Pak het blikje tonijn en laat heel goed uitlekken. Druk extra op de bovenkant om al het sap er uit te persen.
Doe het blikje tonijn bij het ei en meng goed. Voeg daarna de kruiden, srirracha, fijne havermout, soya saus, wasabi en de lente ui toe. De hoeveelheid kruiden is naar smaak. Ik heb overal een 'snufje' van gedaan.
Neem wat extra havermout + fijne havermout en doe dit in een bakje. Verdeel het tonijn mengsel in twee en rol een balletje.
Rol dit balletje vervolgens door de havermout als 'korstje' en leg ze op de grill of in de pan met wat cooking spray. Zodra je de grill dichtklapt zal het balletje geplet worden en zo ontstaat er een mooie ronde burger. Voor de pan zal je 'm van te voren wat meer in een burger vorm moeten kneden.
Laten grillen / bakken tot de buitenkant mooi licht (geroosterd) bruin is.
Serveer op een broodje met toppings als rode ui, tomaat, een plakje kaas en eventueel wat avocado.