#lifegoals

Nou en, dan loop je maar achter op je to-do list! Tja, dan werk je even niet aan je #lifegoals. Een friendly reminder voor meer rust…

Zoals ik vorige week al zei zullen de Fit Talks niet alleen meer gaan om persoonlijke updates, maar ga ik jou ook inspireren met een aantal motiverende quotes om je week vol energie te kunnen starten.

Vandaag heb ik een combinatie van die twee voor je.

Chasing my dreams… Maar dan op een lager pitje.

De laatste paar weken ben ik steeds meer bezig met luisteren naar wat mijn lichaam nodig heeft. Niet alleen qua rust en ontspanning, maar ook op het gebied van voeding. Ik word er steeds beter in om echt van mijn werk af te stappen wanneer ik voel dat dat nodig is. Ik bedoel, ik ben gek op ‘work hard’, ‘hustle hard’, ‘chasing my dreams’ en achter al m’n doelen aangaan, maar soms lukt dat niet en dat is ook oké.

De laatste jaren is ieder weekend voor mij grotendeels hetzelfde geweest, donderdag & vrijdag werken aan mijn bedrijf, zaterdag een halve dag ontspanning of iets leuks doen en zondag studeren, meal preppen en ook een halve dag rust. Dat is dus maar 1 dagje vrij in een hele werkweek. Ik klaag niet, want het is een hele bewuste keuze geweest, maar nu zie ik in dat ik er ook kom als ik minder werk, meer in het moment leef en er meer op uit ga. Ik voel dat ik dat nu nodig heb, dus dan doe ik dat.

Tja, dan loop ik studievertraging op.
Tja, dan komt het programma later online dan gepland.
Tja, dan is sommige content wat online komt niet zo leuk als zou kunnen zijn.

Maar weetje wat? Ik vind mijn mentale gezondheid toch echt 10x belangrijker dan die to-do list die keer op keer mijn naam roept. Ik kan niet optimaal presteren als mijn mindset niet op de juiste plek zit. Ik kan niet alles geven als ik niet genoeg energie heb. Ik kan niet optimaal de rol vervullen die ik in mijn hoofd heb als ik niet lekker in mijn vel zit.

Daarom ben ik heel blij met de inzichten die ik de afgelopen weken heb opgedaan. Ook qua social media neem ik vaker een stapje terug wanneer ik voel dat ik dat nodig heb. Momenteel zit mijn inbox op Instagram vol met allerlei dm’s. Waar ik eerder zou ‘stressen’ om dit z.s.m. allemaal te beantwoorden (omdat ik jullie allemaal zo graag wil helpen), weet ik nu dat het niet haalbaar is om op iedere reactie in te gaan. Hoe graag ik dat ook zou willen. En dat betekent niet dat ik minder geef om wat ik doe, maar dat ik uit die ‘rat race’ stap van continu met mijn kop in die telefoon zitten. Het voelt goed.

Ik ben trots op mezelf hoe snel ik tot deze inzichten ben gekomen. Want ik houd echt van wat ik doe en om daarvan af te stappen en die rust te pakken is een lange tijd heel lastig voor me geweest. Nu word ik lichtzinniger en ontstaat er meer échte balans. Waar ik al tijden dacht dat genoeg ontspanning pakte, zie ik nu in dat het nog beter kan. Tuurlijk kan het altijd beter en leren we allemaal gaandeweg, maar er blijft altijd een verschil tussen iets ‘willen’ en het ook daadwerkelijk doen.

In rust komen vaak ook de mooiste inzichten en de meest creatieve oplossingen. Het loont dus echt. Want je kunt beter iedere week een fijne balans hebben, genieten van het leven en ondertussen aan je doelen werken, dan met oogkleppen op alleen maar werken en de rest vergeten. Dat is zo zonde. We leven nu. Ik wil niet terugkijken op mijn leven wetende dat ik jarenlang geen sociaal leven heb gehad. Ik wil terugkijken met een glimlach. Dat ik hard heb gewerkt, maar dat ik ook heb genoten van alle mooie dingen die ik door mijn harde werk kon doen!

Dus laat dit ook een reminder voor jou en je doelen zijn. Rust pakken is niet iets voor ‘snel tussendoor.’ Neem écht die momenten. Ook als dat moment 2 weken duurt. Of een maand. Neem zoveel tijd als je nodig hebt om jezelf op te laden. Daarna kan je wel weer door en pak je de draad weer op. En ook als je geen doelen hebt op dit moment. Want in een wereld waarin alles lijkt te draaien om doelen halen en #lifegoals is het ook helemaal prima als je niet zo in elkaar zit. Als je geen gericht doel hebt en gewoon met de dag leeft. Iedereen is daarin anders, maar door alles wat we zien op social media, gaat dat afspiegelen en vergelijken met anderen toch sneller dan je zelf misschien door hebt. Ik denk dat we juist heel veel van elkaar kunnen leren wat dat betreft!

En om deze Fit Talk af te sluiten nog wat motiverende quotes, geheel in lijn met dit onderwerp!

#lifegoals op een lager pitje
#lifegoals op een lager pitje
#lifegoals op een lager pitje
#lifegoals op een lager pitje
#lifegoals op een lager pitje
#lifegoals op een lager pitje
#lifegoals op een lager pitje

DELEN

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here