Kerst Recept: Matcha Protein Balls
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Geschreven door:
Porties: 4
Ingrediënten
  • 10 gram matcha (minder = minder bitter en minder overheersend)
  • 40 gram coconut bloem / flour
  • 2 scoops vanille (±30 gram / scoop)
  • 60ml melk
  • 1 tbsp coconut oil
  • 1 eetlepel sucralose (2 gram, meer toevoegen voor een zoeter balletje)
  • 5 gr geraspte coconut
  • 15 gram zonnebloem pitjes
  • -----
  • Chocolade topping
  • -----
  • 30 gram coconut oil
  • 50 gram pure chocolade
Instructies
  1. Blend alle ingrediënten in een blender of 'food processor.' Is het mengsel te plakkerig, voeg dan een beetje extra coconut flour toe. Is het te droog? Dan wat extra melk. Het blijft een licht plakkerig mengsel. Dit is namelijk afhankelijk van je eiwitpoeder en de hoeveelheid Matcha die je wilt toevoegen.
  2. Zodra je alles gemengd hebt, maak er dan een platte strook van en leg het voor minstens 2 uur in de vriezer zodat je er beter balletjes van kunt draaien.
  3. Na die twee uur kan je steeds wat van het mengsel plukken om een balletje te draaien.
  4. De chocolade topping is een kwestie van de coconut oil mengen met de chocolade en dit in de magnetron zetten. Af en toe roeren. Je kunt het ook in een pannetje doen, dan heb je wat meer controle.
  5. Zodra je chocolade saus iets is afgekoeld kan je de balletjes er door heen rollen met behulp van een vork. Leg daarna op een rek om ze te laten harden. Wil je een wat dikkere choco laag? Herhaal deze stap dan zo vaak als je wilt tot je de gewenste laag hebt. In mijn geval zijn de balletjes maar één keer door de chocolade gegaan.
  6. Na de chocolade kan je ze ook nog door geraspte kokos rollen. Doe dit direct na de chocolade als het nog niet is uitgehard. Zo blijft het goed plakken. Leg ook weer op het rek om te voorkomen dat ze gaan plakken aan een bord.
  7. Decoreer zoals je wilt en klaar zijn je Matcha balletjes!
Recipe by Fit Addict at https://www.fitaddict.nl/2017/11/24/kerst-recept-matcha-protein-balls/