focus op persoonlijke ontwikkeling

In deze Fit Talk: meer focus op persoonlijke ontwikkeling, nieuwe hobby’s, body update (+ zoveel eet ik nu) en nieuws over mijn podcast!

Persoonlijke ontwikkeling

De afgelopen week heb ik de beslissing gemaakt dat ik meer wil focussen op persoonlijke ontwikkeling. Daarom ben ik weer op zoek gegaan naar wat nieuwe boeken om dat vuurtje weer aan te wakkeren. Ik heb mijn Goodreads app weer geïnstalleerd en een doel ingesteld van 30 boeken in 2020 ingesteld. Dat word een hele uitdaging en de app geeft nu al aan dat ik 3 boeken achterloop, dus dat is een goede start, hahaha. Ik heb nog een aantal boeken liggen die ik wil lezen, maar heb ook heel wat nieuwe besteld. Ik ben echt fan van investeren in jezelf en doen wat nodig is om te kunnen groeien. Ik houd niet van ebooks (believe me i’ve tried) dus ik koop ze gewoon. Ik bewaar alle boeken die ik lees want ik markeer altijd belangrijke dingen die ik later nog eens nodig zou kunnen hebben, of terug wil lezen.

Boeken die ik de afgelopen tijd heb gelezen:

Boeken die op de plank liggen:

Nieuwe hobby’s

De laatste tijd ben ik super geïnteresseerd in het universum en astrologie. Daar heb ik dus ook een aantal boeken over gekocht en daar kijk ik ook documentaires over. Heel boeiend allemaal en als je ziet hoe alles werkt dan denk je echt: ‘wajo, het is een wonder dat wij op deze aardbol leven!’ Echt gaaf om hier meer over te leren. Op Netflix heb ik laatst een docu gekeken over Black Holes en dat is echt een aanrader als je dit onderwerp ook leuk vindt.

En als je me al een tijdje volgt op Instagram weet je dat ik ook meer over planten deel. Ik had er eerst 2 en nu heb ik er 7 of 8. Na een tijdje testen, proberen en oefenen met de planten die ik al had, zag ik dat ik ze wel degelijk goed kon verzorgen en hierdoor kreeg ik de motivatie om er nog meer te kopen. Als je eenmaal een beetje weet wat zo’n plant nodig heeft, is het makkelijker om te onderhouden. Ik kan het nu echt een nieuwe hobby noemen want ik word er mega enthousiast van #plantlover.

Body update

Zoals jullie weten ben ik volop bezig met mijn nieuwe doelstelling om een plattere buik te krijgen. De afgelopen weken heb ik dagelijks 1850 calorieën gegeten waarvan 1 dag per week iets meer. Die ene dag is een geniet dagje, dan eet ik lekker pizza of bestel ik wat. Tuurlijk hoef ik het niet bij 1 dag te houden en mag ik doordeweeks ook alles eten wat ik wil, maar ik weet dat ik (zoals vaker vermeld) de meeste energie en kracht heb als ik goed en puur eet. Ik merk al wel echt vooruitgang en dat geeft motivatie. Ik probeer me zo min mogelijk te wegen en zoveel mogelijk af te gaan op mijn beeld in de spiegel. Ik kan nu echt zien dat mijn bovenlichaam al droger is geworden en dat er al iets minder buikvet is. De reden dat ik niet vaak op de weegschaal wil staan is omdat het onbewust veel met mijn mindset doet. Hoewel ik daarin nu sterker in mijn schoenen sta en weet dat het maar getallen zijn, kan ik er soms toch nog negatief door beïnvloed worden. Dat wil ik voorkomen en mijn goede vibes behouden, dus nog even geen weegschaal voor mij! Ik denk dat ik half maart ga wegen, dus dan kan je wat statistieken verwachten.

Rise and shine

Ik heb nu al een paar weken dat ik standaard rond 7 uur wakker word. Op maandag tot woensdag is dit iets eerder, namelijk kwart over 6 en de overige dagen rond 7. Dit is nu zo vastgeroest in mijn patroon dat ik nu standaard zo vroeg wakker word ook als ik geen wekker zet. Dat is echt fijn want ik ben dan ook niet moe. Ik voel me dag in dag uit uitgerust en dat is echt een lekker gevoel. Tuurlijk heb ik ook mijn mindere momenten, maar vaak spring ik uit bed!

Podcast draait weer volop!

Misschien heb je het al gezien op mijn Instagram, maar de podcast draait weer volop. Er is een hele tijd niks online gekomen en ik heb lang geen nieuwe episodes opgenomen, maar daar komt nu verandering in. Het is mijn doel om iedere week 1 podcast te uploaden en so far, so good. Ik merk dat dit medium mij echt aanspreekt omdat ik er volledig in op kan gaan. Soms praat ik heel enthousiast over een onderwerp en dat gaat dan geleidelijk over in een volledige rant waarin ik de luisteraars probeer te motiveren, dus het is zeker het luisteren waard! Luisteren kan via Spotify, iTunes of Soundcloud. Zoek Fit Addict en je vindt me.

En dat was ‘m weer, de nieuwe Fit Talk update. Voor de komende week wens ik je weer veel succes met alles. Keep going, you got this and let’s kill this week!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here