Skip to main content

Hoe kun je je voedingspatroon veranderen? En hoe ga je om met uitdagingen zoals eetbuien en het vinden van balans? Dit is alles wat je moet weten!

Voedingspatroon veranderen

Het veranderen van je voeding is een van de meest lastige dingen. Veel vrouwen blijven struggelen met eetbuien, emotie eten of kunnen geen balans vinden. Anderen eten volgens een voedingsschema, maar komen daarin niet verder. Ook kan het zijn dat je weinig inspiratie hebt en niet weet hoe je een gezonde maaltijd moet samenstellen of dat je de basis niet op orde hebt. Je weet niet hoeveel je moet eten, welke macro’s je het beste kunt aanhouden en hoe je dit kunt berekenen.

Alles op een rijtje

Dit zijn de meest voorkomende problemen die ik op wekelijkse basis te horen krijg. Ik verwijs dan vaak naar mijn blog en laat mensen zelf zoeken naar de content (stukje zelfredzaamheid en motivatie), maar om je een compleet overzicht te geven van alles wat ik over deze onderwerpen te bieden heb, heb ik nu een verzamelpost gemaakt. Per onderdeel vind je links en video’s met daarin de content die jou verder gaat helpen. Dus kijk, lees en luister want hiermee zet jij keiharde stappen richting een beter voedingspatroon!

Eetbuien en emotie eten

Balans in voeding

Gezonde maaltijden samenstellen

> Algemene uitleg & how to
> Recepten en inspiratie
> Meal preps

Macro’s en Calorieën berekenen

Uitgebreide video:

> Blog: Calorieën budget uitrekenen
> Blog: Macro’s berekenen

Ik hoop dat deze info jou verder gaat helpen naar een evenwichtiger voedingspatroon. Het blijft in het begin altijd even zoeken en je zult hier en daar moeten uitproberen om te ontdekken wat voor jou werkt. Maar vergeet niet dat je hier bezig bent met het ontwikkelen van een leefstijl.

Enneh: leefstijl, het woord zegt het al: voor de rest van je leven, dus je hebt de tijd! Neem die dan ook. Het hoeft niet in één keer goed. Zet dat perfectionisme en die zwart/wit mentaliteit opzij en ga gewoon aan de slag. Je moet ergens beginnen, dat moest ik ook.

Dus doe wat je kan met wat je hebt and make it work! You got this!!

Leave a Reply