Verleidingen in de supermarkt weerstaan

Wil je graag afvallen, maar heb je moeite om verleidingen in de supermarkt te weerstaan? Kan je geen ‘nee’ zeggen tegen aanbiedingen en zet de geur van verse broodjes jou aan tot kopen? Dan heb ik dé 6 tips die jou gaan helpen om hier een einde aan te maken!

Wát een uitdaging!

Ik kan me nog wel een tijd herinneren dat het enorm lastig vond om alle verleidingen in de supermarkt te weerstaan. Overal waar ik keek zag ik lekkere producten, gangpaden vol met lekkers en aanbiedingen waar ik nauwelijks vanaf kon blijven. Ik dacht vaak geen moment na over mijn keuzes en kocht het ene na het andere ongezonde product. En die kilo’s? Die bleven er maar bijkomen. Het leek wel alsof ik geen grip had op mijn voedingspatroon.

Gelukkig is dat nu bijna 6 jaar geleden en ik ben heel wat veranderd sindsdien. Ik kan verleidingen heel gemakkelijk weerstaan, maak slimme keuzes, kies bewust en lees de labels. En nu? Nu ga ik jou helpen om ook meer grip te krijgen op je voedingspatroon door verleidingen in de supermarkt te kunnen weerstaan!

Nieuwe gewoontes

Zoals ik net al zei is er voor mij een hele tijd overheen gegaan voordat ik op dit punt ben gekomen. 6 jaar lang heb ik me dag in dag uit, gestort op gezond leven en fitness. Verandering komt niet vanzelf en al zeker niet binnen een korte tijd. Het zijn nieuwe gewoontes die je opbouwt en dat kost tijd. Leg er dus ook niet al te veel druk op voor jezelf. Iedere kleine verandering telt en het allerbelangrijkste is volhouden.

Volhouden is key

We hebben allemaal mindere periodes, of zelfs momenten dat alles van de baan lijkt. Zolang je altijd de draad weer oppakt zit je goed. Dus de volgende keer dat je de supermarkt in duikt kan het zijn dat je nog veel moeite hebt met het maken van betere keuzes, maar je zult zien dat als je volhoudt, je het leuk voor jezelf kan maken en consequent werkt aan het vormen van nieuwe, betere gewoontes. Deze handige tips gaan je hierbij helpen, dus lees ze goed door, take notes en pas ze toe!

1. Vermijden

Eigenlijk zet je gewoon een hindernis voor jezelf op als je bewust door het chips-gangpad gaat lopen. Waarom zou je dit doen? Als je weet dat je daar niks uit nodig hebt en geen chips of zoutjes wilt kopen, waarom loop je er dan doorheen? Hetzelfde geldt voor het schap met de chocolade en andere lekkernijen. Kijken is vaak kopen, en wat je niet ziet kan je interesse ook niet wekken!

2. Gameplan: maak een lijstje (and check it twice!)

Ja. Net als de Kerstman. Want als jij die supermarkt binnenwandelt met een concrete lijst gezonde producten, weet je precies waar je moet zijn, pak je wat je nodig hebt en ben je binnen no-time weer die supermarkt uit. En vergeet ook niet om de lijst dubbel te checken, zodat je zeker weet dat je niks vergeet. Anders moet je alsnog door al die gangpaden en wordt het nog een uitdaging voor je. Onnodig, dus wees slim en maak een knaller van een lijst! Ready? GO!

3. Meal prep of denk in ieder geval vooruit

Als jij vooruit denkt en een grove opzet kunt maken voor wat je de komende week wilt eten, hoef je maar één tot twee keer de supermarkt in. Dit zorgt ervoor dat je er minder vaak komt en hierdoor word je dus ook niet vaak geconfronteerd met verleidingen. Meal preppen kan hierbij ook enorm helpen. Je maakt gezonde maaltijden voor de komende week en zet deze in je koelkast of vriezer waardoor er altijd een healthy meal klaarstaat om te eten! Hierdoor hoef je in de loop van de week niet na te denken wat je wilt gaan maken en zijn er geen extra (en dus onnodige) tripjes naar de supermarkt nodig.

4. Focus op je doel

Heb je ondanks deze bovenstaande tips toch nog last van al die verleidingen? Herinner jezelf dan aan je doel voordat je naar de supermarkt gaat. Heb je een moodboard met je doel? Of een inspirational wall met allerlei dingen waar je van droomt en waar je dit voor doet? Ga daar dan voor staan, laat het op je inwerken en pak even heel gericht die focus terug. Zo ga je met een hele andere mindset de supermarkt in en is het makkelijker om als een eindbaas al die aanbiedingen, verleidingen en geuren te weerstaan! You can do this!

5. Doe dit NOOIT

Ga NOOIT, maar dan ook NOOIT met een lege maag de supermarkt in. Serieus, dit is een van de stomste dingen die je kunt doen. Je koopt altijd meer ongezondere producten en er belanden altijd producten in je mandje die je normaal nooit gekocht zou hebben. Super irritant maar ook heel logisch! Je hebt trek en kijkt hierdoor (onbewust) ook naar producten die je na het shoppen kunt gaan eten. Denk aan een snelle hap, een warme snack of een kassakoopje. Niet handig!

6. The internet is your friend

Vind je het echt super lastig? Doe dan gewoon online boodschappen! Hierdoor ga je heel gericht winkelen, doe je alleen in je winkelmand wat je nodig hebt en kan je stapsgewijs je lijstje afwerken. Geen gangpaden die je door moet, geen lekkere geuren, niks van dat alles. Gewoon de nodige boodschapjes halen en betalen die hap. Ideaal.

Ik hoop dat deze tips jou zullen helpen om betere keuzes te maken en de verleidingen in de supermarkt te weerstaan. Voor mij helpen deze tips enorm goed en ik merk dat ik mezelf nu echt ‘getraind’ heb om ongezonde producten te laten liggen. Tuurlijk hoeft dit niet altijd en moet er ook ruimte zijn om hier en daar lekker te genieten, maar voor het gros van je boodschappen werken deze tips perfect! Veel succes, you can do it!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here