vakantie: Let’s Go!

Deze week staan er weer leuke dingen op de planning. We gaan o.a. naar Duitsland en daar shoppen, dus wellicht dat ik hier een shoplog van opneem. Ik heb er zin in en ben klaar om weer te knallen. Succes met alles wat je gaat doen de komende dagen. You got this!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here