mijn duurzame journey

In deze Fit Talk: inspireren door het delen van mijn duurzaamheid journey, weer lekker zwaar trainen in de gym (ik kan het nog!) en afgevallen terwijl dat niet de bedoeling was…

Mijn duurzaamheid journey

Het is je vast niet ontgaan dat ik duurzamer wil leven. De afgelopen week heb ik (voor mijn gevoel) jullie hier een beetje mee gespamd, want ik had er iedere dag wel iets over te delen. Gelukkig waren jullie juist blij met alles wat ik erover deelde, want het is natuurlijk een enorm belangrijk onderwerp. Na het zien van al die video’s en beelden ben ik letterlijk wakker geschud. Het moet gewoon anders. En hoewel ik al een aantal dingen goed deed, was er bij mij nog voldoende ruimte om te veranderen.

Ik heb vorige week donderdag een vlog gedeeld hierover. Kijk hem vooral!

Ik vind het eigenlijk ook super leuk om research te doen en te onderzoeken welke betere opties er zijn. Met jullie erover praten en tips uitwisselen, I love it! Ik ben ook zo blij dat ik mijn bereik hiervoor kan gebruiken, want ik heb al een aantal berichtjes gekregen van meiden die door mijn posts geïnspireerd zijn geraakt. Nou dat is toch super?! Samen maken we het verschil en hoe meer mensen erover gaan praten en hun netwerk gebruiken om hier nog meer awareness voor te creëren, hoe beter!

Ook heb ik vorige week mijn kledingkast opgeruimd en een closet sale gehouden op Instagram. Ik heb velen van jullie kunnen verblijden met een leuk item en dat voelt goed. De overige kleding wat ik niet kon verkopen heb ik in een zak gedaan en in de Sympany container gegooid. Zo geef ik mijn kleding een tweede leven. Ik ben mij nu ook meer dan ooit bewust van ‘fast fashion’ en hoeveel ik daarvan in mijn kast had hangen. Bizar. In de toekomst wil ik (als ik kleding nodig heb) duurzamere merken gaan kopen en stoppen met shoppen bij Primark, Zara en H&M.

Ok, with that said, now let’s talk gym!

Zwaarder trainen: ik kan het nog

Nu ik alweer drie weken aan het trainen ben, merk ik dat ik nu weer langzaam op mijn oude niveau terecht kom. Ik heb de eerste twee weken rustig aan gedaan en mijn lijf de kans gegeven om te wennen. Maar nu, in deze derde week, wist ik dat ik zwaarder kon gaan. Ik doe weer met gemak een (4×8) bench press met 40-45 kilo en squatten gaat weer richting de 50. Ik ben blij dat ik een schema heb aangehouden zodat ik ook kan zien hoe ik groei en welke stappen ik heb gemaakt. Dat voelt goed. Ik ben nog niet vaker dan 4 keer naar de sportschool geweest, omdat ik er simpelweg nog geen behoefte aan had. Ik hou van het trainen en geniet van ieder moment, maar mijn spierpijn is nog zo heftig na 3-4 workouts, dat ik het voorlopig hierbij houd. Ik doe op mijn rustdagen vaak wel een ‘active recovery’ wat inhoudt dat ik dan een cardio workout doe zoals Zumba (thuis op de switch) of lekker veel wandelen. Zo ontstaat er een fijne balans!

Laagste gewicht in het hele jaar

Jep, dat lees je goed. Afgelopen maandag dacht ik: ‘oja, ik moet nog wel even op de weegschaal!’ Niet omdat ik wil afvallen, maar omdat ik nu qua voeding aan het opbouwen ben naar mijn onderhoudsniveau. Hiervoor is het van belang dat ik de omtrek van mijn lichaam opmeet (dit had ik al gedaan) en dat ik mijn gewicht in de gaten houd zodat ik kan bijhouden hoe snel ik kan verhogen. Dus die ochtend stapte ik op de weegschaal en wat zag ik in de app? Dat dit mijn laagste gewicht in dit hele jaar was.

Ik begon in januari op 81,9 kilo en nu weeg ik 79,9. Dat is een verschil van 2 kilo. Niet aanzienlijk, maar dat was ook niet nodig. Ik hoef nu niet af te vallen, maar toen ik er mee bezig was (platte buik doelstelling) kwam ik soms zelfs aan, haha. Gewicht is niet mijn leidraad zoals jullie weten, maar ik vind het tof om te zien hoe mijn lijf nu reageert op de krachttraining. Het komt weer helemaal op gang en ik voel me ook echt weer de oude. Zoals ik al eerder had verteld voelde de lockdown zonder gym voor mij alsof ik een deel van mezelf had verloren. Maar nu we weer lekker kunnen trainen komt mijn lijf ook weer in balans. Feels good!

Vakantie voorbij

En vanaf vandaag is mijn vakantie ook weer voorbij. Ik ga weer aan het werk. Niet dat dat een enorme omschakeling voor me wordt, want ik heb niet echt het vakantiegevoel gehad. Het weer zat enorm tegen (bijna alleen maar bewolking en vaak regen) en daarbij had ik genoeg te doen voor mijn programma en studie. Ik heb veel meters kunnen maken, dus ik heb mijn tijd goed besteed! Mijn vaste werkdagen zijn van maandag tot woensdag, dus lange weekenden heb ik altijd. Als de zon dan lekker gaat schijnen kan ik op die momenten nog even dat vakantiegevoel meepakken.

Heb jij al vakantie (gehad)?

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here