ongezond eten

In deze Fit Talk: dagenlang ongezond eten, snacks verstoppen, nieuw trainingsschema gestart en mijn nieuwe product die jou gaat helpen afvallen in 2020…

Mijn beslissing van 6 jaar geleden

De eerste Fit Talk van 2020 is een feit! Yeey! Wauw, het is gewoon alweer 6 jaar geleden sinds ik met mijn gezonde leefstijl ben begonnen. 6 jaar! Where did the time go? Het vliegt echt voorbij. Lekker cliché om te zeggen, maar het is waar. Ik kan me ook echt geen andere leefstijl meer voorstellen dan hoe ik nu leef. En dat wil ik ook niet. Sinds ik die keus heb gemaakt om gezonder te gaan leven zijn er alleen maar mooie dingen gebeurd en goede ontwikkelingen geweest. Dat had ik nooit durven dromen. Van altijd maar met een peuk in mijn mond en ieder weekend zuipen naar dedicated trainen en echt wat van mijn leven maken… Pff… Wat een ontwikkeling. Nog steeds zo dankbaar en blij met mijn beslissing 6 jaar geleden!

Daarom zeg ik ook altijd, je kunt echt niet inbeelden wat voor moois er allemaal ontstaat als je aan jezelf gaat werken. Niet alleen groeit je mindset, maar alles slaat door in de rest van je leven. En doordat ik dit zo nadrukkelijk (en groots) heb mogen ervaren (en nog steeds ervaar!) gun ik dit iedereen. Ik denk dat dit ook een van de redenen is waarom ik zoveel passie heb voor dit onderwerp.

Zo ga jij jouw doel zeker behalen

Afvallen en gezond leven is veel meer dan een mooi lichaam. Het is veel meer dan voor jezelf zorgen. Het is de basis van je leven, jouw fundament. En als dat fundament goed is kan je zo hoog bouwen als je zelf wilt. Niets lijkt onmogelijk en alles is haalbaar. Dus beloof me één ding. Als jij in 2020 echt een gezonde leefstijl wilt gaan opbouwen zorg dan dat dit de laatste keer is dat je start. Dat dit een ‘one way ticket’ is. Dat je niet onderweg ergens uitstapt door een tegenslag. Dat je doorzet en alles geeft alsof dit je laatste kans is en alsof je leven ervan af hangt. Want alleen als je met zo’n vuur en zo’n grote kracht aan jouw doel gaat werken, weet je al bijna zeker dat je het gaat behalen.

Je moet alleen in jezelf geloven, je kennis verbreden en een concreet plan maken. En dat kan jij, dat weet ik zeker! Morgen komt er een vlog online met mijn 5 beste tips en adviezen voor als je wilt afvallen / een gezonde leefstijl wilt opbouwen in het nieuwe jaar, dus stay tuned voor die! Ik geloof in je. Geloof jij ook in jezelf?

Ik heb er zoveel zin in!

Ik heb echt super veel zin in dit nieuwe jaar. Al een paar weken werk ik naar 2020 toe. Ik heb mijn hele huis opnieuw ingericht, nieuwe decoratie gekocht, alles schoongemaakt en opgeruimd. Zo kan ik echt beginnen met een (letterlijke) frisse start. Daarbij heb ik mijn doelen voor 2020 concreet gemaakt en ben ik aan de slag gegaan met een duidelijke planning. Een nieuw jaar voelt als een frisse duik, heerlijk!

Verstoppen die hap

Ook heb ik behoorlijk veel gegeten in mijn vakantie. Balans stond wel voorop maar ik heb echt dagen gehad dat ik alleen maar ongezonde en lekkere dingen at. Moet ook wel eens kunnen vond ik, dus ik heb er ook intens van genoten. Maar met het nieuwe jaar in zicht heb ik wel alles opgemaakt of weggegeven zodat ik weer voluit kan knallen. Zoals je misschien weet zorg ik er altijd voor dat er geen ongezonde producten en verleidingen in het zicht liggen. Ik bewaar deze op een afgesloten plek in een kast zodat ik er niet direct mee geconfronteerd word. Dit helpt mij gefocust te blijven en mijn doelen te behalen. Ik had dus nog wat restjes van de feestdagen en die zitten nu in een afgesloten doos. Ideaal. Gezond eten is voor mij geen ‘moeten’ maar echt de basis van mijn leefstijl. Soms krijg ik pas zin in iets zodra ik het zie, dus daarom verstop ik alles voor mezelf. Ik vergeet dan dat ik het heb en dat werkt perfect.

Nieuw trainingsschema!

Een nieuw jaar staat gelijk aan een nieuwe workout routine. Dus ik ben weer aan de slag gegaan en heb een nieuw schema voor mezelf opgesteld. Ik ga over op 15 herhalingen om echt weer even lekker te zweten en mijn conditie een oppepper te geven. Ik was vorige week maandag al begonnen dus ik zit er alweer lekker in. De eerste week van zo’n schema is vaak voor mij heel handig om een richting te bepalen qua gewichten. Vooral als ik switch van het aantal herhalingen weet ik vaak niet met hoeveel kilo ik een bepaalde oefening doe. Daarom is de eerste week altijd een soort ‘proefweek’. Als ik dan het aantal kilo’s heb per oefening kan ik de tweede week echt knallen en uitdagend gewicht pakken.

Ik heb het wel gemist hoor, die 15 reps. Ik ben dan wel wat langer bezig maar pfoeh! Ik merk echt verschil in de hoeveelheid zweet die mijn lijf dan produceert, haha. En dat klinkt misschien raar, maar hoe meer ik zweet hoe beter ik me na mijn workout voel. Heerlijk om weer helemaal ‘kapot’ te gaan en echt alles te geven. Dat doe ik met 8 reps natuurlijk ook, maar dan zweet ik amper omdat het meer gericht is op kracht. Lang leve afwisseling!

Goal Getter Werkbladen: heb jij ze al?

Aah! 1 januari zijn mijn werkbladen gelanceerd. Dit was het project waar ik de afgelopen maand druk mee bezig ben geweest en nu is het gewoon live. Heel erg blij mee en ik heb al veel enthousiaste reacties mogen ontvangen. Dit zijn de werkbladen in het kort:

Met de Goal Getter Werkbladen ben je nog maar een paar stappen verwijderd van een gezonder en fitter leven. Je kunt je calorieën tracken, je wekelijkse maaltijden plannen, je workouts bijhouden en nog veel meer! Deze werkbladen zijn gericht op ieder aspect van een gezonde leefstijl waardoor je niet alleen bewustwording creëert, maar ook inzicht krijgt in wat goed gaat, wat beter kan en waar jouw uitdagingen liggen. Je doet deze eenmalige aankoop en je hebt er heel je leven plezier van. Je kunt de werkbladen namelijk zo vaak printen als je wilt. Daarbij is alles ongedateerd waardoor je niet vastzit aan een bepaalde datum of een jaartal.

Benieuwd geworden? Klik dan hier om naar de shop pagina van de Goal Getter Werkbladen te gaan!

Heerlijke start van 2020

Kortom: mijn 2020 is heel fijn van start gegaan en ik zit weer bomvol energie om lekker te kunnen knallen. Ik hoop dat dit voor jou ook het geval is en dat je zin hebt om er tegenaan te gaan. Ik wens je heel veel succes toe en dat al je dromen en doelen in 2020 werkelijkheid zullen worden. You can do this!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here