Skip to main content

Door dit recept kan ik iedere dag pizza eten! Dit bloemkool pizzabodem recept is een gezond alternatief met maar 3 ingrediënten en nog geen 190 calorieën. Dit moet je proberen…

Pizza is best wel mijn leven…

Let’s talk pizza. Ik eet het minimaal 2 keer per week en vaak gebruik ik hier de Magioni bodem of de Mister Kitchens basis voor. Maar eigenlijk begon het te kriebelen en wou ik zelf ook graag aan de slag om een poging te doen om een gezonde pizzabodem te maken.

Bloemkool Pizzabodem Recept

De real deal?

Dus ik deed wat research, probeerde het een en ander uit en kwam tot de conclusie dat het vrij eenvoudig is om een basis te maken van bloemkool. But let’s be honest: is dit de ‘real deal?’ Is dit een échte pizza? Nee. Dat is het niet. Maar, voor die momenten dat je lekker veel groente binnen wilt krijgen of gewoon zin hebt in een healthy maaltijd die op pizza lijkt, dan is dit ideaal.

Bloemkool is echt mijn favoriete groente geworden, want je kunt er zo onwijs veel mee! Van sushi tot pizza, dit spul is fantastisch. Dus, de hoogste tijd om je te vertellen hoe je zo’n healthy basis maakt. Are you ready? Let’s go!

Ingrediënten:

  • 400 gram bloemkoolrijst (diepvries of vers)
  • 0,5 ei
  • 22 gram geitenkaas
  • Een snufje Italiaanse kruiden (naar smaak)
  • Snufje zout

Zo maak je het:

Stap 1. Bak de bloemkoolrijst even kort op tot het gaar is. Zo’n 3-4 minuten is genoeg.
Stap 2. Neem een bak en doe hier een theedoek in. Schep alle rijst in de theedoek. Wacht tot het iets is afgekoeld.
Stap 3. Wring de bloemkool zo goed mogelijk uit tot er bijna geen vocht meer in zit. Echt een paar keer goed draaien, wringen en knijpen!
Stap 4. Meng het vervolgens met een half opgeklopt ei, 22 gram geitenkaas en een beetje kruiden. Dit kan je geheel naar eigen inzicht toevoegen.
Stap 5. Als alles goed gemengd is neem je een bakpapiertje en stort je het mengsel erop. Vorm het nu in een ronde pizzavorm en druk goed aan.
Stap 6. Bak het op 200 graden voor zo’n 35 minuten. Om zeker te zijn dat de bodem helemaal droog gebakken wordt, kan je hem na dat half uur nog even omdraaien en nog een paar minuten bakken.
Stap 7. Haal je bodem uit de oven en beleg nu met je favo toppings. Ik ben gegaan voor rode ui, geraspte kaas en geitenkaas bolletjes.
Stap 8. Bak het geheel even kort af (5-8 minuten) tot de kaas gesmolten is.

Bloemkool Pizzabodem Recept

En that’s it! Zo maak je een heerlijke bloemkoolbodem. Het is een relatief dunne bodem en je proeft dat het van bloemkool is gemaakt, maar voor deze voedingswaarden en hoeveelheid groente die je binnenkrijgt is het echt super!

Macro’s van de bodem (zonder toppings):
Calorieën: 184
Koolhydraten: 13,1 gram
Vetten: 8,2 gram
Eiwitten: 14,9 gram

Woohoo! Enjoy!

2 Comments

  • Marianne schreef:

    Wat ziet dat er heerlijk uit zeg ! Lekker en gezond een echte verwenning dus haha!
    Ik vroeg me alleen af, hoe je je eten en recepten wat goedkoop houdt? of kan maken, zelf check ik vaker https://www.kupino.nl/folders/lidl , werkt prima ! Dus is een handige tip, maar ben ook nieuwsgierig naar jullie hihi

  • Willem schreef:

    Lekker! Dankjewel voor inspiratie! Sinds ik fitatu (calorieën tellen app) gebruik mag ik dit soort van recepten gebruiken.

Leave a Reply