Gezonde chocolade muffins mét proteïne | Lactose vrij | FODMAP proof
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Too good to be true? Ja dat dacht ik eerst ook toen ik een hap van deze onwijs lekkere chocolade muffins nam. Holy moly wat zijn deze goed gelukt! Ideaal als snel ontbijt of heerlijke snack tussendoor. Op welk moment je er ook een eet, het maakt niet uit want één ding is zeker: het is gegarandeerd genieten!
Geschreven door:
Recept type: Snack
Porties: 6
Ingrediënten
  • 130 g havermout meel
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 30 gram choco whey
  • 120 g alpro naturel yoghurt
  • 30 g coconut oil, gesmolten
  • 3 bananen (rijp)
  • 2 eieren
  • 50 g 85% chocolade (Lindt)
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl koekkruiden
  • 1 tl vanille aroma
  • 1,5 tl bakpoeder
  • Snufje zeezout
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 Celsius
  2. Meng de havermout meel, cacaopoeder, whey en alle kruiden bij elkaar en meng goed. Zorg er ook voor dat eventuele klontjes van de cacaopoeder goed fijn gemaakt zijn.
  3. Doe de twee eieren in een ander bakje en doe hier de yoghurt bij. Even mengen met een vork tot het een geheel is. Zet de coconut oil even in de magnetron tot het helemaal vloeibaar is en laat goed afkoelen. Voeg dit dan ook toe aan dit mengsel.
  4. Pak een blender (Nutribullet bijvoorbeeld) en pureer daarin de 3 bananen. Roer deze door het eiermengsel.
  5. Doe het natte mengsel bij de droge ingrediënten en mix het goed door elkaar.
  6. Neem 50 gram pure chocolade en doe dit in een stevig zakje. Sla flink hard met het zakje op het aanrecht om er kleine stukjes van te maken. Mix deze vervolgens ook door het mengsel.
  7. Giet in vormpjes en bak ze op 180 graden voor zo’n 30 min!
Recipe by Fit Addict at https://www.fitaddict.nl/2018/10/16/gezonde-chocolade-muffins/