Pecan ontbijt muffins - Grab & Go!
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Heerlijke smaakvolle pecan ontbijt muffins met koek- en speculaaskruiden. Als dit je geen najaars-gevoel geeft, dan weet ik het ook niet meer! Geniet ervan.
Geschreven door:
Recept type: Ontbijt
Porties: 6
Ingrediƫnten
  • 250 gram volkoren broodmeel
  • 250 gram magere franse kwark
  • 50 gram Pecan noten + wat extra als topping
  • 2 eetlepels honing of bak zoetstof (sucralose)
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
  • ½ eetlepel kaneel
  • 1 ei
  • snufje zout
Instructies
  1. Leg alle ingrediƫnten vast klaar en pak een grote bak en je weegschaal.
  2. Weeg 250 gram volkoren bakkers broodmeel af en stop deze in de bak.
  3. Dan de 2 eetlepels honing of zoetstof erbij. Ik gebruik gewone bloemenhoning en anders sucralose van Albert Heijn. Je kunt extra honing of zoetstof toevoegen voor een zoetere muffin.
  4. Doe vervolgens de kaneel, koek- en speculaaskruiden, bakpoeder en het zout in de mengkom.
  5. Dan zo'n 250 gram magere (franse) kwark en het ei toevoegen.
  6. Dan de pecan noten nog. Ik heb een schaaltje gebruikt om ze te pletten. Ik heb namelijk geen vijzel o.i.d. Dit werkt super!
  7. Roer dit nu door met een flexibele spatel en kneed daarna verder met je handen.
  8. Neem je muffin vorm en verspreid het mengsel geleidelijk.
  9. Bakken in een voorverwarmde hetelucht oven voor 18 minuten op 200 graden
Recipe by Fit Addict at https://www.fitaddict.nl/2017/10/04/pecan-ontbijt-muffins-grab-go/