Skip to main content

Bananenbrood is echt een ideaal tussendoortje of ontbijt. Het is niet alleen erg voedzaam maar ook enorm lekker. Dit recept is gemaakt met vrij basic ingrediënten, dus de kans is groot dat je er niet eens voor naar de winkel hoeft.
Gezond bananenbrood recept

Bananenbrood voor ontbijt.

De afgelopen weken eet ik dit gezonde bananenbrood dagelijks voor ontbijt. Het is super handig te proportioneren, want soms heb ik genoeg aan 1 plak en de andere dag neem ik er 1,5. Ook is het super lekker om te beleggen met bijvoorbeeld amandelpasta of pindakaas. Dit voegt gezonde vetten toe, waardoor je langer verzadigd blijft.

Geen suiker toegevoegd.

Doordat het bananenbrood niet gezoet is met suiker en alleen een beetje honing, smaakt het vrij neutraal en dat is precies wat ik zo lekker vind. Als iets te zoet is of te machtig, vind ik het niet fijn om als ontbijt te eten. Dat geeft vaak ook een enorme piek in je bloedsuikerspiegel, waardoor je al snel weer een crash in je energieniveau ervaart. En dat is natuurlijk niet fijn als je van alles te doen hebt.

Gezond bananenbrood recept

Smeuïg en crunchy.

Doordat ik kwark aan het recept heb toegevoegd, merk je dat het echt een smeuïg geheel wordt. Dit gezonde bananenbrood is dus alles behalve droog, want dat eet niet zo lekker. Ook zitten er walnoten in wat zorgt voor een lekkere crunch. Deze zou je eventueel ook kunnen vervangen voor andere noten, of door blokjes pure chocolade. Ook erg smaakvol!

Dus ik zou zeggen lees het recept door, geef er vooral je eigen twist aan en bakken maar!

Gezond bananenbrood recept
Gezond bananenbrood recept

Gezond bananenbrood recept

Gezond bananenbrood

Bananenbrood is echt een ideaal tussendoortje of ontbijt. Het is niet alleen erg voedzaam maar ook enorm lekker. Dit recept is gemaakt met vrij basic ingrediënten, dus de kans is groot dat je er niet eens voor naar de winkel hoeft.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Porties 10

Equipment

 • Oven
 • Mixer
 • Bakblik

Ingrediënten
  

 • 60 ml amandelmelk ongezoet
 • 3 stuks rijpe gestippelde bananen
 • 2 stuks eieren
 • 50 gram boter
 • 100 gram kwark
 • 20 gram honing
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 230 gram bloem
 • snufje kaneel
 • snufje zout
 • 50 gram ongezouten walnoten + extra voor topping

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed het bakblik met bakpapier.
 • Plet de 3 bananen met een vork.
 • Voeg de overige natte ingrediënten toe aan de bananen en mix met een mixer tot een glad geheel.
 • Voeg dan alle droge ingrediënten toe en de walnoten (deze kun je ook nog even fijn knijpen in je handen voor kleinere stukjes) en mix nogmaals tot een glad geheel. Pak tot slot een gummi spatel om daarmee alles nog goed te mengen.
 • Giet het mengsel in de bakvorm en top af met de walnoten.
 • Plaats in de oven voor 60 minuten.
Trefwoord ontbijt, snack

Gezond bananenbrood recept
Gezond bananenbrood recept