aangekomen wat nu

In deze Fit Talk: Oeps, ik ben aangekomen + dit ga ik eraan doen, meer zen, meer energie en een oude hobby maakt een comeback!

Zoef. En het is voorbij.

Toen ik laatst aan de slag ging om een plan te maken voor Sinterklaas dit jaar, realiseerde ik het pas: de tijd gaat nu echt rap. Vorige week schreef ik dit ook al, maar op een of andere manier besef ik nog niet helemaal hoe ver we in het jaar zijn. Naar mijn idee is de zomer echt net pas voorbij en is de herfst nog maar een paar dagen hier. Echter is de realiteit anders, want de bladeren liggen al bijna allemaal op de grond en het wordt steeds kouder. Brrr. Nou ik weet niet hoe dat met jullie zit, maar als ik thuis aan het werk ben, branden de kaarsen volop en zit ik met 3 lagen inclusief badjas, te werken. Ik ben zo iemand die heel lang wacht met het aanzetten van de verwarming, haha. Komt ook omdat ons huis niet echt warm te krijgen is, door de grote open ruimte die we hebben. Maar goed, het hoort erbij! En het heeft ook wel wat hoor, die kou.

Planners in de aanslag!

Anyway, 2020 is bijna hier en dat staat voor mij gelijk aan plannen! Yes! Ik kreeg weer zo de kriebels om een nieuwe agenda te kopen, dus ik ging op zoek. Van Purpuz tot de Structuurjunkie planner, ik heb alles bekeken, maar toch weet ik dat ik dat gewoon niet vol ga houden. Er staan vaak zoveel dingen in zo’n agenda die ik echt niet gebruik, dus dat haalt voor mij de motivatie weg om écht te plannen. Momenteel doe ik dat nog zoveel mogelijk in Google Calendar, maar ik wil het liefst ook iets op papier. Ik geloof namelijk in de kracht van schrijven, dus dan heb je wel een fysiek boekje nodig. Dus na wat agenda’s bekeken te hebben ben ik toch weer overgegaan naar een Bullet Journal.

Iets té enthousiast

Voor de mensen die mij al een langere tijd volgen zal dit ongetwijfeld bekend in de oren klinken. Want ja, ik heb al eens eerder een BuJo (even afkorten die hap) gehad. Echter ging dat niet zoals gepland, want al gauw werd ik te enthousiast met kleuren, washi tape en markers, dus ook daar was ik al snel op uitgekeken. Dus het plan voor dit jaar kon niet anders worden dan: het simpel houden. Rustige potlood lijnen en hier en daar een zwarte titel of dag van de week. Verder geen poespas. Ik heb een video gemaakt over hoe ik mijn BuJo voor 2020 heb opgebouwd en geef daarin ook tips en tricks om te plannen voor het nieuwe jaar. Dus stay tuned voor die, you’re gonna love it.

Wat een rust

Geloof het of niet, maar ik word met de dag meer zen. Ik voel me al een tijdje minder opgejaagd, rustiger en kan beter prioriteiten stellen zodat ik niet teveel doe, maar toch alles gedaan krijg. Does that make sense? Haha. Nee, maar echt. Ik doe meer dingen om te relaxen en ontdek nieuwe manieren om te ontspannen die echt bij mij passen. Zo probeer ik iedere dag minstens een half uur te wandelen in de natuur. Dit geeft me niet alleen een rustig en kalm gevoel, maar is ook nog eens heel fijn voor mijn drukke koppie. Ik merkte dat ik door het wandelen, echt even aan ‘niks’ kan denken. Ik kijk om me heen, neem de natuur in me op en ondertussen luister ik naar rustige meditatie muziek. Klinkt misschien ietwat zweverig, maar hé, dit is mijn manier. And if it works, i’m okay with that.

Don’t judge

En dat is het met heel veel dingen, je moet het gewoon uitproberen. Het is super makkelijk om een nieuw idee meteen een stempel te geven of af te branden, maar probeer eerst voordat je die stempel uitdeelt. Ik dacht namelijk altijd: ‘wandelen? Saai. Echt niks voor mij. Ik sport liever intens.’ Maar dat is nu wel veranderd. Tuurlijk, alles geven tijdens een workout en helemaal kapot gaan doe ik nog steeds, maar dan wel met deze extra aanvulling. En ik blijf het toch zeggen: ondanks dat ik nu zo lang bezig ben met een gezonde leefstijl, leer ik nog dagelijks nieuwe dingen. En zo pak je gaandeweg allerlei puzzelstukjes mee die uiteindelijk zorgen voor jouw grotere geheel. I love it! Dus mijn tip voor jou is om eens wat nieuws uit te proberen, waarvan je in eerste instantie misschien twijfelt of het bij je past. Probeer het eens uit en oordeel als je het gedaan hebt. Past het echt niet? Prima! Blijkt het wel perfect te passen? Houd het vast en verweef het in je leefstijl. Easy peasy.

