Gezonde kerstkoekjes bakken met speculaas smaak + decoratie tips!
 
Voorbereiding
Kook- Baktijd
Totale tijd
 
Geschreven door:
Porties: 15
Ingrediënten
  • 140 gram amandelmeel
  • 120 gram havermout meel
  • 2 scoops protein powder isolaat (ik gebruik Dymatize ISO 100 in chocolade smaak)
  • 15 gram speculaaskruiden
  • 10 gram sucralose
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout
  • 160 gram honing
  • 80 gram coconut olie
  • 2 theelepels vanille aroma.
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Mix de amandelmeel, havermout meel, proteïne poeder, kruiden en bakpoeder in een beslagkom. Zorg dat alles goed met elkaar is vermengd.
  3. Combineer in een andere kom de honing, coconut oil en vanille aroma.
  4. Voeg daarna de natte ingrediënten bij de droge en spatel om tot alles met elkaar vermengd is.
  5. Plaats nu het deeg tussen twee bakpapiertjes en rol uit zodat je er vormpjes uit kunt steken. Zorg ervoor dat je het deeg niet té dun maakt (liever iets dikker!) anders kan het lastig worden om de vormpjes op de bakplaat te leggen. Ik spreek uit ervaring haha.
  6. Ik heb een kerstboom vormpje gebruikt. Deze heb ik vorig jaar bij Sostrene Grene gekocht, maar je kunt natuurlijk ieder vormpje gebruiken. Vergeet ook niet een gaatje te maken als je ze in de kerstboom wilt hangen!
  7. Al het deeg gebruikt en ligt je bakplaat vol met kerstkoekjes? Dan is het tijd om ze te bakken!
  8. Bak voor zo’n 12-14 minuten tot ze goudbruin zijn.
  9. Tot slot kan je nog wat pure chocolade smelten en dit met een theelepel over de koekjes verdelen. Ook kan je decoratieve sterretjes gebruiken om de koekjes nog wat kerstiger te maken! Have fun & eetsmakelijk.
  10. (Dit recept is goed voor ongeveer 15 koekjes!)
Voedingswaarden
Portie: 1 Calorieën: 187 Vet: 11,1 Koolhydraten: 14 Suiker: 8,1 Vezels: 1,2 Eiwitten: 6,5
Recipe by Fit Addict at https://www.fitaddict.nl/2018/12/13/gezonde-kerstkoekjes-bakken/