Bananenbrood met chocolade, blauwe bessen en extra proteïne
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
Geschreven door: Louella
Recept type: Snack
Porties: 12
Ingrediënten
130 gram havermout meel
50 gram cacao
1 theelepel bakpoeder
½ theelepel zout
3 grote rijpe bananen
120 gram coconut oil
2 scoops dymatize iso
1 groot ei
1 theelepel vanille
45 gram lindt 85% in stukjes
110 gram verse blauwe bessen
Instructies
Verwarm de oven voor op 175 graden
Meng de havermout meel, cacao, bakpoeder, zout, proteïne poeder en de stukjes chocolade met elkaar in een grote kom.
Doe vervolgens 3 bananen in een keukenmachine en blend tot er een gladde massa ontstaat.
Smelt de coconut oil in de magnetron en doe dit bij het ei, vanille en de bananen. Goed mengen tot alles met elkaar is verenigd.
Doe daarna het natte bij het droge en mix dit goed door elkaar. Vergeet niet goed over de bodem van de kom te schrapen om alles mee te pakken.
Voeg tot slot de blauwe bessen toe en schep voorzichtig om.
Doe een bakpapiertje in je bakvorm en giet het mengsel erin. Top af met wat losse chocolade stukjes.
Bak voor zo’n 50 minuten en check dan even of een satéprikker er schoon uit komt. Als dit het geval is, is ‘ie klaar! Anders nog even 5-10 minuten laten bakken.