Kwarkbrood Recept - Gluten- en Lactosevrij + FODMAP proof
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Wil je een heerlijk kwarkbrood maken die gluten- en lactosevrij is? En die ook geschikt is voor het FODMAP dieet? Dan heb ik een heerlijk en makkelijk recept, die zeker gaat bevallen!
Geschreven door:
Porties: 4
Ingrediënten
  • 250 gram glutenvrije meel (bijv. van Schär)
  • 200 gram lactosevrije kwark van AH
  • 1 eetlepel bakpoeder (van dr. Oetker, deze is glutenvrij)
  • 1 ei
  • flinke snuf zout
Instructies
  1. Mix de kwark, ei, bakpoeder en zout met elkaar.
  2. Voeg dit vervolgens bij de 250 gram glutenvrije meel en meng het geheel goed door elkaar.
  3. Wel even kneden met je handen zodat alles goed vermengd wordt.
  4. Maak er een ronde bol van en plaats deze op een bakpapiertje in de oven die voorverwarmd is op zo’n 200 graden.
  5. Doe de bol voor 25 minuten in de oven op 180 graden Celsius en controleer hem dan even. Prik er met een satéprikker in en kijk of het er schoon uit komt. Zo niet? Dan nog 5 minuutjes!
Recipe by Fit Addict at https://www.fitaddict.nl/2018/08/28/kwarkbrood-recept/