proteïne havermout hack

In deze Fit Talk: dit is waarom ik aan meal preppen doe, ik heb een proteïne havermout hack ontdekt (die jij waarschijnlijk al kent, haha) en super intensieve workouts met veel cardio.

Nou ik ben weer helemaal on track hoor! Het was vorige week even inkomen, maar nu zit ik weer goed in de flow. Ik ben opzich best flexibel, maar zo’n grote omschakeling vergt toch wat van je. Voor het geval je mijn vorige update niet gelezen hebt: ik ging na mijn vakantie weer aan het werk, maar dan niet meer thuis in isolatie maar weer op kantoor. Terug naar de normale situatie dus. Waar ik me er vorige week nog niet helemaal op ingesteld had, was ik deze week super goed voorbereid.

Ik doe weer aan meal preppen!

Aan het begin van mijn weekend (donderdag) was ik al aan het brainstormen over wat ik zondag wou gaan meal preppen. Ik begon er iets eerder mee zodat ik op tijd boodschappen kon halen en een goede planning had staan. Want hoewel het doordeweeks veel rust geeft, is het uitdenken van een 3-daags maaltijd plan wel wat werk. Vroeger deed ik alleen meal preps omdat ik wou afvallen, maar nu gaat het me vooral om de volgende voordelen:

 • Ik heb altijd voedzame maaltijden ready to go.
 • Het scheelt super veel tijd.
 • Het voorkomt dat ik in het moment moet nadenken over mijn voeding.
 • Het geeft rust.
 • Het scheelt geld. Normaal zou ik doordeweeks veel vaker naar de supermarkt gaan omdat ik dan in het moment een maaltijd bedacht heb waar ik bepaalde ingrediënten voor nodig heb.

In a nutshell! Meal preppen is ideaal en zorgt er ook voor dat ik mijn lijf geef wat het nodig heeft om optimaal te trainen of om te herstellen. Op Youtube staan al heel wat meal prep video’s, dus check die vooral en over een paar weekjes komen er weer nieuwe online!

Proteïne havermout hack!

Over eten gesproken, ik heb een super toffe hack ontdekt voor havermout. Nou ja, hack, ik denk dat velen van jullie dit misschien al weten. In dat geval ben ik misschien late to the party, maar ik wou het toch delen in de hoop dat iemand dit nog niet wist! Jullie weten dat ik voorheen altijd van die zakjes havermout gebruikte. Van die ‘express oats’. Nu doe ik dat niet meer omdat ik het overpriced vind en er gaat veel te veel verpakkingsmateriaal in om. Gewone oats zijn ook prima.

Nou, bij dat type havermout kon ik nooit echt meer dan 10-15 gram eiwitpoeder toevoegen want dat werd helemaal schuimig en vies door het verwarmen in de magnetron. Maar nu ik normale havermout gebruik, kan dit dus wél. Ik kan een hele schep toevoegen zonder dat het schuimig of vies gaat smaken. ZO CHILL. De manier waarop ik het nu maak (meal prep) is als volgt:

 • 40 gram havermout
 • 200 ml amandelmelk
 • 50 gram diepvries frambozen
 • 1 schep (30 gram) eiwitpoeder naar keuze
 1. Doe alles in een magnetron bestendige bak of schaal en zet in de koelkast.
 2. De volgende ochtend zet je het zo’n 2-3 minuten in de magnetron totdat je de gewenste consistentie hebt en BAM! Heerlijke oats met veel meer eiwitten!

Voor mij was dit dus echt een EUREKA / OMG moment, maar zoals ik al zei waren velen van jullie hier denk ik al achter hahaha.

Cardio bunny

Wajo ik heb deze week zo intens gesport, niet te doen. Maandag begon met een intensieve legday en een 3k run (indoor). Dinsdag trainde ik borst en rug en heb ik 30 minuten aanvullend gewandeld en zo ging de hele week eigenlijk door. Natuurlijk was niet iedere workout even intens, maar ik heb echt geknald en onwijs mijn best gedaan! Voelt zo goed om weer volledig op te gaan in die workout flow. Lekker naar de gym, de loopband gebruiken, stretchen, alle dumbbells tot mijn beschikking… Ahhh it’s amazing. Ik heb dit serieus zo gemist, ik blijf het zeggen. En daarom probeer ik mezelf er ook heel bewust van te maken dat ik dankbaar moet zijn voor de mogelijkheden die we nu weer hebben. Echt zo blij.

Foodie

Dat ik van eten houd dat wisten jullie al, maar ik ben zo verslaafd aan het kijken van kook video’s op Youtube! De afgelopen week heb ik Jamies Food Tube ge-binge-watched (is dit een woord?) en dat was zo leuk. Ook ga ik wat vaker uit eten. Zo ging ik zaterdag weer naar Hartje Zwolle om lekker te brunchen met mijn vriend. Ze hebben daar echt van alles wat. Gewone hollandse hapjes, maar ook pork belly in een steamed bun, roze pancakes en allerlei soorten taartjes. Te gek toch? I love food so much, haha.

Komende week ga ik weer lekker knallen. Jij ook? Let’s go!

DELEN

2 REACTIES

  • Fitatu helped me too because I lost so much calories and thank to the option with over 500 exercises in the app I have fantastic figure 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here