Framboos Chocolade Kwarktaart
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Geschreven door:
Recept type: Dessert
Porties: 8
Ingrediënten
  • Bodem
  • 7 grote Medjoul dadels (ongeveer 150 gram)
  • 50 ml coconut oil
  • 125 gram Granola van Eat Natural (choco, coconut)
  • ------------
  • Vulling
  • 1 pakje gelatine blaadjes (12 stuks)
  • 2 x 500 gram lactosevrije kwark AH
  • 66 gram eiwitpoeder (Dymatize Iso in gourmet chocolate) (2 scoops)
  • 250 gram frambozen diepvries
  • 6 eetlepels sucralose poeder
  • 2 eetlepels cacao (ongeveer 23 gram)
  • 50 gram granola van Eat Natural (zelfde als bodem)
  • 60 gram pure chocolade 72% of meer
Instructies
  1. Neem een ronde bakvorm en bekleed deze met bakpapier.
  2. Ontpit de dadels en doe deze in de blender met 50 ml gesmolten coconut olie en de 125 gram granola. Dit is je bodem.
  3. Als alles goed vermengd is schep het mengsel dan in de bakvorm en druk goed aan zodat er een egale bodem ontstaat. Neem ook alle randen goed mee. Plaats vervolgens in de koelkast en laat uitharden.
  4. Zet de gelatine blaadjes vast in het water en laat deze 5 min. weken.
  5. Meng de kwark, eiwitpoeder, cacao, sucralose, 50 gram granola en 60 gram pure chocolade (in kleine stukjes gebroken) zodat er een egale massa ontstaat. Goed doorroeren!
  6. Doe de diepvries frambozen in een blender en blend tot ze helemaal fijn zijn.
  7. Doe deze vervolgens in een pannetje tot er een saus ontstaat en voeg de gelatine toe. Goed doorroeren tot alles met elkaar vermengd is.
  8. Nu moet je even wachten tot de frambozen ‘saus’ wat is afgekoeld. Je kunt het namelijk niet (als het nog zo warm is) direct bij het koude kwarkmengsel doen. Als het niet meer heet is, giet je de frambozen bij het kwarkmengsel en roer dit vervolgens goed door tot er een egale massa is ontstaan.
  9. Nu kan je het alvast proeven. Smaakt het zoals je wilt? Moet het iets zoeter? Dan kan je nu nog extra sucralose toevoegen of andere zoetstof. Dit is geheel naar smaak.
  10. Als het naar wens is, haal dan de bodem uit de koelkast en giet het mengsel erop. Goed verspreiden en laat het vervolgens ± 3 uur opstijven in de koelkast.
  11. En klaar is je kwarktaart! Top het af met wat frambozen en wat muntblaadjes voor een mooi kleurcontrast.
Recipe by Fit Addict at https://www.fitaddict.nl/2018/10/23/gezonde-kwarktaart-lactosevrij/