ik ben aangekomen

In deze Fit Talk: Ik moest weer op de weegschaal en ik ben aangekomen (+ wat ga ik er aan doen?), ik voel me onwijs gemotiveerd en ik heb mijn studie tot gewichtsconsulente afgerond!

Het gevolg van 2,5e week genieten

Ja, het moest er toch weer eens van komen: op de weegschaal. Nou stond ik niet echt te trappelen om er weer op te gaan, maar het moest. Waarom? Omdat ik heel benieuwd was of ik veel was aangekomen na de feestdagen. Nu zijn we al bijna een maand verder en ik had er nog niet eerder opgestaan, dus het werd echt de hoogste tijd. Mijn gevoel zei dat ik ongeveer 5 kilo zwaarder zou wegen, maar dat viel nog wel mee. Ik ben er 11 januari voor het eerst weer op gaan staan en ik woog zo’n 82,8 kilo aan. De laatste keer dat ik er op stond woog ik 79,2 dus er is iets meer dan 3 kilo bij.

Heel bewust genoten

Laat me dit heel nadrukkelijk zeggen: ik heb tijdens de feestdagen echt de remmen losgegooid en ik ben er helemaal in op gegaan. Ik heb zoveel genoten van al dat lekkers, het was bijna niet te doen haha. Dus heb ik spijt? Absoluut niet. Ik heb geen moment gehad dat ik dacht: ‘oef, zal ik dit nou wel eten?’ Nee. Eigenlijk alleen maar momenten dat ik dacht: ‘OMG zo lekker ik ga dit lekker eten’ en terwijl ik dat zei deed ik hier en daar zelfs een dansje. Dus spijt is hier echt niet aan de orde. Ik was me heel bewust van de mogelijke effecten (a.k.a aankomen) maar dat boeide me simpelweg niet. Ik had me volledig ingesteld op het genieten en dat voelde heel goed! Even lekker loslaten.

Dit is ook de reden dat ik me nu zo ontzettend gemotiveerd voel. Ik ben weer helemaal in mijn flow, ik voel me goed en ben iedere dag in staat om keihard te knallen. Zowel in mijn voeding als in de sportschool. En ik kan je vertellen: dat is een onwijs goed gevoel! Heerlijk.

Ik ben in balans!

Dus, +3,5e kilo. Wat ga ik daar aan doen? Nou eigenlijk niet heel veel. Ik pak gewoon de draad weer op zoals ik dat normaal ook zou doen. Dus lekker sporten, pure gezonde voeding en veel drinken. En dan is het binnen no-time weer weg. Ik maak me er nu amper druk om, omdat ik me zo fijn voel in mijn lichaam. Ik ben echt in balans en weet dat dit soort dagen erbij horen. Ik omarm het en geniet volledig in het moment. En nu doe ik gewoon weer lekker mijn ding en vervolg gewoon mijn leefstijl zoals ik dat altijd al deed. Ik ben zo blij met deze ontwikkeling en mijn mindset hierin. Ik weet zeker dat ik twee jaar geleden meteen keihard was gaan cutten om die kilo’s er weer af te krijgen. Maar nu niet. Want ook als ik in de spiegel kijk zie ik niks anders dan een mooi lichaam waar ik me fijn in voel. Dikke prima dus!

Ge-mo-ti-veerd!

Zoals ik net al zei is mijn vuur weer volledig aangewakkerd en voel ik me super gemotiveerd. De gevolgen hiervan zijn dat ik altijd ook weer de kriebels krijg om nieuwe sportkleding te kopen en weer wat supplementen aan te schaffen. Ik heb daarom afgelopen weekend 4 nieuwe sportshirts gekocht bij Wehkamp en ben ik weer los gegaan op de website van de Body & Fitshop. Ook train ik nu weer vaker bij Big Gym. Hier ben ik een tijd niet meer geweest maar de afwisseling in apparaten is wel echt fijn. Daarbij merk ik dat mijn workouts bij Big nog beter zijn dan wanneer ik bij mijn ‘home gym’ CityFit train. Daar ken ik namelijk heel veel mensen en dan is het makkelijker om afgeleid te worden of om vaker een praatje tussendoor te maken. Bij Big ken ik niemand en daarom krijg ik daar die full focus. Koptelefoon op en gaan!

Studie tot gewichtsconsulente behaald!

En, mooi nieuws, ik heb mijn studie tot gewichtsconsulente afgerond! Ik heb er ongeveer 8 maanden over gedaan en mijn gemiddelde cijfer was een 9,2. Enorm trots op mijn prestatie en blij dat het is afgerond, haha. Ik moet eerlijk zeggen dat de laatste loodjes echt het zwaarst waren, want ik moest me keer op keer enorm motiveren om ermee aan de slag te gaan. Ik heb vorige week mijn getuigschrift ontvangen en die ga ik binnenkort inlijsten en een mooi plekje aan de muur geven!

Full focus

Nu kan ik me volledig storten op mijn tweede opleiding, namelijk de verdieping ‘emotie eten.’ Die had ik vorig jaar ook al aangeschaft (bij LOI) alleen ik kwam er steeds niet aan toe. Vind ik ook niet zo gek want het was een crazy druk jaar. Maar goed, nu hoef ik me slechts op deze opleiding te focussen en dat geeft rust. Ik hoop deze voor de zomer afgerond te hebben en dan kan ik door met mijn grote masterplan project! Woohoooooo!

Let’s Fucking Go!!!

Kortom: de motivatie is hier in overvloed aanwezig en ik hoop dat ik met mijn enthousiasme jou ook een virtuele schop onder je kont kan geven om ook deze week weer keihard aan de slag te gaan met jouw doelen. Ik wens je heel veel succes, zet hem op!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here