Vegetarische ovenschotel met vega runderreepjes, aardappelpuree en boontjes
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Geschreven door:
Porties: 3-4
Ingrediënten
  • 2 zakjes aardappelpuree op water basis
  • 1 pakje vegetarische stukjes rund (Albert Heijn)
  • 1 rode paprika of zoete puntpaprika
  • 1 schaaltje diepvries sperziebonen ±250 gram ongeveer
  • 2 handjes geraspte mozzarella kaas
  • peper, zout en paprika kruiden
Instructies
  1. Stoom de sperziebonen in een schaaltje met een beetje water voor 4 minuten in de magnetron. Iets korter mag ook want ze zullen nog iets garen in de oven. Zo houd je ze lekker knapperig. Verse bonen gebruiken mag natuurlijk ook!
  2. Snijd de rode paprika in blokjes en doe deze in een koekenpan. Bak de vegetarische stukjes even kort mee.
  3. Maak nu de aardappelpuree zoals aangegeven op de verpakking. Ik gebruik Jumbo huismerk.
  4. Nu kan je de paprika en rund stukjes nog kruiden met wat zwarte peper, zout en paprika kruiden. Optioneel is Cajun, vind ik zelf altijd heel lekker. Alleen dit is niet heel geschikt bij het FODMAP dieet.
  5. Pak een geschikte ovenschaal of bakblik en doe daar de boontjes, paprika en rundreepjes in. Verspreid het goed over de oppervlakte en voeg daarna de aardappelpuree toe. Als topping nog wat extra kruiden en wat geraspte mozzarella.
  6. Zet dit in een voorverwarmde oven (200 graden) voor zo’n 10-12 minuten tot de bovenkant mooi goudbruin is!
Recipe by Fit Addict at https://www.fitaddict.nl/2018/09/13/vegetarische-ovenschotel/