veel veranderingen

In deze Fit Talk: wow, dat zijn wel heel veel veranderingen! Van mijn voedingspatroon tot mijn dagelijkse rituelen, ik geef je een uitgebreide update…

Ik eet beter dan ooit

Er zijn de laatste tijd heel wat dingen veranderd in mijn voedingspatroon. Te beginnen met het eten op gevoel. De My Fitness Pal app is al weken van mijn telefoon verwijderd en ik heb het geen seconde gemist. Wie had dat gedacht? Ik had zo mijn twijfels, maar ik eet nu beter dan ooit. Doordat ik niet meer zo focus op het halen van macro’s en het tracken van calorieën luister ik echt ontzettend goed naar mijn lichaam. Het vertelt mij precies wat het nodig heeft.

Dit is waar ik behoefte aan heb

En ja, misschien rol je nu met je ogen en denk je: “ja hoor!” Maar het is echt zo. Toen ik zo bezig was met tracken las ik dit soort verhalen ook wel eens van anderen en toen dacht ik hetzelfde. Maar als je loslaat dan word je als het ware verplicht om naar je lijf te luisteren en daarop in te spelen. Zo heb ik in deze tijd heel veel behoefte aan gezonde en voedzame maaltijden. Eten bestellen doe ik echt bijna nooit meer. Dit is een bijkomstigheid die ik eigenlijk niet zag aankomen. Normaal bestelde ik ieder weekend wel 2-3 keer en nu kan ik me de laatste keer niet herinneren. Ik heb er gewoon letterlijk geen behoefte aan. Die cravings zijn er niet.

Hetzelfde geldt voor mijn suikerconsumptie. Zoete snacks? Chocolade? Koekjes? Ik heb het allemaal in huis maar ik laat het keer op keer links liggen. Ik heb meer zin in nootjes, graanrepen of een cracker met een lekkere topping. Gek he, hoe dat zo is veranderd bij me? Ik had dit echt niet verwacht, maar ik voel me er super goed bij (en door).

Geen koffie meer

En als kers op de taart: ik drink geen koffie meer. Ook daar ben ik langzaam vanaf gestapt. Eerst dronk ik 2-3 koppen per dag (cappuccino), toen ging het naar 1 per dag en nu al iets meer dan een maand geen koffie meer. Het apparaat is zelfs van mijn aanrecht verdwenen. Ik merk namelijk dat ik het niet meer nodig heb. Mijn energieflow is gedurende dag gewoon super stabiel. Ik ervaar geen pieken of dalen meer. Ik snap ook nooit waarom mensen de dag ‘s ochtends beginnen met koffie. Je hebt net geslapen en dan meteen heb je een boost nodig? Tja, dat is natuurlijk per persoon verschillend, maar ik ben koffie vrij!

Zoveel veranderingen! Dit had ik een halfjaar geleden echt niet durven bedenken hoor. Als je me toen had verteld dat mijn voedingspatroon er zó uit zou zien zou ik je voor gek verklaren, haha.

Vaste rituelen

Ook zijn er veranderingen in mijn ochtend- en avondritueel ontstaan. Ik begin de dag nu altijd met ontbijt, journaling en 5 minuten bewuste adem meditatie. Hierbij adem ik diep in door mijn neus, houd ik het even vast en weer uit door mijn mond. Ik spreek hierbij positieve affirmaties uit en dan begin ik de dag. Hiermee zet ik de intentie voor mijn dag en kies ik hoe ik mij wil voelen. Ik kijk zo min mogelijk op mijn telefoon zodat ik zonder prikkels de dag begin.

‘s Avonds rond half 7 begin ik mijn avondritueel met een kop ontspanningsthee, een leuke serie op tv of Netflix en rond een uur of 8 ga ik douchen. Daarna relax ik lekker in bed, kijk ik nog wat tv en dan rond 9:15 ga ik slapen. Om 6:15 word ik dan vaak vanzelf weer wakker.

Transformatie

Wauuuw echt nu ik dit schijf zie ik ook echt in hoe ik ben veranderd de afgelopen tijd. Het is veel! Maar wel veel goeds! Ik kan niet anders dan tevreden zijn met mijn vooruitgang op het gebied van health, mindset en voeding. Ik hoop dat ik jou met deze update heb kunnen inspireren om ook wat meer naar je lijf te luisteren.

Maak er een challenge van!

Misschien leuk om hier een challenge van te maken voor jezelf? Hoe voel je je? Hoe wil je je voelen? Waar heb je écht zin in? Wat wil je eten en waardoor voel je je goed? Journalen kan hierbij erg helpen om nieuwe inzichten te krijgen.

Veel succes en een fijne week!

DELEN

1 REACTIE

  1. Ik merk dat ik vaak een avondsnack neem omdat ik nog niet goed in mijn macro’s zit, niet omdat ik honger heb. Hmm misschien moet ik daar maar eens mee stoppen en alleen eten als ik nog trek heb!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here