Ook heb ik de afgelopen tijd veel energie gehad. Dit is mede te danken aan mijn fijne slaapritme. Ik lig nu weer rond half 10 in bed en slaap rond 10. Dan slaap ik ongestoord de hele nacht door tot een uur of half 7 en dan ga ik er meteen uit. Ik begin m’n dag met het uitschrijven van mijn planning, een glas water of een kop thee en dan ga ik sporten. Een heerlijk ritme! Als ik terugkom van het sporten werk ik aan mijn to-do list en in de namiddag ga ik dan even wandelen. Ik heb m’n flow gevonden.

Ik ben aangekomen…

De afgelopen week voelde ik me ook wat vaker opgeblazen. Dat was iets minder, maar hierdoor dacht ik wel: ‘ik moet weer een keer op die weegschaal.’ Dus dat deed ik. Ik stapte op mijn Medisana weegschaal en bam: … Al mijn instellingen waren weg? Haha. Jup. Even een mini review hiero, want dat was toch echt wel een teleurstelling. Ik keek in de app en opeens moest ik opnieuw inloggen. Dat deed ik en wat zag ik: alle data weg. Al mijn vorige metingen met hoeveel ik weeg en hoe ik dit jaar ben afgevallen: allemaal weg. Zonde. Maar goed ik wist nog wel wat mijn laagste gewicht was. Dat was 78,1 kilo. Een beetje teleurgesteld stapte ik opnieuw op de weegschaal en wat zag ik: +1. 79 kilo, schoon aan de haak. Werd ik hierdoor beïnvloed? Misschien een beetje, maar ik liet dit getal zeer zeker niet mijn dag verpesten! Ik had namelijk verwacht dat het iets meer zou zijn, dus het viel mee. Sowieso is gewicht zo fluctuerend dus het kan zo een week later weer anders zijn. Ik vind het fijn dat ik nu deze mindset heb en me niet meer zo druk maak om zo’n stom getal. Steeds als ik mezelf in de spiegel zie, shinen er nog zoveel lijnen dat ik hier niet eens over in kan zitten. Wat een bevrijding, haha. Ik at zelfs die avond lekker pizza van New York, because: pizza. Nom, nom!

Terug van weggeweest

Een oude hobby van me maakt ook langzaam weer zijn intrede: ik ben weer aan het tekenen! Vooral nu met mijn BuJo is het gewoon heel leuk om hier ook tekeningen in te verwerken. Dit maakt het extra persoonlijk. Maar ik ga niet direct IN de BuJo tekenen, maar op kaartjes. Deze plak ik er dan later in, zodat ik niet het idee heb dat ik mijn planner verpest haha. Want bij mij is het al gauw ‘niet goed genoeg’ en daar heb ik geen zin in, haha. Tekenen is al lang een hobby van me. Ik heb ook een creatieve opleiding gedaan tot Grafisch Vormgever en dat ben ik nu ook (parttime). Echt tekenen heb ik lang niet meer gedaan. De laatste keren waren op school, maar nu pak ik dat langzaam weer een beetje op. Ik vind het super leuk en dit draagt ook bij aan meer evenwicht tussen hard werken en ontspanning. Tekenen is namelijk super rustgevend en ik kan even al mijn creativiteit kwijt op papier. Het voelt goed en ik denk echt dat ik steeds meer tot mezelf kom. Dit vind ik echt een hele mooie ontwikkeling zo op de valreep van 2019!

Go get ‘em!

Hoe is jouw week geweest? En wat zijn jouw plannen voor de komende? Nu is een mooi moment om even te evalueren! Ik wens je weer veel succes bij alles wat je gaat doen en vergeet niet: nu is de tijd om actie te ondernemen. Wacht niet tot 2020, begin vandaag nog met iets kleins en je bent jezelf in januari dankbaar! Houd daarom ook mijn blog de komende dagen in de gaten voor heel wat planning tips.

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here