nieuwe favoriete workout

In deze Fit Talk: nieuwe favoriete workout waarmee ik 500 cal. per sessie verbrand, het einde van mijn doelstelling (en hoe nu verder) & bijna vakantie!

Vorige week zat ik een beetje online rond te kijken naar spelletjes voor de Nintendo Switch. Ik scrolde wat door de webshop en ineens zag ik iets leuks. Ik las de beschrijving, keek een paar gameplay video’s en toen wist ik het: dit MOET ik hebben! Ik vertelde mijn vriend er super enthousiast over en de volgende ochtend had hij het al (digitaal) voor mij gekocht en geïnstalleerd.

Ik doe aan Zumba!

Maar dan niet in een groepsles. Gewoon lekker thuis. Met de Switch. Heerlijk vind ik het. Nu we nog steeds een beetje in self-isolation zitten en de gym geen optie is, ga ik steeds op zoek naar manieren om het sporten leuk te houden voor mezelf. Krachttraining is erg beperkt en hoewel ik dat in het begin van deze corona tijd veel heb gedaan, ben ik er nu een beetje op uitgekeken. Ik wil gewoon weer volop knallen in de gym. Daarom heb ik dat nu even links laten liggen omdat ik het gewoon niet meer leuk vind om dit thuis te doen. Gelukkig is het einde bijna in zicht en mogen we begin juli weer naar de sportschool. Ik kijk er zó naar uit!

Ik had al enige ervaring

Voor nu dus flink aan de Zumba. En dit komt niet uit het niets. Ik heb al vaker een Zumba les gevolgd op Youtube, maar na die een paar keer gedaan te hebben komt de routine je neus uit. Steeds hetzelfde dansje motiveert op gegeven moment ook niet meer en zo kwam ik uit bij dit spel. De afgelopen week begon ik mijn dagen al zeer vroeg met een uur Zumba en dat was heerlijk. Daarna lekker douchen, ontbijten en dan werken.

500 calorieën per sessie!

Eerst deed ik steeds een losse les, maar nu pak ik een complete routine van allerlei nummers achter elkaar zodat ik het tempo en mijn focus kan vasthouden. Je hebt de keus uit een kort, gemiddeld of lang programma en ik ga dus altijd voor lang. Ik verbrand met een uur Zumba zo’n 500 calorieën en dat is zo fijn! Ik ben na afloop ook compleet bezweet, omdat ik de dansjes echt heel actief mee doe. Ik kan ze niet allemaal ‘perfect’ uitvoeren, maar daar gaat het ook niet om. Het gaat erom dat ik beweeg en plezier heb en dat is een ding dat met dit spel zeker is. I love it!

Dit is het einde.

Ik doe niet meer. Ik keek laatst in de spiegel en toen dacht ik letterlijk: ‘het is goed zo.’ Ik had voor deze maanden een doel gesteld voor een plattere buik en dit heeft me de afgelopen tijd goed gemotiveerd gehouden, maar nu is het tijd om los te laten.

Zoals ik net ook al schreef gaat de gym bijna weer open en dan kan ik een nieuw doel stellen. Maar dan niet voor lichaamsverbetering, want dat is helemaal prima zoals het nu is. Ik ga een nieuw doel stellen voor de hoeveelheid kilo’s die ik kan liften! Want door de corona tijd voelt het alsof mijn gym goals helemaal gereset zijn, dus dit is een hele mooie kans om weer een soort workout comeback te maken, haha.

Het doel heeft me de afgelopen tijd geholpen om ondanks de gekke situaties toch een bepaalde uitdaging en ritme in mijn leven te houden. Dat was echt top. Maar nu ben ik klaar om het los te laten en me te focussen op wat mijn lijf allemaal kan en niet zozeer op hoe het er uit ziet. Mijn relatie met voeding is de afgelopen tijd nog sterker geworden en daar ben ik heel dankbaar voor.

Zodra mijn beweging ook weer redelijk op het oude peil is kan ik langzaam weer meer richting onderhoud gaan eten en daar heb ik super veel zin in! Het plan is om te kijken hoe vaak ik straks kan sporten en op basis daarvan ga ik een inschatting maken voor mijn voeding.

Ik ga iedere week of iedere twee weken (hangt er dus een beetje vanaf) verhogen met 50-100 calorieën. Hoe en wat kun je gewoon volgen in deze Fit Talk updates. Het liefst ga ik natuurlijk meteen op onderhoud eten, maar dat is (net als wanneer je gaat afvallen) geen handige strategie omdat mijn lijf beter gaat op een stapsgewijze aanpak.

Bijna vakantie!

Ik heb echt zin in de komende periode. Lekker weer naar de gym, het oude leven weer een beetje oppakken en weer echt dingen doen! Natuurlijk mogen we nu al heel veel meer, maar mijn leven begint pas echt als ik weer naar de gym mag, haha.

Ook heb ik na deze week 3 weken vakantie en daar heb ik onwijs veel zin in! We gaan kamperen, veel relaxen er weer op uit en heel veel leuke dingen doen. Can’t wait. Ik neem bijna nooit vakantie in de zomer op (vaak in het najaar) dus ik hoop op mooi weer. Hoe dan ook ga ik genieten!

DELEN

1 REACTIE

  1. Die heb ik gisteren besteld nadat ik met een YouTube filmpje heb mee staan dansen, haha! Niet bij Bol.com, daar is ‘ie flink overpriced omdat het via een externe verkoper gaat die er flink aan lijkt te willen verdienen (€62).. Bij Amazon is ‘ie €31 en bij de Nintendo webshop €39. 🙂

    I AM EXCITED! 😁 Had hem ook nog liggen voor de Wii!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here