Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Geschreven door:
Porties: 3
Ingrediënten
  • Dumpling vellen (uit de vriezer in de lokale toko)
  • Half om half gehakt of ander gehakt naar keuze
  • Lente ui
  • Kruiden naar smaak:
  • Paprikapoeder
  • Peper
  • Zout
  • Cajunkruiden
  • Gehaktkruiden
Instructies
  1. Zorg dat de dumpling vellen ontdooid zijn en dat ze goed op kamertemperatuur zijn, anders kan je er niks mee.
  2. Bak het gehakt rul en bruin en voeg dan de kruiden toe. Ik doe dit altijd op gevoel en proef tussendoor of het goed smaakt. Belangrijk is om echt genoeg smaak toe te voegen omdat dit uiteindelijk is wat je proeft als je een hapje van je dumpling neemt.
  3. Nu kan je nog lente ui toevoegen, maar dit is optioneel. Dit recept is vrij basic haha.
  4. In de onderstaande video kan je vanaf 5:15 zien hoe ik de velletjes vul en vouw.
  5. Zodra het gehakt mengsel klaar is moet je deze heel goed laten afkoelen. Echt tot het koud is en dan pas vullen, anders werkt het niet fijn met de dumpling vellen.
  6. Zie het onderstaande plaatje en de video om duidelijk te zien hoe ik ze vouw.
  7. Zodra alles gevouwen is zet je de dumplings weer in dezelfde pan waar je het gehakt ook in hebt gebakken. Het vet van het gehakt wat overgebleven is in de pan is goed genoeg om de dumplings in te bakken voor een mooie bruine kleur.
  8. Als ze mooi bruin zijn aan de onderkant neem je 40 ml water (koud) en houd je het deksel van je pan in de aanslag. Zodra je het water in de pan giet, moet je meteen (!) het deksel op de pan zetten om alle stoom te vangen. Laat het een minuut of twee zo staan tot al het water is verdampt en de stoom is verdwenen.
  9. Even kort laten na bakken en kijk aan de onderkant of ze mooi bruin zijn. Anders kan je ze nog even kort op laten staan tot het gewenste resultaat bereikt is.
  10. En dat is het! Eetsmakelijk!
Recipe by Fit Addict at https://www.fitaddict.nl/2018/11/20/dumplings-met-gehakt/