Skip to main content

Verveel je je? Of wil je gewoon een lekkere snack bakken? Maak dan deze gezonde brownies. Met wat simpele ingrediënten staan er binnen no-time heerlijke brownies op tafel!

Nu we veel binnen zitten is de kans groot dat je regelmatig zin hebt in iets lekkers. Maar het is natuurlijk niet heel gezond om steeds een reep chocolade weg te werken en daarom heb ik vandaag dit heerlijke brownie recept voor je.

gezonde brownies maken

Gezonde brownies maken

Brownies vind ik het lekkerst als ze een beetje plakkerig zijn. Echt die ‘gooey’ textuur. En het liefst ook nét uit de oven als ze nog warm zijn. Heerlijk. Dit recept heeft dat allemaal en daarbij is het natuurlijk een gezonde variant op een ‘normale’ brownie. Zoals ik met bijna al mijn baksels doe, heb ik er ook eiwitpoeder aan toegevoegd. Dit mag je weglaten, maar dat verandert natuurlijk wel het recept en ook de eventuele uitkomst. Ik heb het nog niet geprobeerd zonder, maar ik gok dat het wel goed moet komen. Dus heb je het niet in huis? Dan kun je ze alsnog maken.

Ingrediënten niet in huis

Ik kan me goed voorstellen dat je i.v.m. Corona het liefst niet naar de supermarkt wilt voor ingrediënten. Daarom geef ik wat opties voor een aantal producten die je zou kunnen vervangen. Als je de lijst bekijkt zie je dat ik kwark gebruik. Deze kun je vervangen voor kwark met een smaakje, of lactosevrije kwark. Het gaat hierbij puur om de structuur, dus als je iets vergelijkbaars gebruikt lukt het ook. Griekse yoghurt moet ook lukken. Daarbij heb ik gebruik gemaakt van Alpro’s soya macchiato om het een lichte koffiesmaak te geven. Heb je dit ook niet in huis, gebruik dan gewone melk.

gezonde brownies maken

Ingrediënten:

 • 500 gram Kwark
 • 140 gram bloem
 • 65 gram pure chocolade 81%
 • 50 gram cacaopoeder
 • 1 scoop (30 gram) Whey choco ISO Dymatize (ander merk of weglaten
 • mag ook)
 • 50 ml Soya macchiato van Alpro
 • 15 gr Sucralose poeder
 • ½ tl baksoda (dus geen baking powder)
 • 1 tl vanille extract
 • Snufje zout

Bereidingswijze:

Stap 1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Pak een vel bakpapier, verfrommel hem en plaats deze in een rechthoekige vorm.
Stap 2. Smelt 65 gram pure chocolade. Dit kan in de magnetron of in een schaaltje au bain marie. Als het klaar is, even een beetje laten afkoelen.
Stap 3. Mix in een kom alle natte ingrediënten met elkaar tot een glad geheel.
Stap 4. Meng in een andere kom de droge ingrediënten. Voeg dit daarna stapsgewijs beetje voor beetje toe aan de kom met de natte ingrediënten. Wanneer het iets te droog blijft, voeg dan nog een extra eetlepel melk toe om het mengen makkelijker te maken.
Stap 5. Giet het mengsel in de bakvorm en bak op 175 graden voor zo’n 30 tot 35 minuten.

gezonde brownies maken

Macro’s als je ze in 6 stukken verdeeld:

Calorieën: 231 per stuk
Koolhydraten: 23,6
Eiwitten: 16,7
Vetten: 7,2

And that’s it! Enjoy!

One Comment

 • Daenelia schreef:

  Meer dan 200 kc is acceptabel, maar niet echt laag in calorieën voor mij. Ik denk dat ik dan liever een bakje yoghurt met aardbeien en een stuk chocola eet. Scheelt ook in afwas 😉

Leave a Reply