Gezonde carrot cake met proteïne en yoghurt glazuur
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Carrot cake, wie houdt er niet van! Helaas zijn de klassieke recepten niet echt gezond, daarom heb ik mijn eigen gezonde carrot cake met proteïne bedacht... (you're gonna love it!)
Geschreven door:
Recept type: Snack
Cuisine: American
Porties: 8
Ingrediënten
  • 100 gram havermout
  • 2 eieren
  • 2 scoops whey in vanille
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel koek en speculaas kruiden
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gram geraspte wortel
  • 2 handjes pecannoten
  • 130 ml soya melk of amandelmelk
  • 1 eetlepel gesmolten coconut oil
  • .
  • Dip:
  • 200 ml Alpro plantaardige yoghurt naturel
  • 1 theelepel vanille extract
  • 75 gram poedersuiker
  • 30 gram vanille whey
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 170 graden celcius.
  2. Doe alle ingrediënten bij elkaar in een bak en meng het goed door elkaar.
  3. Vet je bakblik in en giet vervolgens het mengsel in de vorm.
  4. Bakken voor zo’n 30 minuten tot de cake goudbruin van kleur is.
  5. De dip is ook heel eenvoudig te maken, namelijk alles bij elkaar doen en mixen met een garde of een vork. Is het te vloeibaar? Dan kan je altijd wat meer whey toevoegen, maar niet té veel anders neemt de smaak te veel over.
  6. Je kunt ook minder dip maken, door de ingrediënten te halveren.
Recipe by Fit Addict at https://www.fitaddict.nl/2018/10/09/gezonde-carrot-cake/