pindakaas eiwitshake

In deze Fit Talk: rare blessure aan mijn voet, ik ben begonnen met dansen, heb mijn workout flow weer helemaal terug en ik heb een pindakaas eiwitshake recept ontdekt!

Te hard van stapel gelopen?

Oké, ik start weer met hardlopen en meteen heb ik blessures, haha. Ik heb geen flauw idee of het daardoor komt, maar van de een op de andere dag kreeg ik er last van. Mijn linkervoet doet helemaal zeer aan de linkerkant. Echt heel raar. Of het nou een soort spierpijn is of echt een blessure, ik kan het niet plaatsen. Ik kan dus ook geen lange wandelingen meer maken want ik houd het nu slechts een kwartier vol en dan voel ik alweer pijn onder mijn voet. Heel irritant. Ik heb het veel rust gegeven en dat was deze week ook wat makkelijker, want het was een regenachtige week.

Lekker uptempo!

Binnen mijn ‘crosstrainer’ simulatie doen op de kussens zat er dus ook echt even niet in, omdat ik dan een vergelijkbare loop beweging maak waardoor ik er ook last van krijg. Heel gek. Maar gelukkig zijn er genoeg andere opties als het op trainen aankomt. Ik zit helemaal in de Tabata flow en ik vind het zo heerlijk! Dit is echt het type workouts wat ik super chill vind. Lekker uptempo, knallen, veel zweten en een half uur lang alles geven. Ik doe namelijk zo’n 5 verschillende Tabata workouts achter elkaar met een kleine pauze van 2 minuten na het derde nummer. I love it.

En het voordeel is dat je echt geen moment kunt ‘nadenken’. Met gewoon krachttraining heb je dus je rustmomenten tussendoor waardoor je toe kunt geven aan dat gevoel van ‘saaiheid’. Dit had ik de laatste weken steeds meer en daardoor verloor ik mijn motivatie om echt thuis te sporten. Doordat je met Tabata alsmaar door knalt is hier geen tijd voor. Je luistert naar de stem en je gaat gewoon. Gas! En als je eenmaal 2 workouts hebt gedaan, kom je zo lekker in de flow, worden die gelukshormonen aangemaakt en voel je je meteen super goed.

Trainen = happy vibes

Ik heb afgelopen week behoorlijk vaak getraind. Ik merk echt dat als ik dit niet doe dat ik veel minder productief ben en me minder vrolijk voel. Daarom probeer ik iedere dag iets te doen. De ene dag is het intensiever dan de ander, maar dat maakt niet uit. Als ik maar bezig blijf vind ik het goed. En ik vind het ook weer echt leuk. Dat gevoel heb ik al een tijdje niet gehad en dat miste ik enorm. Gelukkig heb ik het nu weer teruggevonden.

Daarbij dans ik nu ook. Haha, nou je kunt het niet echt ‘dansen dansen’ noemen, maar een beetje meebewegen met een YouTube video voor zover ik het kan, haha. Ik heb vroeger op Mixdance, Streetdance en Ballet gezeten (ja, je zou het niet zeggen, but it’s true) dus dit brengt een beetje van die good old vibes terug. Ook van het dansen word ik gewoon heel erg vrolijk en dat vind ik in deze tijd belangrijker dan ooit. Dus ik wil jou ook echt aanmoedigen om nieuwe dingen te proberen. Zo houd je de afwisseling er lekker in!

Pindakaas eiwitshake

Oké, ik heb dit niet zelf ontdekt, maar toen ik het probeerde was ik er wel meteen weg van. Naast dat ik zelf ook YouTube vlogs maak, kijk ik ze ook graag. Ik volg ‘Simplymander’ en zij heeft altijd leuke meal prep vlogs en What I Eat In a Days. En in een van haar laatste video’s ontdekte ik dit recept. Ik heb hem wel een beetje aangepast, maar zo vind ik hem het lekkerst. Ik hoop dat jij hem ook een keer gaat proberen, want hij is zeker de moeite waard!

Wat heb je nodig?

  • 250-280 ml amandelmelk (ongezoet)
  • 13 gram Pb2 Powdered Peanut Butter (andere variant poeder pindakaas kan ook!)
  • 5 gram honing
  • 1 schep (30 gram) eiwitpoeder naar keuze. Ik doe altijd vanille.
  • Snufje kaneel

Shake it up en drinken maar! Je gaat het super vinden. Vooral als je van pindakaas houdt haha. En met dit heerlijke receptje sluit ik de Fit Talk voor deze week weer af. Ik hoop dat je de zelf isolatie nog een beetje volhoudt. Nog even girls! Nog even! We can do this!

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here